Foss State Park

Door Ton Doorman - 22-03-2016 03:42

Net van de camping weggereden en nog een 500 meter verderop het museum annex "antiekzaak" van de Amerikaanse Malle Pietje. Toevallig kwam hij net aangereden op zijn brommermotor uit de jaren vijftig. Direct werd er een bordje opgehangen "not for sale". Na even buiten rondgekeken te hebben besloten om binnen ook maar even een kijkje te nemen. Uiteindelijk moet de verzameling kentekenplaten toch nog uitgebreid worden en laat Malle Pietje deze nou toevallig hebben liggen.

Binnengekomen vielen we van de ene verbazing in de andere. Sommige collega's van Ton, ik zal geen namen noemen Wim, hebben een aardige verzameling in de schuur liggen maar wat we hier tegen kwamen sloeg werkelijk alles. Hoe kom je aan zoveel snuisterijen? Lampen, serviesgoed, reclameborden, glaswerk, speelgoed, kleding, gietijzeren pannen, hertenkoppen, Kerstdecoraties, sieraden, oude Coca-Cola flesjes zowel lege- als volle flesjes, verkeerslichten, vlaggetjes van Amerika, golfsticks,...........

Heerlijk rondgesnuffelfd en toch twee kentekenplaten gescoord. Bij het afrekenen werd ons gevraagd ook nog even bij de buren te gaan kijken. Wij zijn de beroerdste niet dus braaf naar de buren. Gelukkig was dit weer een zaak van deze tijd. Hier werden de Minnetonka's verkocht voor prijzen waar we in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Handgemaakte fudge die er weer overheerlijk uitzagen maar gelukkig kon ik de verleiding weerstaan.

Tijd om door te gaan wat anders komen we natuurlijk nooit op tijd in Los Angeles om de camper weer af te leveren. Wat is er toch veel te zien ondanks dat we ons nog in een gebied begeven wat heel groot en onbebouwd is. Hier is nog ruimte genoeg!!

Ook aan het onvermijdelijke tanken ontkomen we niet. Tot nu toe dagelijks en dan gaat er toch zo'n 35 gallon in de tank (tankinhoud 55 gallon). De prijs per gallon varieert van $1,90 tot $2,19, reken maar uit. Mochten jullie genieten van dit verhaal dan wil ik na de vakantie wel ons rekeningnummer geven voor een vrijwilige, welgemeende donatie. Kun je niet wachten dan mag het nu ook wel!

Oké, tijd voor de camping. Het wordt het Foss State Park. Wel even zoeken en weer door plaatsen rijden dat je denkt: "Waarom ga je hier wonen"?

Maar het is een prachtige plek om te staan, aan het water met een mooie ondergaande zon. Het toiletgebouw is prima in orde en naast ons staan nog twee andere kampeerders. Heerlijk rustig en lekker geslapen. Wel koud en wakker worden met een temperatuur van -2.

Na een frisse run van ca 8 km (Ton) en het ontbijtje op naar...........

Reacties

Wim 22-03-2016 19:32 {{button-36710}}

Heeft Wim T ook zo'n schuur. Ik begrijp dat er een kentekenplaatje bij geplaatst gaat worden :-) Have fun in Graceland.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan