Van New York naar Washington - Chantilly

Door - 27-05-2016 03:36

Hallo allemaal, 

Vandaag was onze vertrekdag (snik) en gaan op weg naar onze nieuwe locatie.  Nadat we hadden uitgecheckt gingen we met de metro naar 57 S't.  waar ons afgesproken ophaalpunt was. Ik had het genoegen om met twee volle koffers de metro trappen te bestijgen.  Het toeval wil dat het woord " emancipatie " niet meer in de vocabulaire van Louise voorkwam.  Vreemd, maar dat terzijde want ik had mijn Work Out direct gehad.  Echt een aanrader voor de liefhebbers.  

Uiteindelijk kwamen we aan bij Hotel Park Central,  wat het afgesproken ophaalpunt was.  We waren er veels te vroeg maar vervelen doe je je in New York nooit. Bij het hotel was er een piccolo en schoonmaker en zij waren knettergek. We hebben vreselijk gelachen en dat op de vroege ochtend. Voordat we er erg in hadden stond de chauffeur al klaar om ons weg te brengen naar Newark airport.  En nee, we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet......

Hij zette ons af bij Alamo om onze huurauto op te halen en dat viel echt niet mee!  Waarom niet? Ik moest kiezen uit Nissan, Hyundai, Toyota of een Jeep SUV. Dat zijn pittige vraagstukken maar we waren er al snel uit. Het is een Jeep geworden.  Je moet toch wat, nietwaar? Uiteraard alles even nakijken op schade en we gingen op weg.

Het was best wel pittig want voordat we hadden een paar keer de afslag gemist ivm doorgetrokken strepen en er was rondom Washington flinke file. Dat schijnt trouwens normaal te zijn. Het rijden op Amerikaanse wegen is relaxed met name het "keep your lane" principe is een verademing. 

Nadat we gearriveerd waren waren in Chantilly zijn we eerst even een drankje gaan doen en even boodschapjes halen bij de Walmart. Lekker gegeten nu nu keihard bezig om onder barre omstandigheden een bericht te schrijven op onze Weblog. (Zie foto)

Morgen staan we vroeg op want we gaan genieten van Washington en onze belevenissen laten we zo snel mogelijk weten. 

Tot morgen vriendjes & vriendinnetjes ☺

Groetjes,

Theo & Louise 

 

Reacties

Jim 27-05-2016 07:47 {{button-38888}}

Goeie keus de Jeep, je bent tenslotte in de States! Ik zou zeggen geen emancipatie wat betreft autorijden ;) Doe Obama de groeten mocht je hem tegen het lijf lopen. Have fun.

Peter Verwijs 27-05-2016 10:28 {{button-38899}}

Begin jaloers te worden

Coby 27-05-2016 10:44 {{button-38900}}

In de VS is alles BIG, dus de Jeep is een goede keuze. Haha...Louise heeft de rollen al goed verdeeld. Ik neem aan dat zij ook jullie navigator is? Dan komt het vast allemaal goed.....daar zijn ons vrouwen gewoon hartstikke goed in!
Enjoy Washington. Tips...Witte Huis, Capitool, Washington Memorial Monument (de Naald), Lincoln Memorial en uiteraard de muur waarin de namen van gesneuvelde militairen zijn ingegraveerd. Erg indrukwekkend!

wilma 27-05-2016 11:47 {{button-38908}}

fijn voorzetting in de jeep en ik wacht op de volgende verslag zo leuk om te lezen nog een fijne reis verder

wilma 27-05-2016 11:48 {{button-38909}}

fijn voorzetting in de jeep en ik wacht op de volgende verslag zo leuk om te lezen nog een fijne reis verder

Els 27-05-2016 16:53 {{button-38920}}

Ziet er goed uit luitjes injoy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan