5 x de mooiste hangbruggen van West-Canada

bijgewerkt op di 27 feb 2024 9:00

Tussen een zee van groene boomtoppen, of juist op zo’n hoge hoogte dat je eindeloos ver weg kunt kijken: West-Canada telt nogal wat spannende hangbruggen. Heel geschikt voor avonturiers (zonder hoogtevrees) want zo zag je de bossen en bergen van deze populaire Canadese regio nog niet eerder. Of je nou schuifelend stapje voor stapje de brug trotseert, in vliegende vaart eroverheen rent of zonder vrees over de rand naar beneden kijkt: dit zijn onze 5 must-see hangbruggen in West-Canada.

1: Vancouver – Capilano & Lynn Canyon Suspension Bridge

Capilano Suspension Bridge, Vancouver, Credits: Tourism Vancouver Capilano Suspension Bridge, Vancouver, Credits: Tourism Vancouver

Lynn Canyon Suspension Bridge, Vancouver

In Vancouver vonden ze hangbruggen zo leuk dat ze er niet een, maar twéé hebben gebouwd. Zowel de Capilano Suspension Bridge als de Lynn Canyon Suspension Bridge bevinden zich net buiten de stad, in de dichte bossen waar de stad aan grenst. De grootste, de Capilano, is zeventig meter hoog en overbrugt 135 meter over het diepe ravijn waar de Capilano-rivier in stroomt. Hier kun je ook allerlei leuke activiteiten ondernemen, zoals het beklimmen van het boomtoppenpad. De kleinere hangbrug in Lynn Canyon ligt een kwartier hiervandaan en is gratis te bezoeken.

2: Squamish – Sky Pilot Suspension Bridge

Squamish – Sky Pilot Suspension Bridge

Tussen Vancouver en Whistler vind je één van de populairste activiteiten in West-Canada: de Sea tot Sky Gondola. Ga in één van de liftcabines omhoog tot wel 885 meter boven zeeniveau. Naast de uitkijkplatforms en mooie wandelroutes, gaan de echte durfals hier over de Sky Pilot Suspension Bridge. Wandel de honderd meter over de brug, met waanzinnige uitzichten over de besneeuwde bergtoppen tot aan de fjorden van Howe Sound.

3: Whistler – Cloudraker Skybridge

En dan, eenmaal in Whistler beland, is er nog de Cloudbraker Skybridge. Whistler staat namelijk bekend om skigebied Whistler Blackcomb. Reis met de skilift omhoog naar de top van Whistler Mountain (op zich al heel feestelijk) en vanaf daar kan je de 130 meter lange brug betreden. Er is ook een uitkijkplatform met een 360 graden uitzicht. Koop van tevoren alvast je PEAK to PEAK 360 Experience-tickets en ga vroeg op de dag zodat je brug nog voor jezelf ‘alleen’ hebt.

4: Golden – Golden Skybridge

Golden Skybridge, in Golden

In Golden hangt op 130 meter hoogte de gelijknamige hangbrug: de Golden Skybridge. Boven een woeste rivier en met uitzicht op een weidse kloof en een razende waterval van zestig meter hoogte, heb je hier een fantastisch uitzicht over de Canadese Rockies. Je kan een bezoek aan de brug combineren met een middag raften over ruige Kicking Horse-rivier. Golden is ook een geschikte uitvalsbasis voor een bezoek aan de bekende nationale parken Yoho en Glacier.

5: Goldstream Provincial Park – Malahat Skywalk

Goldstream Provincial Park, Malahat SKywalk, Credit: Hamish Hamilton

Ben je op Vancouver Island in de buurt van het mooie Goldstream Provincial Park? Dan ligt op zo’n vijf minuten rijden een vrij letterlijk hoogtepunt. Oké, de Malahat Skywalk is misschien geen hangbrug, maar is wel de plek om het eiland eens van bovenaf te inspecteren. Ben je er in november of december dan deel je het park met een groep van zo’n 250 adelaars trouwens…

Bonus: Kettle Valley Railway (Kelowna, BC)

Jasper National Park

Stukje Nederland in Canada: stap op een fiets met een (Nederlandse) gids in de omgeving van Kelowna. Op maar liefst 1200 meter hoogte verken je de oude spoorweg, de Kettle Valley Railway. De tocht is 24 kilometer lang en loopt gedeeltelijk over (jawel) een hoge oude spoorbrug. Onderweg vertellen de Nederlandse eigenaren je alles over de omgeving en geschiedenis van deze oude spoorlijn.

Begin met jouw reis naar West-Canada!

Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan