Ogen en tijd te kort

Door Ton Doorman - 08-04-2016 08:37

Rustig (nou ja rustig, we sliepen dichtbij een AirForce-base want Ton moet toch een beetje feeling houden met.....), wakker worden en buiten ontbijten. Ton moest ook nog aan zijn conditie werken en besloot even te gaan fitnissen. Intussen ben ik even naar de receptie gelopen om door te geven dat we nog een nachtje bleven staan en ook maar een beetje opgeruimd in de camper.

Ton kwam vrolijk terug van de fitness en is even lekker gaan douchen. Als lunch een lekker omeletje en op naar de bushalte voor een bezoekje aan het bruisende centrum van Las Vegas.

Klein stukje lopen naar de bushalte en gelukkig hoefden we niet lang te wachten. Konden contant betalen in de bus maar helaas had de chauffeur geen wisselgeld. Voor hem geen probleem: ga maar zitten hoor, komt wel goed!

Geprobeerd bij passagiers die instapten ons biljet van $20 te wisselen, maar helaas.

Halverwege stapte er een local in en deze vroeg (zoals bijna iedere Amerikaan) waar we vandaan kwamen. Toen wij vertelden dat wij uit Nederland kwamen hebben we de hele rit naar Fremont Street gespreksstof gehad met deze aardige man. Over voetbal, Arjan Robben, Amsterdam, wiet en Heineken bier. Het was reuze gezellig en voor we het in de gaten hadden waren we bij Fremont Street. Wat kun je daar over vertellen? Zo ontzettend veel maar we zeggen 1 ding: als je de kans, het geld en de tijd hebt ga hier zeker naar toe! Wat een zotte bedoeling met straatartiesten, muzikanten, toeristen, gokhallen, bars, winkels met alom bekende prullaria, eettentjes en welke gekkigheid nog meer. Voor beiden een RTC Transit 24-uurs buskaart aangeschaft voor $8 per persoon want we kwamen er al snel achter dat lopen naar The Strip toch wel een eindje was.

Dit keer niet tropisch warm maar gewoon een aangename temperatuur (29 graden) en ook nog even over The Strip gelopen. Koffie gedronken bij Starbucks. Bellagio, Ceasar's Palace, Venetian, stelletjes die gaan trouwen, mensen in alle soorten en maten, je ziet het allemaal in Las Vegas, je komt tijd te kort. Er moest ook nog gegeten worden en we besloten terug te gaan naar Fremont Street. Het begon al donker te worden en dan is Fremont Street nog veel gezelliger en komen er steeds meer "artiesten" bij. Kijk vooral naar de foto's!!

Zoveel te doen en geen keuze kunnen maken: reuzerad op The Strip, Stratosphere, gokken of aan een rail vanuit de hoogte door Fremont Street?

Het zou de rail worden maar helaas........geen plek meer die avond, de volgende dag pas weer. Nou, dan ons geluk maar beproeven in een gokhal. Simpele mensen als wij zijn: snapten er natuurlijk weinig van. Eerst maar eens $1 vergokken (Ton trapte af). Oke, dan ik ook. Iets langer plezier van $1.

Uiteindelijk $23 "vergokt" (ja we weten het, dit zijn gigantische bedragen) en de automaten 2 x $0,20 uit laten betalen.

24.00 uur en maar terug naar de campground. Eerst een bushalte opzoeken en gelukkig kwam de bus er snel aan (na 24.00 gaat er maar 1 bus per uur, dus weer geluk). Verbazingwekkend wat er instapt! Moe maar voldaan ons bedje opgezocht en morgen richting California.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan