Papieren, telefoonnummers en koffer inpakken

Door Lotte - 02-08-2018 22:18

Nog 2 nachtjes slapen en het is zover! Onze reis naar Florida gaat beginnen! Maikel heeft ondertussen al vakantie, ik daarin tegen moet morgen nog een lange dag werken tot in de avonduren... Daarom heb ik mijn koffer al grotendeels gepakt. Morgen de laatste was nog draaien met wat kleren die ik nog mee wil (stel je voor dat je niet genoeg bij je hebt wink).

Vanavond het ik de reisgegevens op een rijtje gezet voor het thuisfront en de noodnummers in mijn telefoon gezet. Zorgverzekering, reisverzekering, autoverhuurbedrijf, Nederlandse Ambassade in Miami, nummers voor pasjes en simkaarten te blokkeren... Checklist is afgewerkt op het inchecken na, dit kan vanaf morgenochtend 10 uur. Afgelopen weekend een routekaart van Florida en een internationaal rijbewijs gehaald. Dit laatste vragen ze meestal niet om, maar zul je zien dat ze dat nu net wel doen... Toch maar even bij de ANWB langs gegaan wink. Wereldstekker check,  powerbank check, papieren van Tioga Tour check. Check, check, dubbelcheck. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik wat vergeet dus ja... En een van de belangrijkste dingen.. DEET tegen de muggen angel.

 

Op mijn telefoon heb ik van allerlei websites opgeslagen met informatie en heb verschillende apps gedownload zoals de Hop on Hop off bus in Miami. Er is gewoon zoveel te zien maar hebben daarin tegen niet heel veel tijd. De hotels zijn al geboekt en twee activiteiten staan al vast in onze reis. Op de weg van Key Largo en Sanibel Island gaan we op een airboat op de Everglades (zo'n boot met een hele grote waaier achterop) en nadat we onze eerste overnachting op Sanibel Island hebben gehad gaan we op de Sanibel Thriller. Dit moet een gave boottocht zijn van 1,5 uur waar we de dolfijnen in het wild zullen zien. Garantie heb je natuurlijk nooit, maar heb nog geen enkele recentie gelezen dat ze geen dolfijnen hebben gezien. Overigens gebruik ik Tripadvisor erg veel om dingen op de zoeken en recenties te lezen. Via Facebook volg ik al bijna een halfjaar VisitFlorida. Hier staat een schat aan informatie over Florida, veel ook de dingen die niet altijd even bekend zijn. Ze werken veel met filmpjes, livestreams en actuele evenementen. Al met al dus een goed beeld over wat er allemaal te doen is. Even weer terug naar de activiteiten van ons, het idee staat ook nog om op de weg van Key Largo naar Sanibel Island, nadat we de airboat hebben gedaan, te gaan schieten in de Napels. We zijn tenslotte in Amerika, in Nederland kom je niet veel verder dan een luchtbuks. Net een anders slag dan een Glock wink.

 

Nou, dit was mijn eerste bericht. Ik ga proberen om zo af en toe hier wat op te zetten.

Reacties

Wendy 02-08-2018 22:44 {{button-53962}}

Super leuk Lot!! Ik ga volgen 🤩 alvast een fijne reis gewenst 😘

Nathalie 05-08-2018 14:04 {{button-54127}}

Mooie start! Veel plezier, genieten!

Sanne 05-08-2018 21:12 {{button-54141}}

Super gaaf lott!! Eindelijk is het zover! Genieten!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan