Dag 8 en 9: Key West

Door - 23-07-2016 17:02

Op dag 8 zijn we rond het middaguur vertrokken vanuit het hotel in Miami Beach. Via de turnpike South (tolweg) zijn we richting Key West gereden. Na de tolweg kom je op de 1. Helaas was het erg druk op de weg omdat veel mensen op zaterdag naar het zuiden vertrekken. Dit is in principe één lange weg richting de zuidelijkste punt van Florida. De weg leidt je over bruggen waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de oceaan. Onderweg zijn we gestopt bij een leuk tentje waar we wat hebben gedronken. Je merkt dat hier een hele relaxte sfeer heerst en gezellige livemuziek zorgde voor een ontspannen tussenstop. Het hotel waarin wij verbleven was het Banana Bay resort en lag 10 autominuten rijden van de bekendste straat in Key West, de Duval Street. Parkeren was goed te doen op nabije afstand van deze straat op een publiek parkeerterrein, het betalen is gemakkelijk met creditcard te doen. Duval street wordt gekenmerkt door verschillende winkels, restaurants en bars. Veel Amerikanen komen hier voor een kort verblijf of voor het vieren van hun vrijgezellen feest of verjaardag.

De volgende dag heb ik via het hotel een fiets gehuurd. Deze werd netjes door de desbetreffende verhuurder naar het hotel gebracht. Key West is niet groot en daarom is alles met gemak aan te fietsen. Ik ben mijn fietstour begonnen op de Duval street en ben daarna over het plein gewandeld. Wegens de warmte was het nemen van een verfrissende duik geen overbodig luxe. Hiervoor ben ik naar het Fort Zachary Taylor State Park gefietst. Voor de ingang van het park moet er een entreeprijs worden betaald. Relaxen kon met gemak in het park en het daarbij behorende strandje. Veel gezinnen komen hier om te barbecueën en te zwemmen. Daarnaast is hier ook het bekende bord te

vinden met steden en afstanden vanaf Key West. Tijdens mijn verblijf op het bijbehorende strandje ging in de verte een flinke onweersbui te keer. Gelukkig bleef het op het strand veilig en droog, maar het zorgde wel voor een spectaculair uitzicht. Na de verfrissende duik ben ik gaan kijken bij het bijbehorende fort. Het betonnen gebouw en de aanwezige kanonnen brengen je terug naar andere tijden. Daarbij heb je boven op het gebouw een mooi uitzicht over de zee.

Ik vervolgde mijn fietstour met een snelle aanblik van het huis van de beroemde schrijver Hemingway en daarna de vuurtoren. Beide zijn tegen betaling ook van binnen te bezichtigen. Daarna was het tijd om het meest zuidelijke punt van continentaal Amerika te bekijken. Wat me hierbij opviel was de rij met toeristen die geduldig stonden te wachten om een foto samen met de boei te maken. Op mijn terugreis besloot ik langs de stranden van Smathersbeach te fietsen om vervolgens weer aan te komen bij het hotel.

In de avond zijn wij teruggekeerd naar het centrum van Key West om daar de zonsondergang te bewonderen. De Sunset Pier, livemuziek, cocktail en een prachtige zonsondergang maakte dit een mooie afsluiting van een leuke dag in Key West.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan