Dag 3 en 4: Floridacity & de Everglades

Door - 28-06-2016 05:52

We zijn de derde dag begonnen op Miami beach. Het is goed te doen om de auto in openbare parkeergarage te parkeren voor 20 dollar per dag. In de middag zijn we vertrokken naar Florida city. Met de turnpike South (tolweg) was het goed te vinden. We verbleven in een motel waar wat supermarkten en outletwinkels te vinden waren. De volgende ochtend startte met een flinke onweersbui. Omdat ik vastberaden was om de tocht met de airboat te maken en de alligators te zien. Dichtbij het hotel was een visitorscentrum waar een vriendelijke dame aangaf waar we het beste heen konden en dat ondanks het weer de tochten beslist door konden gaan. Onderweg naar de Everglades alligator farm kwamen we Robert tegen. Met een groot bord staat Robert is hier aangegeven. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. Er worden hier allerlei tropische vruchten en heerlijke milkshakes verkocht. 
Daarna gingen we door naar de alligator farm. Uiteraard waren hier vele alligators te zien, daarnaast werden er shows gegeven. Maar het spectaculairste is de airboat Tour met grote snelheid raast deze over het water alleen lijkt dat niet zo door het hoge gras. Aan het begin van de Tour werd er aangegeven dat als je niet nat wil worden je beter niet kan instappen. Nat werd je zeker door de 360 graden loops die er werden gemaakt. Bij de terugkeer waren er ook alligators te zien. Echt een aanrader al duurde de tocht helaas maar 20 minuten.
Tegen de middag klaarde het weer op en zijn we het nationalpark ingegaan. Aangeraden werd om je goed in te smeren met muggenspray en dit was ook wel nodig! Je kunt het park betreden voor ongeveer 20 dollar per auto en dit is 7 dagen geldig. Wij troffen echter niemand aan bij de ingang en zijn doorgereden. Er zijn verschillende trails waarbij de verste de flamingotrail is. Wegens tijdsgebrek haalde we dit niet. De route die het meest wordt aangeraden de aningha trail was helaas gesloten. We zijn daarom weer teruggekeerd naar Miami waar we de avond hebben doorgebracht. See ya later alligator!

Reacties

Helene 28-06-2016 11:49 {{button-39935}}

Hey wereldreiziger!
Vandaag voor het eerst via de e-mail een bericht ontvangen van de reisverslagen.
Net alles gelezen en foto's bekeken.
Ziet er goed uit en geniet maar lekker door!!! Ben JALOERS!

Dikke travelkisses!
XxX Helene
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan