Dag 11 t/m 15: Miami Beach

Door - 23-07-2016 17:11

 

In de ochtend was het weer tijd om terug te keren naar South Beach. Mijn vriendin vertrok in het begin van de avond weer terug naar huis. Ik had daarentegen nog een aantal dagen om te ontspannen en te genieten van het strand en de zon. Het laatste hotel bevond zich wederom aan de Ocean Drive. Naast naar het strand gaan besloot ik nog een bezoek te brengen aan Little Havana. Met een bus ben ik vanaf Washington road richting Downtown gegaan. In het gebied in Downtown vond ik zelf niet veel te beleven, alleen een Macys was nog even de moeite waard om te bekijken. Om naar little havana te komen ben met de gratis Metromover naar Governement Center gegaan. Hier heb ik een medewerker van de bus gevraagd welke bus ik moest nemen. Ik liet mij niet weerhouden door de reactie van het personeel en omstanders die namelijk ‘why you wanna go there?’ was. De bus die ik uiteindelijk moest nemen was de 207 of 208 (kan het mij helaas niet goed meer herinneren). Het gebruik maken van het openbaar vervoer in Miami is al een avontuur op zich; ook gezien de reistijden behoorlijk oplopen. Onderweg moesten een aantal passagiers in scootmobielen in de bus vastgezet worden. De buschauffeur vertelde mij dat het niet haar ‘lucky day’was omdat er vandaag al 5 passagiers met een rolstoel met haar bus waren meegereden. De zeer vriendelijke buschauffeuse vertelde mij (omdat ik echt geen idee had) waar ik uit moest stappen. De calle ocho (8 street) is de bekendste (en volgens mij ook enige bezienswaardige) straat in Little Havana. Net als overal in Miami galmt hier ook heerlijke zomerse salsamuziek door de straat. Bij het domino’s park zijn inderdaad de ouderen te zien die domino aan het spelen zijn. Voor de lunch heb ik een special broodje genomen bij El Pub, een bekend restaurant in Little Havana. Na mij even in Cubaanse sferen te hebben gewaand besloot ik om toch weer terug te keren met de bus. Bij het instappen in de bus werd ik vriendelijk begroet door dezelfde buschauffeuse!

Na nog wat relaxen, hardlopen, winkelen, eten en drinken op South Beach was het op vrijdag tijd om weer terug naar Nederland te gaan. Ik besloot om voor mijn transfer naar de taxi gebruikt te maken van Uber en riep in het hotel waar ik nog Wifi had een Uber Taxi op. Ik liep naar de bestemming die ik had ingevoerd maar wist eigenlijk niet goed naar welke auto ik moest zoeken. Gelukkig hielp een aardige meneer mij bij het zoeken naar de taxi, want het bleek dat ik op de verkeerde straat stond. De chauffeur was erg vriendelijk en bracht mij naar het vliegveld. Helaas had ik een verkeerd adres ingetoest waardoor we bij het cargogedeelte van het vliegveld belandde, oeps. Gelukkig vond de chauffeur ook dit geen probleem en ben ik netjes voor de vertrekhal afgezet. Omdat ik nog een promotiecode tegoed had was deze rit nog gratis ook!

Florida is zeer de moeite waard om te bezoeken. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, de mooie natuur en natuurlijk bruisend Miami. Miami is een stad van immigranten voornamelijk uit Cuba, midden en zuid amerika en er wordt in sommige gevallen meer Spaans dan Engels gesproken. Dit maakt het dan ook een hele bijzondere ervaring.

Mijn reisverslag heeft wat vertraging opgelopen, ik ben inmiddels al een aantal weken terug in Nederland. Ik kijk met veel plezier terug en kijk al weer vooruit naar volgend jaar. Ik heb de smaak te pakken en er zijn zeker nog meerdere steden die ik in de USA wil gaan bezoeken. I’ll be back ;)

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan