10x Texas, deel 2

De Amerikaanse staat Texas is zo uitgestrekt dat het een land op zich lijkt. Het landschap varieert van bergen, kloven en grotten tot platte prairies, woestijn en stranden. Naast steden met Spaanse missieposten, moderne wolkenkrabbers en Mexicaanse invloeden zijn er cowboydorpen met rodeo’s en linedances. Kortom: genoeg vermaak voor een complete vakantie. In deze tweedelige blogserie zoomen we in op de tien hoogtepunten van Texas. Deel 2: nummer 6 tot en met 10

6. San Antonio, Missions

Volg je de San Antonio River Walk in zuidelijke richting, dan kom je langs verschillende Spaanse missieposten. Bezoek zeker San Jose. Dit is d oudste missiepost van de stad, met een oude molen en een ingenieus irrigatiesysteem. Ook Mission San Juan is de moeite waard: deze missiepost draaide om agricultuur en had naast een klooster en kerk een eigen boerderij en graanschuur. Je kunt dagelijks een gratis rondleiding volgen. In hartje San Antonio vind je The Alamo. Deze voormalige missiepost werd gebruikt als fort en vormde in 1836 het strijdtoneel voor de Texaanse vrijheid. Neem een kijkje bij de hoofdkapel en binnenplaats zijn een bezoek waard; de buitenkant van The Alamo is vooral fotogeniek bij zonsondergang.

Top 10 tips voor Texas

7. Caddo Lake State Park

Het mysterieuze Caddo Lake State Park ligt op de grens tussen Louisiana en Texas. Hier geen woestijnen en bergen, maar moerassen en waterwegen. De beste manier om Caddo Lake te verkennen, is per kano. Huur er een en peddel langs imposante cipressen, die boven het water uittorenen en bedenkt zijn met Spaanse mossen. Leg zeker aan bij Dick and Charlie’s Tea Room, een paalwoning waar de openingsscène van vampierserie True Blood gedraaid werd.

Top 10 tips voor Texas
Top 10 tips voor Texas

8. Dallas, Sixth Floor Museum

Weinig gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis zijn zo mysterieus als de moord op John F. Kennedy. De president kwam op 22 november 1963 om het leven op Dallas’ Dealey Plaza door een kogel, afgevuurd vanaf de zesde verdieping van het schoolboekenmagazijn. Tegenwoordig is deze verdieping ingericht als museum met, toepasselijk, de naam ‘The Sixth Floor Museum’. Je leert er alles over het leven, de dood en nalatenschap van de geliefde president JFK. In Dallas kun je ook het JFK Memorial Plaza bezoeken.

Top 10 tips voor Texas Top 10 voor Texas

9. Padre Island National Seashore

Voor de kust van Corpus Christi liggen langgerekte barrière-eilanden met prachtige zandstranden. Het dichtst bij de stad is Mustang Island State Park. Nog net iets mooier is Padre Island, dat grotendeels is uitgeroepen tot National Seashore. Tussen de met schelpen bezaaide zandstranden, duinen en het zwiepende helmgras leven coyotes, herten, zeeschildpadden en 380(!) vogelsoorten. Het is de ideale plek om te zonnen, zwemmen, kajakken, windsurfen of SUP’en.

Top 10 tips voor Texas

10. Fort Worth, Stockyards National Historic District

Eens wachtten in Fort Worth straten vol saloons op herders, cowboys en voorbijgangers. De markt was dé plek waar op grote schaal vee werd verhandeld. Tegenwoordig is het Stockyards National Historic District de ideale plek om kennis te maken met Amerika’s westerngeschiedenis. Bekijk een cattle drive of rodeoshow, lurk aan een drankje in de Longhorn Saloon, beluister countrymuziek in Billy Bob’s Texas of sluit aan bij een linedance. Shoppen in westernstijl kan natuurlijk ook: van cowboylaarzen tot kekke hoeden.

Top 10 tips voor Texas
Top 10 tips voor Texas

Lees verder!

Ik wil naar Texas!

Wil jij de uitgestrekte staat Texas als een cowboy op de prairie verkennen? Bekijk dan de Texas Discovery, een 20-daagse auto- of camperreis door de Lone Star State.  Texas Discovery per auto of camper

Autorondreis door Texas, de staat van cowboys, ranches, wild west-taferelen, uitgestrekte landschappen en kloven waar je u tegen zegt. Je autoreis begint in Houston of Dallas. Onderweg bezoek je onder andere de gekke stad Austin, die met trots de slogan 'Keep Austin Weird' draagt. Op weg in het noordwesten van Texas zul je je afvragen of dit 'The way to Amarillo' is. Neem de spuitbus ter hand bij de Cadillac Ranch, wandel door Big Bend National Park en kom onderweg bij aan het strand.

Texas DiscoveryTexas DiscoveryTexas DiscoveryTexas Discovery
  The Great Texas Escape per auto of camper

Ontdek de natuur en cultuur van de diverse staat Texas. In een rustig reistempo start de reis in Fort Worth, de 'City of Cowboys and Culture'. Zie hoe de Rio Grande-rivier zijn weg vindt door smalle kloven in Big Bend National Park of bewonder de enorme rotsformaties net buiten Fredericksburg. Naast grote steden zoals Austin, San Antonio en Dallas zorgen juist de kleinere dorpjes zoals Bandera voor de perfecte afwisseling tijdens de reis.

The Great Texas EscapeThe Great Texas EscapeThe Great Texas EscapeThe Great Texas Escape
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan