2. San Francisco

Door Marjolein.ti - 10-08-2022 16:49

Door het tijdsverschil zijn we vroeg wakker. Ons hotel zit centraal, maar er is bijna niks open voor ontbijt. De navigatie geeft aan dat er een Ihop in de buurt zit, maar op bestemming komen we bij een motel terecht. Rond 9 AM zitten we dan ook weer bij Mels Drive Inn. Het is druk, standaard zetten ze bij ons 2 grote mokken met koffie neer. 😅 we slaan over en bestellen Jus Orange. Aangezien het bekend is dat je hier hele grote porties krijgt; bestel ik het Junior menu, avocado toast met gepocheerd ei. Freddy bestelt wentelteefjes met stroop.

Na een uur gaan we naar de dichtstbijzijnde supermarkt om een One day Muni pass te kopen om door heel San Francisco met het openbaar vervoer te reizen. We nemen de bus naar de Golden Gate Bridge, omdat het nu nog helder weer is. Het word vandaag 24 graden. We lopen een stukje over de Golden Gate Bridge. We pakken de verkeerde bus, met zo velen en stappen bij de volgende halte uit en keren om. We pakken nu de goede bus en stappen even uit bij Palace of Fine Arts, en nemen daarna de bus naar Alamo Square en lopen naar de Painted Ladies. Het is nogal een wandeling er naar toe en we moeten ook nog terug. We nemen de bus naar Lombard street, de bochtigste straat ter wereld. Het is al 2.30 PM. We hebben tickets voor de night tour van Alcatraz, dus we gaan alvast richting de pier om daar iets te eten. Bij pier 39 gaan we bij Hard Rock Café zitten. We nemen allebei een hamburger menu, en ik uiteraard weer het kindermenu bestel. Dat krijg ik zelfs niet op. 😄 

Om 5 PM lopen we naar pier 33. Het is nergens verplicht om een mondkapje te dragen, maar bij Alcatraz wel. Er is 1 groep voor ons, en wachten in de zon.  Eenmaal op de boot hebben we uitzicht over de Golden Gate Bridge en de San Francisco-Oakland Bay Bridge. We krijgen een audio tour langs de cellen en het word ondertussen schemerig. Om 7.40 PM vertrekt de boot terug en kunnen we de zonsondergang zien. We gaan met de bus naar ons hotel en zien dat we vandaag 15 km hebben gelopen en 41 verdiepingen door de heuvels van San Francisco.

Reacties

Annemarie 10-08-2022 17:59 {{button-65395}}

Heeeel mooi wat jullie allemaal te zien krijgen. En wat lopen jullie veel zeg. Doe ik jullie niet na.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan