Ierland of toch de USA?

Door Ton Doorman - 08-04-2016 07:34

Verslapen! 08.25 uur wakker en volop zon. Lekker ontbijtje in de camper en buiten koffie gedronken. Komen de mensen naast ons erachter dat we Nederlanders zijn. Ze waren al dik 1 week op pad en wij waren de eerste Nederlanders die ze spraken.

Deze mensen hadden veel problemen met hun gehuurde camper van CruiseAmerica. Lekkend dak, bed nat. Dan boven de cabine slapen. Helaas, ook lek en weer een nat bed. Koelkast en vriezer stuk, alles weg kunnen gooien. Veel km's omrijden om uiteindelijk de camper in Las Vegas om te ruilen. Vergoeding? Ja, drie dagen kunnen jullie vergoed krijgen t.w.v. $25 per dag (hahaha wat een lachertje). Vallen onze problemen wel mee, toch?

Nu richting Kanab. Via Page gereden. Bekend terrein: straat met de vele kerken, de Safeway supermarkt en natuurlijk het boekingskantoor van de Antelope Canyon tours. Weer een heel andere omgeving met zeker een aangename temperatuur. Vele kilometers land of is het woestijn? Niet bewoond, geen landbouw, akkerbouw of veehouderij.  United States wat ben je toch een mooi land.

Kanab was ook weer vertrouwd. Even bij Little Hollywood gekeken: nothing chanced.

Door richting Bryce Canyon en een RV campground zoeken voor de nachtrust. Buiten eten is een mogelijkheid, wat een prachtig weer weer. Besloten niet door te rijden naar Bryce gezien de vele campers die ons tegemoet kwamen. Misschien toch alles vol daar dus da  maar eerder wat zoeken. Veel RV Campground links en rechts van de weg maar dat ze er nou "fris enfruitig" uitzagen? Nope. Eindelijk eentje gevonden, was die nog gesloten! Voorbij Glendale een campground voorbijgereden toen ik nog net kon lezen dat deze nu geopend was. Omgekeerd en van de geasfalteerde weg af naar.....?

Aangekomen bij een Lodge kwam de vrouw des huizes op haar paarse sokjes naar buiten om ons te vertellen dat we er konden gestaan voor $25 per nacht incl. water, electriciteit en dump afvalwater. Doorrijden endan wees het zich vanzelf. Haar man kwam straks wel even langs, en ja we mochten een kampvuur maken. Naam van de campground: Cherokee Springs. De eigenaar kwam langs, betaald en nog een tijdje staan praten over hoe ze hier terecht zijn gekomen. Het leek meer op Ierland dan Amerika.

Vanmorgen USA-tijd nog een berichtje van buuf Wilma: kaartjes binnen voor 10 juni a.s.voor Bløf in Caprera Bloemendaal. That's where friends are for: die hebben aan 1 woord genoeg!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan