8 hotspots in Vancouver

bijgewerkt op ma 23 mei 2022 8:00

Vancouver is een relatief jonge stad met veel hoogbouw. Dankzij deze hoogbouw heeft Vancouver een van de meest indrukwekkende skylines ter wereld. De beste plek om een foto te maken van deze prachtige skyline? Veel mensen zullen Stanley Park zeggen, en terecht! Vancouver is voor veel toeristen het start- en eindpunt voor een (camper)rondreis in West-Canada. Plan genoeg tijd in om de stad zelf te ontdekken, er zijn namelijk genoeg hoogtepunten. Wij hebben de beste verzameld in deze blog.

1. Vancouver Lookout

Een goed begin van je bezoek aan Vancouver is de Vancouver Lookout met een spectaculair 360 graden uitzicht op metropool Vancouver, de North Shore Mountains en (met goed weer) zelfs Vancouver Island. Het avontuur begint niet pas als je boven bent, het begint al van het moment dat je de lift in stapt. In een glazen lift aan de buitenkant van het gebouw ga je in veertig seconden van de grond naar het observatiedek, 167 meter boven zeeniveau! Vanuit hier heb je uitzicht op alles wat Vancouver te bieden heeft.

Tip: Je toegangskaartje is de hele dag geldig, zo kan je 's avonds ook nog terugkomen om de zonsondergang of alle verlichte gebouwen te zien.

Vancouver Lookout

2. Stanley Park

Stanley park is het eerste, grootste en het meest geliefde stadspark van Vancouver. Dat het park zo geliefd is, is te begrijpen. Met een grootte van meer dan vierhonderd hectare is er genoeg te zien en te doen. Zo is er een negen kilometer lange ‘Vancouver Seawall’ langs de waterkant rondom Stanley Park; met perfecte locaties om een foto te maken van de prachtige skyline van Vancouver. Verken deze Seawall per fiets of wandelend. De meest bezochte bezienswaardigheid in Stanley Park zijn de negen kleurrijke totempalen bij Brockton Point. Verder vind je in Stanley Park de 32 miljoen jaar oude Siwash Rock, twee prachtige meren, een vuurtoren en het grootste aquarium in Canada. Kortom: in Stanley Park is genoeg te beleven!

Stanley Park

Siwash Rock Totempalen

3. Granville Island

Een prachtig schiereiland met een nog betere locatie; Granville Island ligt namelijk midden in Vancouver. Met de bijnaam ‘de buik van Canada’ kan je vast al raden waar Granville Island het meest bekend om staat. Juist! Het eten natuurlijk. Er zijn hier talloze eetgelegenheden en de Granville Public Market. In deze overdekte markt kun je heerlijke versproducten kopen om zelf mee te koken of haal je een verse maaltijd uit een van de wereldkeukens.

Natuurlijk is er ook meer te doen dan alleen maar eten. Er zijn diverse shows in de theaters, je kunt een kunstexpositie bezoeken of gaan shoppen voor een unieke souvenir. Granville Island is namelijk een ideale locatie om souvenirs te kopen, er zijn hier verschillende bedrijven te vinden die ambachtelijke producten maken. Zo zijn er glasblazers, pottenbakkers, juweliers en zelfs een lokale wijnboer!

Granville Island Granville Island Market

4. The Bloedel Conservatory

The Bloedel Conservatory is een waar paradijs in een koepel. Er vliegen 120 exotische vogels rond en er bloeien 500 exotische planten en bloemen. Met wat geluk kan je zelfs de Reuzenaronskelk zien bloeien, dit is de grootste bloem ter wereld! Met de bijnaam ‘Corpse Flower’ moeten we je wel waarschuwen dat de geur tijdens de bloei niet erg aangenaam is. In de bloei ruikt de bloem namelijk erg naar rottend vlees, dit is om bestuivende insecten aan te trekken die dit een lekkernij vinden.

Bloedel Conservatory Bloedel Conservatory

5. Chinatown

Met felle kleuren, exotische keukens en een levendige cultuur is Chinatown in Vancouver al sinds 1890 een drukbezochte buurt. Wandelend door de straten van Chinatown kom je genoeg winkels tegen. Bezoek een vintage kledingwinkel, traditionele Chinese apotheek of een van de juwelieren en koop een sieraad gemaakt van groen jade, dit is een beschermende steen die geluk, voorspoed en rijkdom aan trekt. Begin je van al dit winkelen trek te krijgen? Bezoek dan een restaurant voor heerlijke gerechten uit de traditionele Chinese keuken. Begrijpelijk is dat je in al deze drukte ook een momentje voor jezelf wil. Breng dan een bezoek aan Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Hier kom je even helemaal tot rust.

Chinatown Market Chinese Garden

6. Davie Village

Heb je na Chinatown nog geen genoeg van de felle kleuren? Dan moet je langsgaan bij Davie Village, het centrum van de homocultuur in Vancouver. Op de kruising van Davie St. en Brute St. vind je geen zwart-wit zebrapad, maar een regenboogzebrapad! Dit zebrapad past helemaal binnen de cultuur van Davie Village. Trek gekregen? Eet wat in een van de lokale restaurants of bezoek een van de vele boekwinkels en boetieks. In de avond is Davie Village een geweldige plek voor het nachtleven. Zo zijn er nachtclubs met ‘s werelds bekendste dj's , bingo’s (sommige georganiseerd door dragqueens!) en rustige cafés.

Tip: Mocht je rond augustus in Vancouver zijn, check dan even wanneer het Vancouver Pride Festival wordt gehouden.

Rainbow Crosswalk Pride Festival

7. Gastown Steam Clock

In de oudste historische wijk van Vancouver staat de Gastown Steam Clock. Deze klok werd in 1977 gebouwd door Raymond Saunders en Doug Smith als monument. De klok wordt (deels) aangedreven door het stoom dat ondergronds wordt gedistribueerd om huizen te verwarmen. Elk uur fluit de klok en komt er stoom uit de bovenkant van de klok. Om het kwartier fluit de klok ‘the Westminster Quarters’; dezelfde melodie als de Big Ben in Londen.

Gastown Steam Clock

8. Diverse monumenten en standbeelden

Vancouver heeft veel monumenten en standbeelden, wij hebben de vier mooiste voor je verzameld! We beginnen met de 'Digital Orca'. Dit is een gepixelde orka, gemaakt in 2009 door Douglas Coupland. Er zit geen betekenis achter maar het is wel leuk voor een originele foto. Het meest bekende werk is waarschijnlijk de Olympic Cauldron. Toen de Olympische en Paralympische spelen in 2010 plaatsvonden in Vancouver waren er twee olympische vlammen, waaronder deze bij het Convention Centre. Normaal licht de Olympic Cauldron op door neonverlichting, maar op speciale dagen worden de echte vlammen aangestoken.

Het meest vrolijke werk is de 'A-maze-ing Laughter'. A-maze-ing Laughter is gemaakt door Yue Minjun in 2009. Yue Minjun hoopt mensen te inspireren met gelach, speelsheid en geluk. Als laatste in dit rijtje: Girl in a Wetsuit. Dit is een werk met een klein beetje controversie, veel mensen beschuldigden de maker, Elek Imredy, ervan dat het een kopie is van The Little Mermaid in Kopenhagen. Elek kwam later naar buiten met een uitspraak waarin hij vertelde dat hij geen idee had dat er een soortgelijk standbeeld bestond en wilde alleen maar een duiker afbeelden aangezien duiken rond die tijd zo populair werd.

Digital Orca Olympic Cauldron

A-maze-ing Laughter Girl in a wetsuit

Bonus: Capilano Suspension Bridge Park

Voor deze bonus smokkelen we een beetje, je vindt Capilano Suspension Bridge Park vlak buiten de stad Vancouver, namelijk in North Vancouver. De beroemdste bezienswaardigheid in het park (en misschien wel in heel de metropool Vancouver) is de Capilano Suspension Bridge. Deze brug hangt 70 meter boven de Capilano River en is 137 meter lang. Verder kan je in het park de Cliffwalk lopen, een 215 meter lang wandelpad langs de steile wanden van de Capilano Canyon of het Treetops Adventure doen. Dit is een route door de hoge boomtoppen waar je een parcours over bruggen aflegt op een avontuurlijke wijze. De Suspension Bridge wordt heel druk bezocht. Wil je een leuk (en gratis) alternatief, ga dan naar Lynn Canyon.

Capilano Suspension Bridge Park Capilano Suspension Bridge Park

Capilano Suspension Bridge Park Capilano Suspension Bridge Park

Ook naar Vancouver?

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan