9. Zion Nationaal Park

Door Marjolein.ti - 17-08-2022 06:04

Om 8 AM staan we op en dit keer zit continentaal ontbijt ook bij ons hotel erbij. Normaal kun je als er ‘ontbijt inbegrepen’ staat in Amerika alleen voorverpakte muffins en koffie/thee verwachten.

Na het eten checken we uit en rijden we naar Zion Nationaal park. Het is helder weer, en het word vandaag 30 graden. We parkeren ons auto bij het Visitor center en gaan met de shuttle bus naar upper Esmeral pools. Een weg van 1,6 km naar de watervallen. Het water is normaal turquoise, maar door de vele regenval van afgelopen dagen, is het een en al bagger. 

Op de terug weg zaten wij in de gekoppelde achterste shuttle met een aantal anderen. De bus begon op weg omhoog enorm te slingeren. De chauffeur had niks door en er was ook geen mogelijkheid om contact met de chauffeur te krijgen of op een noodknop/stop te drukken en reed gewoon verder. Het scheelde niet veel, of de bus was gekanteld van de brug of op het asfalt…🫣 😨pfff we waren er gelukkig al bijna. Eenmaal uitgestapt doorgegeven aan de chauffeur, en de bus werd gelukkig meteen aan de kant gezet.

We gaan op weg naar Page. We komen in de staat Arizona. Het is weer -1 uur terug. Onderweg stoppen we bij een gift shop en eten een Sandwich bij ThunderBird restaurant. 

We rijden 2,5 uur naar de Horseshoe Bend. De vorige keer dat we hier waren, 7 jaar terug, was dit nog gratis en liepen we in t losse zand, 1,5 km er naar toe. Je betaald nu $10,- voor parkeren en er zijn paden aangelegd en hekken bij de Horseshoe Bend geplaatst, die er eerder niet waren. De Horseshoe Bend is nog wel even mooi. 🙃

We gaan naar ons hotel, “Quality Inn” bij Page en gaan naar de Walmart. 

Daarna gaan we eten bij Gone west Family Restaurant, met live rock/county muziek. Freddy bestelt een Ribeye steak en ik bestel een gegrilde zalm van de bbq. Op en top Amerikaans. We gaan terug naar ons hotel en gaan slapen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan