Tadoussac

Door Marc & Alie - 23-09-2018 03:31

Via een prachtige route zijn we van Québec naar Tadoussac gereden. Wat ons betreft deed de weg nauwelijks onder voor Highway 1. De weg volgt grotendeels de rivier, is heuvelachtig en gaat door leuke dorpjes en mooie bossen.Vlak voor Tadoussac staken we het water over met de gratis ferry. 

Op ongeveer 40 kilometer van Québec zijn we ook nog naar Canyon Sainte-Anne geweest. Een vrij klein park, maar erg mooi. Een grote waterval gaat daar door een vrij smalle kloof. Langs de waterval hebben ze een wandelpad met hangbruggen en uitkijk platforms aangelegd. Ook een erg leuk park voor durfals die willen abseilen en klimmen. 

Om half 5 hadden we een Whale Watching tocht geboekt in Tadoussac. We kregen waterdichte "brandweerpakken" te leen en gingen op pad met een grote snelle zodiac. Ondanks dat we het "Frengels" van de gids niet zo goed konden verstaan was het geweldig. Het was al super om met zo'n snelle boot over het water te sjezen, maar we hebben ook veel dieren gezien. Verschillende soorten walvissen en dolfijnen. Echt de moeite waard, fantastisch!

We overnachten in het Tadoussac Hotel. Een beetje vergane glorie, maar prima, vriendelijke mensen en wel heel sfeervol. We vinden het een beetje op Newport Bay Club in Disneyland Parijs lijken. Maar dan zonder kinderen en Disney karakters wink​​​​​​. Ze hebben ons de enige kamer met balkon gegeven en het uitzicht over de baai is geweldig. Misschien zien we morgenochtend wel een walvis voorbij zwemmen........

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan