Charlottesville Virginia

Door - 29-05-2016 03:07

Hallo luitjes, 

Vanaf vandaag gaat de " Deep South " echt beginnen.  Aangezien het een korte rit is van maar 187 km zijn we ietsje later opgestaan. De route naar Charlotsville is prachtig,  dat komt mede doordat er de laatste weken veel neerslag was gevallen. Het was groener dan groen en een zeer aangename rit. Onderweg kwamen we tal van winkels tegen met koopjes waaronder Browning Guns. Je zal maar zonder pistool op weg naar je werk gaan, daar moet je toch niet aan denken nietwaar? 

We kwamen lekker bijtijds aan in het hotel wat overigens net als Chantilly een schitterend hotel is. We konden hier de was doen en daar hebben we gelijk gebruik van gemaakt althans (Louise ) dus. Ik ben lekker een klein uurtje gaan sporten in de fitness. 

We hadden een paar bezienswaardigheden op het oog en die hebben we gedaan. We zijn eerst naar Monticello gegaan. Hier is het huis en de plantage van de beroemde staatsman  Thomas Jefferson. (1743-1826)  Hoewel het niet veel groter is dan een ruim huis, geeft Monticello door zijn authentieke stij een goed beeld van de voormalig President. We hebben een tour gehad van een zeer bevlogen gids en bij elke kamer had hij een mooi verhaal. Helaas konden we geen foto's van de inrichting maken want dat was strikt verboden.  Natuurlijk hebben  we wel foto's van de buitenkant geupload.  Hierna zijn we door de tuinen, de plantage, en de vertrekken van de slaven en bedienden gelopen. Ietsje verder was het graf van Thomas Jefferson.  

Toen zijn we naar Michie Tavern gegaan en deze brengt je terug naar de achttiende eeuw toen de Tavern nog het sociale centrum van de regio vormde. 

Als laatste zijn we naar de Historic Mall gegaan. Dat is een lange straat met gezellige winkeltjes en restaurants en hebben daar heerlijk gegeten. 

Morgenochtend  staan we vroeg op want we gaan een lange rit maken van 539 km richting Wilmington. 

Dit was het voor vandaag en iedereen een fijne en dag toegewenst. 

Groetjes,

Theo & Louise 

 

Reacties

Yvon 29-05-2016 08:56 {{button-38997}}

Geweldig om te lezen allemaal! We blijven jullie volgen. Fijne dag vandaag!! Yvon, Arno en blagen ;)

wilma 02-06-2016 07:21 {{button-39157}}

was weer gezellig om te lezen wat jullie beleven en weer fijne voorzetting en veel kijk plezier dan heb ik lees plezier , lekker genieten vandaag
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan