Rimouski

Door Marc & Alie - 24-09-2018 02:29

De ferry van Les Escoumins naar Trois Pistoles vertrok pas om half drie, dus vanochtend konden we rustig aan doen. Na een beetje uitgeslapen te hebben en een rondje Tadoussac zijn we in de auto gestapt. Vlak voor Les Escoumins is er een mooi uitzichtpunt en klein informatie centrum, Cap de Bon-Désir. Na een korte wandeling door het bos kom je aan bij de rotsen aan het water en heb je een prachtig uitzicht. We hebben een paar kleine walvissen en zeehonden gezien. Helaas alleen heel erg in de verte een grote walvis.

Vanaf Cap de Bon-Désir was het tien minuutjes rijden naar de ferry. We moesten er een uur van tevoren zijn. We waren mooi op tijd en konden nog even picknicken voordat de boot er was en we aan boord konden gaan. De overtocht zelf duurde ongeveer 90 minuten en we zaten heerlijk buiten in de zon.

We overnachten in Rimouski, een klein uurtje rijden. Deze kant van het water is anders dan de overkant, maar ook mooi. Veel boerderijen en weilanden en de kust is vrij vlak, het lijkt een beetje op het Waddengebied.

Morgen gaan we naar de andere kant van het schiereiland en overnachten we in Percé.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan