Noordwaarts

Door familie Rozing - 19-08-2009 06:08

We zijn vandaag na 3 dagen rijden en ongeveer 1000 km met onze ouwe camper (de gebreken beginnen ons nu te ergeren) aangekomen in Yellowstone voor de grote finale van onze reis.

Na vertrek vanuit Moab trokken we de Alpen-achtige bergen over. Te zien aan het aantal Cruise America campers is hier weinig toerisme, wel lekker na de weekend drukte in Arches. De overnachting in Flaming Gorge ging gepaard met wind en kou. De tweede dag reden we heel lang over de prairies van Wyoming, met af en toe een prairiehondjes, een coyote, een hert of een paard. Dit is echt cowboyland met uitsluitend country zenders op de radio tot ergernis van Ria. Een beetje saai, maar de besneeuwde toppen va de Rocky Mountains op de achtergrond waren schitterend.
 
De 2e nacht doorgebracht op de primitieve campground in Grand Teton national park, met de schitterende Grand Teton toppen vlakbij.

De nacht was nog kouder en werd overheerst door dromen van de beren waarvoor overal wordt gewaarschuwd: Be bear aware!

Vandaag hebben we ons eerste stukje Yellowstone al meegepikt: de beroemdste geiser genaamd Old Faithful zien spuiten, diverse watervallen gezien, en herten langs de weg.

Morgen en overmorgen gaan we het park helemaal verkennen. De plannen worden helaas wat bemoeilijkt doordat een weg in het park is afgesloten. Dat wordt weer spannend.

Gert Jan

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan