Toegang reserveren Glacier National Park

Een reservering is vereist om Glacier National Park binnen te rijden via de Going-to-the-Sun Road. Tickets (Ticketed Entry) zijn drie aaneengesloten dagen geldig en te reserveren in blokken, op de eerste van de maand, voor je bezoek 4 tot 5 maanden later. Zie het schema hieronder.

1) Sun Road, vanuit Westingang: van 26 mei t/m 10 september 2023, van 6:00 tot 15:00
2) Sun Road, vanuit Oostingang (St Mary): 1 juli t/m 10 september 2023, van 6:00 tot 15:00
3) Ook voor de gebieden Two Medicine en North Fork zijn toegangstickets vereist.

Degene die de reservering heeft gemaakt, moet de reservering kunnen tonen, samen met een foto-ID. Reserveren is in sommige gevallen niet nodig, zie hieronder.

1) 4 a 5 maanden voor je bezoek, op de eerste van de maand:

 • 1 februari (8 AM Mountain Time): 26 mei t/m 30 juni
 • 1 maart (8 AM Mountain Time): juli
 • 1 april (8 AM Mountain Time): augustus
 • 1 mei (8 AM Mountain Time): 1 t/m 10 september

2) 24 uur van tevoren, laatste deel van de tickets

 • Dagelijks om 8 AM Mountain Time, één dag voor je bezoek

 • Je het park binnenkomt vóór 06:00 of na 15:00
 • Een reservering hebt voor een van de volgende campings: Apgar Campground, Fish Creek Campground, Sprague Creek Campground, St. Mary Campground. Voor Avalanche and Rising Sun Campgrounds (first-come, first-served campgrounds) krijg je na registratie op de camping, toegang gedurende je verblijf.
 • Een reservering hebt voor een van de volgende accommodaties binnen de parkgrenzen: Apgar Village Lodge, Glacier Bear Retreat, Granite Park Chalet, Lake McDonald Lodge, Motel Lake McDonald, Rising Sun Motor Inn, Sperry Chalet, Village Inn at Apgar.
 • Een reservering hebt voor een van de volgende commerciële tours: Glacier Park Boat Company (Lake McDonald of St. Mary Lake (Rising Sun Boat Dock)), Red Bus Tours (Apgar Visitor Center departure, Lake McDonald Lodge departure, St. Mary Visitor Center departure of Village Inn at Apgar departure), Glacier Sun Tours (Apgar Visitor Center departure of St. Mary Visitor Center departure). Vraag voordat je reserveert voor de zekerheid na of het entreeticket is inbegrepen.
 • Een paardrijdtocht hebt geboekt bij Swan Mountain Outfitters (Apgar Corral of Lake McDonald Corral)
 • Een boot of fiets hebt gehuurd met pick-up in het park, bij Go Glacier Outfitters of Glacier Park Boat Company
 • Tot slot is er nog de optie om naar St. Mary (oostzijde) te rijden, daar te parkeren en met de shuttlebussen de Sun Road te bezoeken. De bussen rijden vanaf 1 juli t/m de eerste week van september. Je hebt dan geen permit nodig. Let wel, het park kan besluiten dit deel van de weg alsnog af te sluiten als het te druk wordt. De overige bovenstaande opties geven je wél garantie het park te zien. Meer info over de shuttlebussen

In al deze gevallen moet je bij de controlepost in het park een bewijs van overnachting of het reserveringsbewijs van de excursie kunnen tonen, samen met een foto-ID. Enkel een National Park Pass, of een reservering van een overnachting/excursie buiten het park, geeft je geen recht op toegang tot het park.

Wil of ga je naar West-Canada? Kom 7 januari langs voor een presentatie van Eagle Eye Adventures!
Meld je gratis aan
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan