Scenic Drives: Trail Ridge Road in Rocky Mountain NP

bijgewerkt op di 4 apr 2023 10:00

De Trail Ridge Road in Rocky Mountain National Park (Colorado) is een van de hoogstgelegen geasfalteerde wegen in de Verenigde Staten en behoort tot de mooiste Scenic Drives van het land. Deze weg door de Rocky Mountains brengt je naar 3.700 meter hoogte, vér boven de boomgrens. In deze blog lees je meer over de bezienswaardigheden aan de Trail Ridge Road. Leuk weetje: op 26 januari 2015 vierde Rocky Mountain National Park zijn honderdste verjaardag!

  • Waar: Rocky Mountain National Park, Colorado (VS)
  • Lengte: 77 kilometer
  • Beste reistijd: juni t/m september. De weg is doorgaans geopend van de tweede helft in mei tot eind oktober.
De Trail Ridge Road is een spectaculaire route door de Rocky Mountains van Colorado

Estes Park

Estes Park is een plaatsje aan de oostingang van Rocky Mountain National Park. In het nationale park zijn – op campings en toiletten na - geen voorzieningen. Voor hotels, restaurants, winkels en het boeken van tours moet je in Estes Park zijn. Maak de avonturier in jezelf wakker en ga raften of mountainbiken in de ruige Rockies. Heb je je altijd al eens een cowboy willen voelen? Dan raden we je een paardrijdtocht aan op de Sylvan Dale Guest Ranch. Wist je dat je ook een overnachting op een ranch bij ons kunt boeken? Aan jou de keus of je je in de watten laat leggen, of dat je meewerkt en op cattle drives gaat.

Paardrijden in Colorado op een ranch in de Rocky Mountains

Bear Lake

Vanuit Estes Park rijd je vrij gemakkelijk naar Bear Lake, een drukbezochte bestemming in het hart van het park. Volg de Bear Lake Road, een zijweg van de Trail Ridge Road. Je kunt prachtig wandelen bij Bear Lake, maar hier is het vaak heel druk. Dream Lake en Mills Lake doen niet onder voor Bear Lake, maar worden door véél minder mensen bezocht. Deze pittoreske meren weerspiegelen de spitse toppen van de Rockies. Neem in de zomer de shuttlebus naar Bear Lake, want de parkeergelegenheid is beperkt. Wil je de Trail Ridge Road rijden én wandelingen maken in het Bear Lake-gebied? Neem dan minstens anderhalve dag de tijd. Twee (of meer!) dagen zou helemaal mooi zijn.

Dream Lake is een van de mooiste meren in Rocky Mountain National Park

Many Parks Curve

Eenmaal op de Trail Ridge Road is Many Parks Curve een van de eerste grote uitzichtpunten. ‘Parks’ zijn vlakke valleien tussen bergketens. We hoeven je vast niet te vertellen waar je blikveld bij dit uitzichtpunt uit bestaat. Waar je bij Many Parks Curve op zo’n 2.900 meter hoogte vertoeft, ben je enkele mijlen later bij Rock Cut al tot 3.700 meter gestegen. Als je uitstapt, merk je het meteen: de lucht is hier ijl. Ook de naam van deze locatie laat weinig aan de verbeelding over.

Many Parks Curve uitzichtpunt in Rocky Mountain National Park aan de Trail Ridge Road

Rock Cut

Waar je bij Many Parks Curve op zo’n 2.900 meter hoogte vertoeft, ben je enkele mijlen later bij Rock Cut al tot 3.700 meter gestegen. Als je uitstapt, merk je het meteen: de lucht is hier ijl. Ook de naam van deze locatie laat weinig aan de verbeelding over.

Rock Cut in Rocky Mountain National Park aan de Trail Ridge Road

Tundra Trail

Heb je geen last van de hoogte, wandel dan de Tundra Communities Trail, die even voorbij Rock Cut begint. Op de doodse en uitgestrekte toendra sta je letterlijk on top of the world en kijk je mijlenver van je af.

Rocky Mountain National Park, Colorado. Wandeling aan de Trail Ridge Road

Never Summer Mountains

Als de wandeling over de toendra je niet letterlijk en figuurlijk heeft verwarmd, kun je jezelf even verderop in het Alpine Visitors Center verblijden met een kop dampende koffie of thee. Want bedenk: op 3.700 meter hoogte is het zelfs in de zomer niet bepaald warm. Een gedeelte van de Rockies draagt zelfs de ietwat deprimerende naam ‘Never Summer Mountains’.

Rocky Mountain National Park, Colorado. Never Summer Mountains

Kawuneeche Valley

Met een aantal fikse haarspeldbochten daal je af naar lager gelegen gronden en rijd je door de Kawuneeche Valley. Dit westelijke deel van Rocky Mountain National Park staat bekend om de elanden en herten die hier leven. Stop bij de diverse uitzichtpunten en haal je verrekijker voor de dag. Zie je een aantal auto’s/campers langs de weg stilstaan? Sluit dan aan, want dit kan maar één ding betekenen: er is wild gespot! Als je even de benen wilt strekken is de korte Coyote Valley Trail (1,6 km) een aanrader.

Elanden en herten in Rocky Mountain National Park in de Kawuneechee Valley

Hoogteziekte en hoogtevrees

Sommige mensen krijgen tijdens het rijden over de Trail Ridge Road last van hoogteziekte en ervaren hoofdpijn en/of duizeligheid. Het is dan verstandig om meteen lager gelegen gebied op te zoeken. Het is belangrijk om op grote hoogte veel water te drinken. Heb je hoogtevrees? Dan kun je het beste vooraf even wat foto’s Googelen of filmpjes bekijken op Youtube. De ene hoogtevrees is de andere niet; bepaal voor jezelf of je het aandurft. Bekijk dit filmpje tussen 3 en 5 minuten:

Verder lezen

9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan