Is this the way to Amarillo?

Door Ton Doorman - 22-03-2016 03:45

Tony Christie heeft er een liedje over gemaakt en vanaf vandaag zit dit lied bij velen in het hoofd en wil het er niet meer uit!

Texas, de oliestaat. Wat kom je als eerste tegen? Een afgebrand tankstation! Veel ja-knikkers en een heel groot kruis langs de kant van de weg. Het onvermijdelijke tanken kwam ook weer in beeld. Vreemde gewoontes houden die Amerikanen er toch op na. Je pasje in de automaat, snel eruit halen en dan een ZIP-code invoeren. Oke, we proberen gewoon een code. Geen enkele code werkt natuurlijk dus dan maar bij het tankstation naar binnen lopen. Erg aardige dame achter de kassa (nou zijn de Amerikanen tot nu toe echt allemaal supervriendelijk).

Waar we vandaan kwamen, waar we naar toe gingen, hoe lang we vakantie hadden. Ze vertelde ook nog dat een Franse jongen bij het tankstation gestopt was. Hij ded een roadtrip met de fiets door the States. De dame achter de kassa vertelde dat ze deze jongen meegenomen had naar hun boerderij (die een klein stukje terug lag) en de jongen geholpen had met de aankoop van een mobiele telefoon, de farm hadden laten zien en wegwijs in de omgeving had gemaakt. Ook wij waren van harte welkom op de boerderij! En waar we zeker naar toe moesten: Palo Duro Canyon.

Zo gezegd, zo gedaan en inderdaad ze had niets teveel gezegd. Wat een mooi natuurgebied. Hier ook voor een overnachting gekozen en het was echt warm. In de korte broek en t-shirt heerlijk buiten gezeten, buiten gegeten en nog tot bijna 22.00 uur buiten kunnen zitten. De nacht was zelfs redelijk warm, de dakluiken konden open en zelfs de airco is aan geweest (wat een vreselijke herrie maakt dat ding)!.

Wakker worden: 25 jaar getrouwd! Maar al snel lees je de vreselijke berichten van de aanslagen in België. Wat bezielt deze mensen? Stopt het dan nooit?

Uiteindelijk ga je over tot de orde van de dag want we moeten tot weer verder.

Ontbijten, vuil water dumpen en op naar Stanley Marsh's Cadillac Ranch.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan