Lac Saint-Jean, Québec

lac saint jean quebec Lac Saint-Jean is een groot meer in de provincie Québec. Het wordt omringd door kleine dorpen en mooie natuurgebieden. In de zomer is het er lekker warm en bieden de stranden veel vermaak. In september en oktober vormen de bossen rond het meer een mooi schouwspel met gekleurde bladeren.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Village historique de Val-Jalbert (Chambord)

Stap terug in de tijd en ervaar hoe het dagelijkse leven was in de jaren 1920. Bekijk de circa veertig historische gebouwen, waaronder de belangrijke pulpmolen, woon een voorstelling bij of volg een rondleiding. De topattractie in het park is de Ouiatchouan Falls, een 72 meter hoge waterval naast de pulpmolen. Ongeveer in het midden van de waterval is een glazen platform, waardoor je een spectaculair zicht hebt op het watergeweld. Achter de pulpmolen begint een kabelbaan die je naar de top van de waterval brengt. Vervolgens gaat hij nog hoger naar de top van de heuvel, waar je een schitterend uitzicht hebt over Lac Saint-Jean. Vanaf hier kun je met trappen verder naar boven klimmen en bereik je uiteindelijk de kleinere Maligne Falls en de Ouiatchaouan-rivier. Val-Jalbert is geopend van eind mei tot half oktober.

lac saint jean quebec

Zoo Sauvage de St-Félicien

De Zoo Sauvage ('Wilde dierentuin) in Saint-Félicien behoort tot de grootste dierentuinen in de provincie Québec. Er leven bijna duizend dieren in een natuurlijke omgeving. In het aparte gedeelte Nature Trail Park kun je met een trein tussen loslopende dieren rijden. Hierbij draait het vooral inheemse diersoorten, zoals Canadese lynxen, zwarte beren en bizons.

Musée Amérindien de Mashteuiatsh

Dit museum leert je meer over de Pekuakamiulnuatsh, een nomadische indianenstam die leefde rond Lac Saint-Jean. Bekijk de historische objecten, luister naar de verhalen en wandel door het bos, waar je meer inzicht krijgt in de band die de stam onderhield met zijn natuurlijke omgeving. Het museum is gevestigd in Mashteauiatsh (Pointe-Bleue).

lac saint jean quebec

Véloroute des Bleuets

Een unieke manier om Lac Saint-Jean te verkennen is door de 256 kilometer lange Véloroute des Bleuets ('blauwe bessen') te fietsen. De route is geopend tussen half mei en half oktober en voert je door kleine dorpen en langs mooie uitzichtpunten. Op de route liggen veel restaurants, hotel, bed & breakfasts en toeristische attracties. Er zijn drie informatiecentra ('Maisons du vélo'), waar je meer informatie krijgt. De centra, gevestigd in Alma, Roberval en Dolbeau-Mistassini, zijn dagelijks geopend van eind juni tot begin september. Fietsen zijn vrijwel in elke plaats te huur. Wil je liever met de auto of camper rond het meer rijden, volg dan Highway 169.

Parc national de la Pointe-Taillon

Op de noordelijke oever van Lac Saint-Jean ligt het mooie nationale park Pointe-Taillon. Het is een uitstekende locatie om te wandelen, zwemmen, watersporten en wildlife te spotten, voornamelijk bevers en elanden. Er is bovendien een uitgebreid netwerk van fietspaden uitgezet, waarvan vele aansluiten op of deel uitmaken van de Vélo des Bleuets.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan