Death Valley NP – Coarsegold

Door Ria en Gerard de Jong - 11-05-2015 07:03

Zondag 10 mei                  Death Valley NP – Coarsegold

Vanmorgen NPS gebeld en het bericht was (nog steeds): ‘de Tioga Road is tijdelijk afgesloten ivm sneeuwval’. We gaan dus zuid ipv noord om naar Yosemite NP en dus geen Tioga Road en dus ook geen Bristlecone Pine Forest, Mono Lake en Bodie bezoeken. De alternatieve route die ik had gepland van 3 dagen wordt afgekeurd door m’n medereizigers,’3 dagen rijden duurt veel te lang’; doorrijden vandaag en zo ver mogelijk komen is de opdracht. Via de woestijn en zoutvlakten van Death Valley, langs Lake Isabella, door het Sequoia National Forest, over de Greenhorn Mountains en tussen de Californische boomgaarden met o.a. appels, druiven, walnoten en olijven door zijn we een kleine 700 km verder op de camping in Coarsegold (nooit van gehoord, zeker?) aanbeland en dat is geen 50 km meer voor de zuidelijke ingang van Yosemite NP. En wat zien we bij de receptie van de camping geschreven: ‘The Tioga Road is OPEN’. De beheerder had vanmiddag om 3 uur NPS gebeld en gehoord dat de weg weer open is. Balen voor ons maar het is niet anders. We staan hier goed en gaan morgen het park in, eerst langs Mariposa Grove waar sequoia bomen staan van duizenden jaren oud. Ook hier is het prima weer om buiten te eten en nog lekker even de dag te evalueren en de plannen voor morgen onder het genot van een bakkie door te nemen.

Groeten, Wilma, Wouter, Ria en Gerard.coarse

Reacties

Alex en Yvonne 11-05-2015 08:11 {{button-28160}}

Dat is balen zeg maar goed, jullie hebben nu een stuk California gezien dat je anders nooit gezien zou hebben. Wij logeren over weken iets noordelijker dan jullie nu zijn in het stadje Mariposa. Veel plezier in dit prachtige park en 'watch out for Bears!'

Andries 11-05-2015 09:12 {{button-28169}}

Snap dat het balen is om bepaalde dingen niet te kunnen zien, maar geniet van wat je nu wel hebt gezien. Goede week verder.

Wim en Ada 11-05-2015 09:22 {{button-28170}}

Dat is even slikken.... maar wat hebben jullie een mooie reis! Geniet ervan en o jee, bears.... geluid maken he?! ,heb ik begrepen moeten jullie doen!

Joke Kant 11-05-2015 13:13 {{button-28175}}

Geen probleem.....je rijdt de Tioga Pass gewoon van de andere kant, hij is maar ongeveer 30 kilometer. Dan moet je natuurlijk ook dezelfde weg weer terug, maar ook dat is geen probleem lijkt me......en heb je nog een dag over, dan kan je zelfs Body en Mono Lake nog doen ......
Gewoon gezellig even met jullie meedenken 😀
Je moet er natuurlijk dan wel zeker van zijn dat de Tioga Pass dan open blijft , anders heb je wel een probleem 😂
Geniet ervan!
Groetjes Kees en Joke

Natasha 12-05-2015 19:33 {{button-28208}}

Zo, ik ben weer bij met het lezen over jullie reis! Wat maken jullie een hoop mee en wat een mooie indrukken! Geniet nog van jullie laatste weekje!

Groetjes, Natasha

sonja 13-05-2015 11:02 {{button-28225}}

ik wens jullie voor de laatste vakantiedagen nog een mooie tijd.
Over een paar dagen zijn jullie weer thuis met een koffer, veel verhalen, foto's en een hoofd vol prachtige herinneringen van al het indrukwekkende moois dat jullie hebben gezien.
Ik wens jullie een heel goede thuisreis.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan