Alma, Québec

Alma bezienswaardigheden Alma is een kleine stad in de groene Saguenay–Lac-Saint-Jean-regio. Door de ligging bij de Saguenay-rivier en Lac Saint-Jean staat Alma bekend om haar vele recreatiemogelijkheden. Zo kun je mooi wandelen langs de stranden van Lac Saint-Jean of een fietstocht maken over de Véloroute des Bleuets. 's Winters is Alma erg geliefd om te ontdekken per sneeuwscooter. In de omgeving liggen diverse natuurparken, waaronder Parc National de La Pointe-Taillon en Parc des Grands-Jardins.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lac Saint-Jean

Alma staat niet alleen bekend als een hele gastvrije stad, maar ook als een uitstekende bestemming voor allerlei buitenactiviteiten. In de zomer bieden de kilometers lange zandstranden langs Lac Saint-Jean veel vermaak. Direct aan het meer worden er regelmatig temperaturen gehaald van boven de 27 graden, waardoor je er heerlijk kunt zonnen. Van juni tot en met augustus is het water geschikt om te zwemmen. Bovendien worden er diverse strandactiviteiten georganiseerd. In september en oktober vormt het meer een mooi schouwspel met gekleurde bladeren.

Alma bezienswaardigheden

Sneeuwscooter

’s Winters worden er in en rondom Alma veel paden vrijgemaakt voor sneeuwscooters, waardoor je op een ontspannen manier de witte omgeving kunt bekijken.

Alma bezienswaardigheden

Country en kaas

Maak een tour door in de omgeving van Alma en ontdek het echte plattelandskarakter. Via de 'Route campagne et fromagers' volg je een prachtige route langs verschillende kaasmakers, boerderijen, winkels met regionale producten en eetgelegenheden. Echt een route om je vingers bij af te likken dus. Je kunt de route volgen met een auto of per fiets.

Alma bezienswaardigheden

Fietsen

Fietsliefhebbers kunnen zich uitleven met de Véloroute des Bleuets (blauwe bessen), een tocht van 256 kilometer die je langs allerlei plaatsjes en attracties voert. De route leidt je in circa vijf dagen rondom Lac Saint-Jean en biedt een gevarieerd landschap met weinig hoogteverschil.

Alma bezienswaardigheden

Parc Thématique L'Odyssée des Batisseurs

In dit nabijgelegen themapark draait alles om water en de rol die Lac Saint-Jean heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de regio.

Jardin Schullion

Op een kwartier afstand van Alma vind je de Jardin Schullion, waar je een wandeling kunt maken door prachtig aangelegde botanische tuinen.

Feiten

Provincie Québec
Regio Saguenay–Lac-Saint-Jean
Oppervlakte 230 km²
Hoogte 137 meter
Inwoners 31.000
Tijdzone Eastern Time Zone (tijdverschil met Nederland: 6 uur vroeger)

Klimaat

Alma kent aangename zomers, met gemiddelde temperaturen van iets boven de twintig graden. De winters zijn koud en het vriest ongeveer van november tot en met april. De koudste maand is januari, wanneer het overdag ongeveer 11 graden vriest. Tussen november en maart ligt er een dik pak sneeuw. De natste maand van het jaar is juli.

Geschiedenis

Het huidige stadje Alma werd gesticht in 1962. Het ontstond doordat vier dorpen samen werden gevoegd. Het oudste dorpje van de vier, St-Joseph d'Alma, bestond sinds 1867 en werd gesticht door Damase Boulanger. Het gebied groeide toen uit tot een belangrijk industrieel centrum in de jaren 1920 en '30 dankzij een hydro-electrische dam, een papiermolen en een bedrijf om aluminium te smelten. Door de mooie ligging is het tegenwoordig vooral bekend als een populaire bestemming voor toeristen.

Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan