Roberval, Québec

Roberval Quebec Het plaatsje Roberval ligt direct aan de zuidoever van het Lac Saint-Jean. In dit relatief grote binnenmeer mondden verschillende kleine riviertjes uit. Lac Saint-Jean maakt verschillende (water)activiteiten mogelijk, zoals vissen en zwemmen. Wie de omgeving van het meer wil verkennen, kan (een deel van) de Des Bleuets fietsroute volgen, die je in vijftien kilometer langs het meer leidt. Misschien ken je Roberval al van het Traversée Internationale du Lac Saint-Jean: een race in langeafstandszwemmen in open water. Het evenement vindt eind juli plaats en wordt al sinds 1955 jaarlijks georganiseerd. 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Lac Saint-Jean: Dit meer biedt tal van watersportactiviteiten. Ga bijvoorbeeld vissen of zwemmen. Zwemmen kan via het strand Plage et Pointe-Scott, dat vlak bij het stadscentrum ligt. Aan het strand zijn ook een volleybalterrein, schommels en picknicktafels. Ook kun je een wandeling maken door de haven (Marina de Roberval), die op een centrale plek in het centrum ligt. Kijk naar luxe zeilboten en geniet van het uitzicht.

Fietsen: Door Québec loopt de fietsroute 'Veloroute des Bleuets'. Het volledige circuit is 256 kilometer lang, het volgt de prachtige kustlijn en doorkruist verschillende steden, dorpen en stranden. Een deel van de route loopt langs het Lac Saint-Jean, dit gedeelte is ongeveer vijftien kilometer. 

WandelenRoberval Quebec Een leuke wandelroute door Roberval zelf is het Circuit des Bronzes (de route van het brons). Je loopt dan over boulevard Saint-Joseph, langs verschillende bronzen standbeelden. Maak bijvoorbeeld kennis met Martin Bédard (de vader van het zwemfestijn) en de Mère Saint-Raphaël.

Kajakken en hangbruggen: Trou de la Fee Quebec Spreekt deze titel je aan? Ga dan naar Parc Caverne du Trou de la Fee in Desbiens, aan de zuidoever. Hier betreed je hangbruggen ver boven een onstuimige rivier. Je kunt ook de bruisende rivier op in een raft. Erg leuk om hier rond te kijken.  

Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!