Saint Felicien, Québec

Saint-Felicien Quebec Naast het Franse stadje in de Ardèche ligt er ook een Saint-Félicien in de Franstalige provincie Quebéc, gelegen in het zuidoosten van Canada. Saint-Félicien is gelegen aan het grote Lac Saint-Jean en maakt deel uit van de toeristische regio Saguenay–Lac-Saint-Jean. De populairste attractie in Saint-Félicien is de Zoo Sauvage de St-Félicien, een van de grootste dierentuinen in Québec.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Zoo Sauvage de St-Félicien

De Zoo Sauvage ('Wilde dierentuin) in Saint-Félicien behoort tot de grootste dierentuinen in de provincie Québec. Er leven bijna duizend dieren in een natuurlijke omgeving. In het aparte gedeelte Nature Trail Park kun je met een trein tussen loslopende dieren rijden. Hierbij draait het vooral inheemse diersoorten, zoals Canadese lynxen, zwarte beren en bizons.

Saint-Felicien Quebec

Lac Saint-Jean

Het Lac Saint-Jean is een groot, relatief ondiep meer in het zuiden van Québec. Het ligt in de Laurentian Highlands, 206 kilometer ten noorden van de Saint Lawrence-rivier. Er zijn voldoende recreatiemogelijkheden op en rondom het meer. Zo ligt aan de overkant van het meer Parc National de la Pointe-Taillon, waar je kunt genieten van mooie natuur en bijzondere dieren. Het water is hier speciaal gericht op waterrecreatie, waardoor je er kunt zwemmen, roeien, kajakken, raften, varen in een (motor)boot en vissen.

Saint-Felicien Quebec

Feiten

Provincie Québec
Regio Saguenay–Lac-Saint-Jean
Oppervlakte 384 km²
Hoogte 98 meter
Inwoners 10.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Saint Félicien ligt op de westkust van Lac Saint-Jean, dicht bij de monding van de Ashuapmushuan-rivier. Dit zorgt voor een stevige wind die het hele jaar door voelbaar is. 's Winters kan de temperatuur in Saint-Félicien tot onder de -15 graden dalen, terwijl het kwik in de zomer tussen de 14 en 24 graden schommelt.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan