Montreal

Door Marc & Alie - 29-09-2018 03:12

De dag beginnen we met een boottochtje. Op internet hebben we een maatschappij gevonden met leuke kleine houten elektroboten. Het is lekker weer, zonnig en vanaf het water is het uitzicht op de stad erg mooi. 

 Na de rondvaart lopen we door Chinatown. Niet zo groot als Chinatown in Toronto, maar wel een gezellig, rommelig en druk buurtje met enorm veel restaurantjes en "Ali Express" winkels.

Het was nog te vroeg voor lunch, dus zijn we eerst naar de Notre Dame gegaan. Gelukkig viel de rij mee en zijn we snel binnen. De basiliek is echt enorm en heel mooi van binnen. Ondanks dat we er niet zoveel mee hebben zeker de moeite waard.

Na een snelle en zeer voordelige lunch in Chinatown gaan we noordwaarts richting de ondergrondse winkels. Onder de stad ligt een groot tunnelstelsel met winkels en eettentjes. Handig in de winter, maar nu wel een beetje zonde met dit mooie weer. We gaan snel weer bovengronds en dwalen verder door deze leuke stad. Uiteindelijk komen we weer bij de sluizen uit die we met de rondvaart ook al hadden gezien. Langs het water loopt een mooie promenade en daar is het heerlijk zitten in de zon met uitzicht op een cruiseschip. Grappig dat je ook op de kade kan horen wat er aan boord wordt omgeroepen.

Montreal is ook weer een heel leuke stad. Morgen alweer de één na laatste dag......

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan