Helikoptervlucht, Chelsea Market & High Line Park

Door - 26-05-2016 03:52

Hallo lieve lezers, 

Allereerst bedankt voor de leuke reacties op onze Weblog en we proberen het dagelijks bij te houden. Vandaag was de laatste "officiële " dag in New York aangezien wij morgen op doorreis gaan.

Wij stonden vanmorgen op de gebruikelijke tijd vroeg op want we hadden een druk programma vandaag. Na het nuttige van een heerlijk ontbijtje bij Dunkin Donuts vertrokken wij naar de South Ferry  Heliport. Terwijl we net uit het metrostation stapten, hoorden we al een helikopter warm draaien. Wat een herrie!  Wat bleek, het was een Chinook helikopter van het leger.  Uiteindelijk steeg hij op en dat zag er geweldig uit.  Vlak daarna kwamen de " gewone" helikopters en aangezien wij ruim op tijd waren konden we genieten van alle bewegingen van zowel de  Ferryschepen  evenals de helikopters.  Het was een komen en gaan en voor ons was het genieten van het uitzicht met een heerlijk zonnetje en een graadje of 30.

En nu waren wij aan de beurt. Na een korte briefing mochten we instappen en de piloot gaf ons de laatste instructies. Louise was al vanaf het moment dat wij de vlucht hadden geboekt zenuwachtig dus dat beloofde wat. .... De helikopter ging heel rustig omhoog en binnen een paar seconden was ze alle zenuwen kwijt. (trots op mijn meisje ) We vlogen met name via de Hudson river en de piloot vertelde de bijzonderheden zoals, Vrijheidsbeeld, Gouvenors Island, Financial District,  Harlem,  Yankee Stadium  etc, etc. ... Na 20 minuten waren we geland en het was voor ons onvergetelijk. Op naar de volgende locatie. 

We gingen naar de Chelsea Market en het was een mooie en gave plek om te bezoeken. Verschillende kleine restaurantjes in een industrieel complex.  Echt een aanrader.  Hierna gingen we op advies van onze reisleidster van Baja Bikes naar het High Line Park.

Het High Line Park is een bijzonder stadspark in Manhattan In tegenstelling tot andere parken ligt het High Line Park boven de grond op het traject van een verhoogde spoorweglijn die niet langer in gebruik is. Het High Line Park begint op de hoek van Gansevoort en is 1,6 km lang.  Om daar te lopen is echt een belevenis, het is apart om op een oude spoorlijn te lopen die is omgetoverd tot een park.  Terwijl je daar loopt, heb je fantastisch uitzicht op veel straten met hun verschillende bouwstijlen. 

Nadat we door het park hadden gelopen gingen we maar even door langs de Hudson river naar het marineschip. Natuurlijk even een fotootje gemaakt en daarna door naar Times Square en Broadway. Lekker een drankje genomen en moe maar voldaan richting hotel om ons voor te bereiden voor de volgende dag. 

Groetjes,

Theo & Louise 

 

Reacties

Mark en Coby 26-05-2016 12:33 {{button-38859}}

Lieverds, wat leuk te lezen dat jullie samen zo genieten van jullie droomreis. In zo'n korte tijd al zoveel gezien. Wat mooi dat jullie dit samen doen en beleven. Geniet ervan en......nog veel mooie indrukken toegewenst!

Erica 26-05-2016 13:08 {{button-38864}}

Lieve allebei,
Wat heerlijk om zo via jullie blog van dag tot dag jullie vakantie mee te beleven! Wat hebben jullie al mooie indrukken op gedaan en wat hebben jullie nog een hoop te zien de komende tijd..
Geniet ervan, ik ben al weer benieuwd naar jullie volgend avontuur!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan