Washington DC

Door - 28-05-2016 04:01

Gooooooood morning Washington, 

Vanmorgen werden we met de shuttlebus om 6:00 uur weggebracht naar Dulles airport waar we de metro bus konden nemen richting Washington.  De bus arriveerde prima op tijd en we waren om 7:30 op station L'enfant Plaza.  Lekker ontbijtje genomen en geïnformeerd bij welk station we uit moesten stappen. Dat bleek "Foggy Bottom " te zijn.  Waar woont u? Ik woon vlakbij de mistige bodem 

Aangekomen bij de "mistige bodem " zijn we doorgelopen naar de City/Segway  om ons te melden natuurlijk waren wij veels te vroeg voor de tour door Washington DC. Louise wil nu eenmaal er op tijd zijn hahaha. Na eerst een bakkie te hebben gedronken hebben we ons weer gemeld en konden onze helmen passen en kijken naar de instructievideo.  En toen ging het gebeuren, we kregen een half uurtje praktijkles van onze gids Bo. De eerste minuten was best wennen Louise trilde een beetje de eerste minuten maar het ging snel steeds beter. Als je scherpe bochten maakt dan doet je dat aan het skigevoel herrineren. 

Zoals gezegd, werden we na een half uur losgelaten in Washington.  Wat een geweldige ervaring!  We hebben ontzettend veel gezien met een duidelijke en enthousiaste uitleg van Bo. Het is teveel om op te noemen waar we geweest zijn, maar denk aan Het Witte huis, Het Capitool, Het Washington monument,  Smitsonian musea's,  Lincoln Memorial, Vietnam Memorial etc etc. Washington is een mooie stad en met deze Segway tour was het voor ons geslaagd. Trouwens,  Louise ging als een speer op haar Segway! En nu wilt ze er 1tje. hahaha 

Nadat we terug waren en Bo hadden bedankt zijn we eerst gaan lunchen en vooral gaan drinken op deze snikhete dag. Het was maar liefst 33 graden. 

En nu op weg naar Arlington. Hier heb ik altijd naar toe gewild en ben blij dat we dit gedaan hebben. Je hebt het natuurlijk vaak genoeg op tv gezien maar het was ongelooflijk indrukwekkend. Natuurlijk zijn we naar het familiegraf van JFK gegaan met de eeuwige vlam en dat was mooi.  Zijn broertje Robbert Kennedy lag een heuvel naast JFK. Al met al een mooie informatieve, drukke maar mooie dag.

Oh ja, wist je dat het handiger is om voor je kijken in de metro?  Wij zagen op de terugweg een vrouw gedag zeggen en zij draaide haar hoofd om en boemmmmmm, dat was een stang.  Auwww, dat doet pijn  maar wij en de andere passagiers moesten vreselijk lachen.

Nu aan een borrel laatste avond in DC enne verbrand met factor 50, morgen weer op weg naar Charlotsville.

Tot morgen allemaal en een fijn weekend. 

Groetjes,

Theo & Louise 

 

Reacties

wilma 28-05-2016 08:30 {{button-38941}}

oeps wat weer een mooi en leuk verslag toppie en jullie ook een fijn leuk weekend
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan