Lund - Penticton

Door Wim en Marian - 09-06-2018 06:47

Zaterdag 2 juni:

-        Vertrokken uit Lund richting Vancouver. 2 overtochten de eerste van Saltery Bay naar Earls Cove en de tweede van Langdale naar Horshoe bay (Vancouver). Tijdens deze overtochten steeds met Amsterdammers aan boord gezeten en vaak achter elkaar gereden. Toen zijn we doorgereden naar Anmore campground dit is een echte afrader duur voor weinig faciliteiten en een heel eind omrijden.

3 juni:

-        Van Anmore naar Harrison Mill en Hot spring gereden. Hele weg in de regen gereden. Bij Mill naar een oude museum farm geweest waar we gegeten hebben en door het museum gelopen. Dit was grotendeels binnen. Hierna zijn we doorgereden naar Hot Springs maar door het weer was er weinig te zien van de bergen en het meer. Dus gelijk maar doorgereden naar de Camping Wild Rose bij Hope. Macaroni gemaakt met de Canadese wijn erbij.

4 juni:

-        Om 8.15 opgestaan en gedouched om 10.00 vertrokken in de regen naar HELL’S GATE onderweg werd het weer steeds beter. Bij Hell’s gate aangekomen was het voornamelijk droog en zonnig. Hell’s gate stamt vanuit 1800 toen William (?) Fraser de rivier afzakt en daar niet meer kon kanoen. Later is de rivier door een vriend naar hem vernoemd. We zijn hier met een kabelbaan naar beneden gegaan. Veel informatie gekregen van de jongen die de lift bediende. Hier rond gelopen en de musea bezocht, fudge gekocht, over de brug gelopen en toen weer terug omhoog naar de camper. Vanuit hell’s gate zijn we naar de Othello tunnels gereden. Deze zijn gemaakt om een spoor door aan te leggen om het achter liggende land bereikbaar te maken. De spoorlijn is tot 1961 in dienst gebleven. Echter door de barre weersomstandigheden en lawines werd deze lijn regelmatig beschadigd waardoor hij buiten dienst kwam. In de eerste 9 winters van zijn bestaan was hij meer gesloten dan open. We zijn hierna door gereden naar Othello campground. Marian durfde het kantoor niet in omdat ze iets zag vliegen “een spook?” nee een kolibrie. Naar onze plek en wijntje en toastje lekker in de zon gezeten en met de camping eigenaar gesproken. Macroni opgegeten en Yogurt toe.

5 juni:

-        Om 10.00 vertrokken richting Manning provincial park. Eerst weer een snel weg (5) en toen de 3 op. Dit is een mooie weg dwars door het park en de 3a naar de Camping. In het Park zijn we naar boven gereden naar een uitkijk punt. Mooi uitzicht over het park en de bergen er achter. De eekhoorntje gevoerd (ik) en op de loop voor een eekhoorntje (Marian). Toen weer de smalle weg terug en in een restaurant koffie gedronken en iets gegeten. Nog een stukje naar boven gereden naar een meer maar het was erg koud. Dus maar verder naar de camping richting Osoyoos. Staan nu op camping Banbury Green voor 2 of 3 nachten aan het Skaha lake bij Penticton.

-        1ste dag wijntour gedaan met Top Cat Tours (opgehaald om ca 09.15) we zijn bij 5 wijngaarden geweest om te proeven. Kregen overal ongeveer 5 tot 6 wijnen te proeven. De Canadese wijn is best goed vooral de Pinot Noir was lekker. Hebben dus ook een fles gekocht. Gelunched in een hotel en toen weer verder waren weer om ca 17.00 terug op de Camping. Gaan vanavond BBQ met aardappeltjes uit de oven. Morgen naar de Osoyoos Spotted lake.

Reacties

Hedvige 09-06-2018 07:13 {{button-51788}}

Hoi hoi,
Leuk te lezen allemaal. Lijkt mij een prachtige reis. Nog veel plezier.

Carla 09-06-2018 08:04 {{button-51791}}

Fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben! Geniet van de reis en wees voorzichtig. 👋👋👋😘

Hans en Monique 10-06-2018 08:23 {{button-51825}}

Hallo Wim en Marian
Je ziet en maakt veel mee in zo’ n lange vakantie.
Fijn om een verslag te doen voor ons en voor je zelf anders weet je het niet meer.
Leuk verslag steeds en fijn genieten😄👍

Leo en maaike 10-06-2018 20:53 {{button-51863}}

Hoi Wim en Marian, nog steeds leuk om jullie zo te volgen, nog veel plezier en tot gauw xx maaike

Rob en Anneke 15-06-2018 23:04 {{button-52089}}

Heerlijk al die verhalen.
Eten drinken lopen mooie dingen zien, soms een beetje eng.
Wat een zwaar leven, geniet ervan
Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan