Reis in beeld: wintersafari Edmonton & Jasper

bijgewerkt op vr 13 okt 2023 9:00

Waarom afreizen naar de o, zo bekende Alpenlanden als je ook je ski’s kunt zetten op de hellingen van de Rocky Mountains in Canada? De magische poedersneeuw, pittoreske plaatsen en brede skipistes zonder wachtrijen zorgen voor een onvergetelijke wintersportvakantie! En dan bestaat er ook nog kans dat je het noorderlicht ziet. In deze blog nemen we je mee op wintersafari naar Edmonton & Jasper. Reis je mee?

Winterwonderland Canada

Bruisend Edmonton

Deze wintersafari is de ultieme combinatie van een stedentrip en wintersport. Je winterse avontuur start namelijk in Edmonton, de festivalhoofdstad van Canada. In het winterseizoen daalt het kwik hier ver onder nul. Het hart van de stad, de North Saskatchewan River, is in deze tijd van het jaar dan ook grotendeels bevroren. Ga shoppen in de beroemde West Edmonton Mall, woon een gave ijshockeywedstrijd van de Edmonton Oilers bij of schuif aan in een van de restaurants die je in de stad vindt. En dat alles met de indrukwekkende Rockies op een steenworp afstand.

Edmonton winter
Legislative Building in Edmonton Schaatsen in hartje Edmonton

Excursies in en rond Edmonton

Je kunt dus naar de grote mall en nog even genieten van de bruisende stad, maar je kunt ook met de segway op pad. Boek je deze excursie dan rijd je met een Segway door River Valley Park. Tijdens deze tour op winterbanden, trotseer je het grootste stadspark van Noord-Amerika. Je geniet een uur lang van een winters landschap in hartje Edmonton en wordt begeleid door een ervaren gids. Tot slot kun je ook buiten Edmonton nog een hoop beleven. Bezoek bijvoorbeeld Elk Island National Park, op nog geen uur rijden vanaf de stad. Hier tref je kuddes tevreden bizons en met een beetje geluk ook herten en elanden. Een prima eerste kennismaking met het Canadese wildlife!

Skiën Alberta
Hondensledetocht Jasper

Ultieme sneeuwpret in Jasper

Als je een pro bent op de lange latten, dan kun je je geluk niet op in Jasper National Park. Hier kun je door kilometers verse poedersneeuw sjezen en wordt skiën een compleet nieuwe ervaring. Maar ook als je even een break wilt van al het skiën of snowboarden, of je misschien niet een begaafd wintersporter bent: er is nog zoveel meer. Zo kun je bij Jasper een unieke hondesledetocht maken waarbij je slee wordt voortgetrokken door een stel enthousiaste husky’s! En husky's zijn niet de enige dieren waarmee je kennis kunt maken. Tijdens een Wildlife Discover Winter Tour bezoek je het leefgebied van de wilde dieren van Jasper. Van een prachtige wolfachtige coyote tot een reusachtige eland, het wildlife van Jasper is veel en divers.

Noorderlicht Alberta
Noorderlicht Alberta

Betoverende natuurverschijnselen

Jasper wordt niet alleen geroemd om poedersneeuw en wildlife. Hier wachten de écht bijzondere natuurverschijnselen op je. In de avond vergaap je je aan een sterrenhemel zoals je deze nog nooit hebt gezien. Maar ook heb je een grote kans om het Noorderlicht te aanschouwen, een magisch schouwspel in de lucht. En tot slot kun je nog kennismaken met de ijzige elementen in Jasper tijdens een wel heel bijzondere excursie: loop tijdens de Maligne Canyon Icewalk over de bodem van de rivier. Met waterdichte laarzen & stijgijzers klim je 3 uur lang. De tocht gaat door een met ijspegels versierde canyon, een beleving om nooit te vergeten!

Icefields Parkway, Canada

Ik wil wintersporten in Canada!

Wil jij ook skiën in de fantastische poedersneeuw, wandelen door een bevroren canyon of voortgetrokken worden door husky's in een slee?

Bekijk hieronder onze 10-daagse wintersafari Jasper & Edmonton:



  Wintersafari naar Jasper & Edmonton

Wintersportliefhebbers opgelet: op zoek naar een echt winterwonderland in de Canadese Rocky Mountains? Dan is deze avontuurlijke combinatie van Jasper National Park en de bruisende stad Edmonton een hele toffe route. In een sprookjesachtig landschap kun je een variëteit aan activiteiten beleven zoals snowboarden, ijsklimmen en hondensledetochten. Ga je vooral om te skiën in de wereldberoemde poedersneeuw, dan is skiparadijs Marmot Basin in Jasper een topbestemming!

EdmontonEdmontonCanadaCanada
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan