Santa Fé

Door Ton Doorman - 24-03-2016 06:45

Eigenlijk heb je een heel ander beeld van deze cadillacs maar ergens midden in een weiland staan ongeveer 8 cadillacs met hun neus in de grond, omringd door lege en volle verfspuitbussen en kun je naar hartelust aan de slag om deze overblijfselen van wat eens hele mooie auto's moeten zijn geweest nog kleurrijker te maken.

Daar liepen we Joseph en June Medima tegen het lijf. Hele vriendelijke en spraakzame Ameriaken die ons leuke en nuttige informatie gaven over high-lights in de buurt van Florence (Arizona). Ze adviseerden ons om niet de weg naar het zuiden in New Mexico te nemen die we voor ogen hadden: te veel illegale Mexicanen en niet echt veilig.

Ton en Joseph hadden een klik, want Joseph vertelde een Vietnam-veteraan te zijn.

Nadat de mannen nog wat gegevens hadden uitgewisseld maar weer verder.

Bij onze dagelijkse tankstop (ja, die camper lust wat), zagen we nog een RoadBear camper staan. Wie zou het zijn? Han? Neen dat kon niet wat zijn camper was nog iets groter. Maakt ook eigenlijk niet uit wie het is, we gaan gewoon lekker lunchen. Intussen reed de andere camper weg en ter hoogte van onze camper werd er gestopt. Even een praatje met deze mensen gemaakt en die lieten weten dat er een de shop van het tankstation een fantastisch museum was, met oude auto;s, juke-boxen, foto's, noem maar op. Na de lunch toch maar even binnenlopen in Arch Russel's museum. En inderdaad, deze mensen hadden niets te veel gezegd: wat geweldig! Rondgelopen, foto's gemaakt en op richting Santa Fé. Ter hoogte van het plaatsje Tucumcari zei Ton opeens: "Ik weet niet wat ik verkeerd doe, maar ik moet stoppen want er zit politie achter ons."

Rechts van de weg, na een afrit genomen te hebben, de camper stilgezet en daar kwam "oom agent" aangelopen.

"Goodafternoon, I'm police-officer D. Chavez van de New Mexico Police Safety". Waarom ik u laat stoppen? U heeft geen kentekenplaten. Uitgelegd hoe de vork in de steel zat en de papieren laten zien die in de camper lagen. Hij vertelde dat hij dit in 15 jaar nog niet had meegemaakt en liet weten dit toch even mijn zijn chef te moeten overleggen. Hij nam de papieren mee en liep naar zijn auto. Teruggekomen liet hij weten dat het wel oké was maar het was toch niet helemaal zoals het hoorde. Normaal gesproken kregen mensen geld voor het wegbrengen maar dat wij ervoor moesten betalen was toch wel wat vreemd. Op de vraag of dit dan illegaal weten liet hij weten hier niet echt een mening over te hebben.

Voorzichtig rijden was zijn advies aangezien er een nogal krachtige wind stond. Ach ja, dat maak je dan ook weer eens mee (Bad boys, bad boys).

Met veel windvlagen en hier en daar een tumbleweed aangekomen in Santa Fé bij camping Rancheros de Santa Fé. Ingecheckt en met één camper richting old town Santa Fé. Rondgelopen, winkels gekeken, foto's gemaakt en Hans heeft zichzelf nog een mooie cowboyhoed cadeau gedaan. Op zoek naar een restaurant, je bent tensloote maar één keer 25 jaar getrouwd (toch?).

The Shed, een typisch restaurant in de stijl van Santa Fé (Spaanse invloeden dus). We moesten alleen 45 minuten wachten want het was ontzettend druk, maar het wachten was zeker de moeite waard!

Terug naar de camping en lekker slapen!

Reacties

Ria en Wim 24-03-2016 22:11 {{button-36751}}

Waarom had de camper geen kentekenplaat?
Is dit niet nodig voor de verzekering?

Wim 26-03-2016 23:12 {{button-36783}}

Dus je voelt je nu zeker flink in het ootje genomen dat jullie ervoor betaald hebben. :-)

https://www.google.nl/search?q=the+american+dream&sa=X&rlz=1C1ASUT_enNL620NL620&espv=2&biw=1366&bih=653&tbm=isch&imgil=S_3EV4jbZ1xhLM%253A%253BUckmNCqzOnlmNM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fvitendo4africa.org%25252F%25253Fpage_id%2525253D226&source=iu&pf=m&fir=S_3EV4jbZ1xhLM%253A%252CUckmNCqzOnlmNM%252C_&usg=__m5jcLGTYh271t3HuJRzJWVOzRUY%3D&ved=0ahUKEwiR9Pypr9_LAhVH7A4KHZDbBnsQyjcIPg&ei=Agn3VpHrMcfYO5C3m9gH#imgrc=S_3EV4jbZ1xhLM%3A
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan