Sainte-Anne-des-Monts

Door Marc & Alie - 26-09-2018 03:54

We zijn de dag goed begonnen met een boottripje. Eerst richting de rots van Percé en daarna naar Bonaventure Island. Nog nooit hebben we zoveel vogels gezien. Het eiland is een Nationaal Park en wordt bevolkt door een enorme kolonie Jan van Genten. De grootste kolonie ter wereld, ongeveer 120.000. We hadden geluk, omdat het eb was zagen we ook nog zeehonden. Het bootje stopt even bij het eiland om wandelaars af te zetten en op te halen. Wij hadden geen tijd om hier te wandelen. Na de boottocht hebben we de auto opgehaald bij ons hotel en zijn we naar Forillon National Park gegaan. Dit is een mooi park, maar we hadden er meer van verwacht. Onderweg hadden we zeker al even mooie uitzichten gezien. Misschien is het meer een park voor getrainde hikers die de hele dag in het park te besteden hadden. Wat we wel interessant vonden was het kleine museum over de vissers families die hier rond 1900 leefden. 

Naar ons hotel in Sainte-Anne-des-Monts zijn we helemaal langs de kust gereden. Een vrij lange, maar mooie route. Het eerste deel heel heuvelachtig en bochtig, soms hoog boven de kustlijn en soms door mooie bossen. De laatste ongeveer 100 kilometers op zeeniveau vlak langs het water door verschillende dorpjes die erg op elkaar lijken. Met pal daarachter de Chic-Choc Mountains.

Voor morgen wordt er regen voorspeld sad, maar we willen toch een bezoekje brengen aan Gaspésie NP voordat we naar Rivière-du-Loup gaan.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan