Tips reizen met kinderen

bijgewerkt op zo 26 feb 2023 12:00

Reizen met kinderen in Amerika en Canada is geweldig! Ik hou ontzettend van reizen. Toen we kinderen kregen veranderde dat niet, dus vlogen we met onze drie maanden oude dochter naar Portugal en kampeerden we op haar eerste verjaardag in de Franse Alpen. Reizen met kinderen is fantastisch, maar je moet wel flexibel en inventief zijn. Niets is namelijk leuker dan de wereld opnieuw te ontdekken door hun ogen. Dit zijn mijn tips voor reizen met kinderen in Amerika/Canada van ongeveer 0 tot 8 jaar.

Reizen met kinderen

Reizen met kinderen in Amerika en Canada = avontuur!

Tip 1: wees flexibel. Het is de kunst om te accepteren dat er altijd dingen anders lopen dan jij hebt bedacht. Zie alles als één groot avontuur, net als kinderen dat doen. Dan wordt reizen met kinderen een onvergetelijke ervaring!

Drinken en vliegen

Leer je kind vooraf water drinken uit het flesje. Dat komt goed van pas als tijdens de reis de temperatuur oploopt en je dreumes extra moet drinken of als je eens zonder melkpoeder zit. Zorg ook dat je kind drinkt of eet in het vliegtuig tijdens het opstijgen en landen. Zo heeft het minder snel last van de oren.

Lowbudget

Reizen met kinderen is spotgoedkoop! Grijp je kans zolang ze jong zijn en je nog niet gebonden bent aan schoolvakanties. Kinderen van 0-2 jaar krijgen meestal een flinke korting op het vliegticket; soms betaal je slechts reserveringskosten. Het heeft dan geen eigen stoel, maar moet bij jou op schoot zitten. Let op: de tarieven en voorwaarden verschillen per luchtvaartmaatschappij. Voor vliegtickets voor kinderen van 2 t/m 11 jaar geldt vaak een kinderkorting. Ook dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. Laat je dus goed informeren.

Vliegen met kinderen

Babywiegje of bassinet

Op verre, intercontinentale vluchten beschikken de meeste vliegmaatschappijen over een babywiegje of bassinet. Check van tevoren welke maatschappij zo’n babywiegje heeft, deze moet je bij boeking aanvragen.

Autostoeltje of stoelverhoger

Maak je een rondreis met auto of camper? Check of je een stoeltje kunt huren bij de verhuurder of ergens anders (bijv. www.weetravel.ca voor Vancouver en Toronto) of kijk of er een Walmart in de buurt van het verhuurstation is waar ze autostoeltjes verkopen. Let op: tijdens een vlucht met Air Transat mag je alleen stoelen gebruiken die zijn voorzien van een Canadees of Amerikaans keurmerk. Ze mogen wel mee als ruimbagage. Daarover lees je meer op hun site: www.airtransat.com. Toch je eigen stoeltje(s) meenemen? Houd er rekening mee dat dit vaak extra bagage is. Geef dit door aan de luchtvaartmaatschappij bij boeking. Tip: neem spanbanden/touw mee om een stoel (extra) vast te kunnen zetten. Al deze info is aan verandering onderhevig. Check vooraf dus altijd de mogelijkheden en geldende regels.

Reizen met kinderen

Paraplubuggy

Het perfecte vervoer op de bestemming is een buggy. Deze kleine opvouwbare buggy’s of zogenaamde paraplubuggy’s mogen meestal mee tot aan de gate en staan ook weer klaar zodra je het vliegtuig verlaat. Ook dat verschilt per luchtvaartmaatschappij, dus check dat vooraf!

Luiers & melkpoeder

Neem voldoende luiers en melkpoeder mee voor tenminste de eerste dag(en). Dan hoef je bij aankomst niet meteen op zoek naar een supermarkt. Kan je kind niet zonder ‘eigen’ melkpoeder? Neem dan een voorraad mee voor de hele reis. Babyvoeding mag je meenemen in je handbagage voor tijdens de reis.

Drinken onderweg

Doseerdoosjes voor melkpoeder zijn reuze handig. Zo heb je voor de hele dag de afgemeten hoeveelheden bij je. Het opwarmen van water is in restaurants vrijwel nooit een probleem. Ben je de hele dag onderweg? Dan kun je zelf ook een thermoskan meenemen waarin je ‘s ochtends gekookt water giet. Doseerdoosjes koop je bij de drogist.

Wegwerpslabbetjes

Neem een voorraadje wegwerpslabbetjes mee. Geen geknoei, geen gedoe. Verkrijgbaar bij iedere drogist.

Reizen met kinderen

Kledingtips

Neem donkere kleding mee voor de kinderen: deze lijken minder snel vies. In de bergen en in woestijngebieden heb je te maken met grote temperatuurverschillen. Zorg voor verschillende laagjes die je over elkaar aan kunt trekken en die bij elkaar passen. Voor meisjes zijn leggings of maillots onmisbaar. Neem ook altijd iets mee voor op het hoofd: een zonnehoedje of een zakdoek die je omknoopt. Werkt ook perfect!

Doek

Een multifunctionele doek zoals een sarong of sjaal: altijd handig! Om snel even je kind op te leggen, als zonnescherm of als alternatief badlaken.

Reizen met kinderen

Slapen

Een lichtgewicht reisbedje dat je ook kunt gebruiken als box. Verkrijgbaar bij de betere kampeerwinkels, maar ook online. Vergeet niet om een slaapzak voor de kleine in te pakken.

Speelkleed

Multifunctioneel voor op het strand of op het grasveld: een speelkleed met opblaasbare rand. Je kind kan er slecht uit kruipen en het zand komt er niet zo snel in.

(Nacht)knuffel en speelgoed

Onmisbaar: favoriete knuffel! Niets zo vervelend als een kind dat niet kan slapen omdat het zijn/haar knuffel mist. Voor de nacht is een nachtlampje fijn. Ook inpakken: boekjes en wat speelgoed. Neem bijvoorbeeld plastic kookspulletjes mee zodat je kids ter plekke kunnen ‘koken’ met steentjes en takjes.

Lekker badderen

Veel hotels in het buitenland missen een badstop. Koop er vooraf eentje in de bouwmarkt, want zo maak je in een handomdraai van iedere wastafel of douchebak een kinderbadje. Alternatief: neem een mini opblaasbadje mee. Deze kun je ook op een klein balkon of voor de camper zetten voor wat verkoeling.

Zwemmen met kinderen

Zwemplezier

Voor aan het strand of bij een rivier zijn waterschoentjes de oplossing. Daarmee voorkom je dat je kind op scherpe voorwerpen stapt. Stoffen waterschoentjes zijn snel droog, lichtgewicht en ze kunnen ook gedragen worden als gewone schoenen. Waterbestendige sandalen met klittenband zijn ook een optie. Ook meenemen: zwembandjes.

Reisapotheek

Vergeet niet om behalve je standaard reisapotheek kinderzetpillen, neusspray & anti-muggencreme mee te nemen. Better safe than sorry!

Vochtige doekjes

Voor ongelukjes, vieze snoetjes of om de tafel mee te ontsmetten; vochtige doekjes komen altijd van pas.

Klamboe

Een klamboe is multifunctioneel. Gebruik het over de buggy of een bedje. Het werkt tegen muggen, maar ook tegen andere vallende objecten zoals takjes wanneer je kind onder de bomen ligt te slapen.

Waslijn

Snuffel eens rond in een kampeerspeciaalzaak. Hier vind je ook een waslijn en badstop in één pakketje! Ideaal voor snelle wasjes. Denk eraan een tube reiswasmiddel mee te nemen of giet wat wasmiddel in een reisverpakking.

Wereldstekker

Of je nu een nachtlampje of flessenwarmer wilt gebruiken, een wereldstekker is onmisbaar in je reisbagage.

Reizen met kinderen

Eigen rugzak

Zijn je kinderen wat ouder? Wat is er dan stoerder dan dat ze hun een eigen rugzak of trolley hebben? Vooral als je een actieve vakantie hebt gepland (fietsen, wandelen of kanoën) is een kleinere rugzak een must.

Meer reistips

Wat zijn jouw ultieme tips voor reizen met kinderen?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan