Niagara Falls

Door Marc & Alie - 17-09-2018 05:35

Vanochtend zijn we met de trein naar Niagara Falls gedaan. Een grote Amerikaanse Amtrak trein stond al klaar toen we aankwamen op Union Station. Lekkere ruime stoelen en een barrijtuig met best lekkere koffie, helemaal prima!  Aangekomen in tropisch warm Niagara Falls lijkt het alsof we in een verlaten dorp zijn gearriveerd, maar na een korte busrit zijn we in een compleet andere super toeristische wereld. We hadden tickets voor een boottochtje met de Hornblower, daar zijn we eerst maar naartoe gedaan. Ook daar was het het heel druk, maar daar zijn ze helemaal op ingespeeld. Al vrij snel stonden we met onze prachtige rode poncho's op het bovendek. Ik vond de mensen die van de boot waren afgekomen er niet zo heel nat uitzien, maar Ik had ook andere verhalen gehoord. ....... Zeiknat werden we laugh, maar het was geweldig. Dankzij de rode "plastic zakken " zijn we zonder waterschade weer aan wal gekomen. 

Tijd voor lunch! Ik had al gemeld dat Niagara Falls nogal toeristisch is,  maar de straat Clifton Hill is helemaal een vreselijke kermis. Een soort Disney Village vol arkade hallen en fastfood. Na een snelle lunch zijn we hier ook snel weer weg gedaan. We waren nieuwsgierig naar de overkant, via de Rainbow Bridge zijn we naar de Amerikaanse kant gedaan. Deze kant was toch wel een stuk rustiger en minder attractiepark achtig. Erg indrukwekkend hoe hard het water stroomt en naar beneden dondert. Aan de Amerikaanse kant kijk je vooral van bovenaf op de watervallen en vanaf de Canadese kant kijk je er naartoe. Daarom is de Canadese kant drukker, maar wij vonden de Amerikaanse kant ook heel mooi en hebben er even lekker rustig "aan de waterkant" in her park gezeten. Terug in Canada zijn we naar Table Rock gegaan, hier kijk je ook bovenop de watervallen. Het is een beetje een saai verhaal, maar ook dit uitzichtpunt is weer indrukwekkend.

Aan het eind van de middag hebben we weer de bus genomen richting station,  waar de trein om 17:45 naar Toronto vertrok. Ondanks dat het zo commercieel en druk is hadden we het niet willen missen, de watervallen en boottochtje zijn geweldig!

Morgen halen we onze huurauto op en gaan we Toronto verlaten. 

 

 

 

 

Reacties

Mirjam 17-09-2018 12:24 {{button-55653}}

Die poncho's staan jullie beeldig!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan