Tips van een local - Seattle

Wandel, fiets of rijd jij tijdens je reis weleens door een stad of natuurgebied en denk je ‘op welke onontdekte plekjes zal de lokale bevolking zich ophouden’. Lees dan snel verder! In deze reeks blogs spreken we elke editie een lokale inwoner, die zijn of haar favoriete, en soms onontdekte, plekken uitlicht. In deze eerste blog delen Kelsey en haar man Riley tips. Kelsey woont al haar hele leven in Seattle en kent de stad op haar duimpje. Enthousiast vertelt ze over haar favorieten.

Vertel, wat is in jouw woonplaats de beste plek om
te bezoeken?

Pike Place Market is denk ik de beste plek om te bezoeken in Seattle. Het is één van de grootste boerenmarkten ter wereld. Hier neem ik ook graag buitenlandse vrienden mee naar toe.

Pike Place Market

Wat is jouw favoriete restaurant in Seattle?

Dat is Aerlume. Ze serveren heerlijk eten en vanaf het restaurant heb je een prachtig uitzicht op de Puget Sound (een zeearm van de Stille Oceaan - red.). Het is lastig een favoriet gerecht te kiezen, want Aerlume’s menu is gebaseerd op seizoensproducten en wisselt regelmatig.

Puget Sound

Wat is jouw favoriete bar of café?

Een van de beste bars om te bezoeken is Canon. Ze maken geweldige cocktails. Een andere tip, doe, naast een bezoek aan Pike Place, ook een brouwerijen hop. In Seattle zitten veel fantastische ambachtelijke bierlocaties. Cloudburst is bijvoorbeeld een echte aanrader.

Cocktails bij Canon

Welk museum moet je bezoeken in Seattle?

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Seattle en waarom Seattle belangrijk is, is het MOHAI museum een interessante locatie om te bezoeken.

MOHAI museum, Seattle

Wat is jouw favoriete park?

Discovery Park is echt prachtig. Het is een gigantisch park net buiten de stad. Het heeft een geweldig uitzicht op Puget Sound en vanuit het park zie je ook de Olympic Mountains en Seattle zelf.

Discovery Park

Welke uitstapjes buiten Seattle raad je aan?

De bier-, wijn- en sterke drank proeverijen in Woodinville zijn geweldig! Of ga een dagje naar Mount Rainier (een actieve vulkaan - red.), maak een boottocht naar het eiland Bainbridge of ga naar de de San Juan Islands.

Mount Rainier

Heb je nog een gouden reistip?

Zeker! Over het algemeen denken mensen vaak dat de Space Needle het beste uitzicht over de stad biedt, lokale inwoners weten echter dat ze de Sky View Observatory in de Columbia Tower, op 275 meter hoogte, moeten bezoeken voor het beste uitzicht van Seattle.

Space Needle

Op reis naar Amerika?

Bekijk hier onze routes. In het submenu kun je voor Seattle kiezen als beginplaats!

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan