Tips van een local - New York eten & drinken

Wil je New York City een keer op een andere manier beleven? Er zijn genoeg bijzondere wijken in de stad te bezoeken, maar het kan lastig zijn om er je weg te vinden. In dit blog lees je over drie bijzondere wijken in New York, ieder met zijn eigen unieke verhaal en geschiedenis: het rauwe, industriële Brooklyn, Tribeca met zijn mooie architectuur en het culturele Lower East Side. Om je snel op weg te helpen hebben we adresjes om wat te eten of te drinken toegevoegd!

3 bijzondere wijken met eten en drinken in New York

Industry City

Brooklyn kent van origine veel industriële wijken, Industry City is er daar één van. Je zult de wijk herkennen aan acht identieke hoge witte gebouwen van elk zes verdiepingen hoog. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog was dit een marinebasis en heette het Bush Terminal. De gebouwen zijn de afgelopen jaren getransformeerd tot een creatieve hub. Via Innovation Alley loop je door de gebouwen die gevuld zijn met expositieruimtes, pop up shops en cafeetjes. Het leukste is om hier in het weekend heen te gaan, omdat er dan regelmatig events plaatsvinden.

Industry City, New York Industry City, New York

Vis en biertjes
Misschien ken je het bekende restaurant en historische schip Frying Pan wel, gelegen aan de Hudson-rivier. In Industry City ligt het zusje: Frying Pan Brooklyn. Naast de bekende visgerechten serveren ze heerlijke tapbiertjes aan de bar. Bezoek ook zeker de game room. Voor $8 entree speel je vintage arcade games. Je eten en drinken wordt bij je geserveerd!

Gemberlikeur bij een haardvuur
Probeer een gemberlikeur bij Barrows Intense Tasting Room. Barrows intense ginger liquor is uitgeroepen tot de allerbeste gemberlikeur, ambachtelijk gemaakt en geperst in Brooklyn. In de tasting room serveren ze naast deze bijzondere likeur ook andere drankjes, met name lokale producten uit New York State. Tijdens de koudere dagen is het buiten heerlijk zitten bij een knapperend haardvuurtje.

Foodhall
In Building 2 bezoek je de foodhall, een verzamelplaats van lokale eetgelegenheden. Table 87 is een bekend pizzarestaurant in Brooklyn. Wellicht ken je ze van het TV programma Shark Tank. Table 87 kwam met het unieke idee om hun steenoven pizza's in bevroren variant te verkopen aan supermarkten. Maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.

Industry City, New York Industry City, New York

Tribeca

De wijk Tribeca wordt niet vaak genoemd en dat is jammer. Tribeca heeft namelijk een perfecte ligging, tussen Financial District en Soho. Ideaal om doorheen te wandelen en de architectuur is er prachtig. De naam komt van TRIangle BElow CAnal Street. Je kent de wijk wellicht wel van het bekende Tribeca Film Festival. Dit festival werd in het leven geroepen na de aanslagen van 9/11, om de wijk en geheel downtown Manhattan weer overeind te helpen. Bekijk bijzondere highlights, zoals Ladder 8, de plaatselijke brandweerkazerne die bekend is van de 80’s hit Ghostbusters. Wandel er vooral door de straten. Hier zie je de historische en luxe pakhuizen, zoals je ze wellicht uit veel films herkent.

Avo Toast
Een heerlijke plek om te brunchen is Two Hands op Church Street. Hier verkopen ze de beste avocado-toast. Of kies voor een heerlijke salade bowl! Natuurlijk vergezeld met een Mimosa, zoals veel New Yorkers graag doen.

Bubby’s
Bubby’s is the place to be in Tribeca. Eigenaar Ron begon als taartenbakker in een klein keukentje op deze locatie. Hij verkocht zijn zoetigheden tijdens Thanksgiving aan de omliggende restaurants. Je kunt er nu nog steeds taart kopen, maar Bubby’s is uitgegroeid tot een favoriet café van de locals. Je komt hier voor een heerlijk ontbijt met pancakes of voor een lekkere burger wat later op de dag.

Tribeca, New York Tribeca, New York

Wijnen
Loop richting de Hudson voor een wandeling over Pier 25 en 26. Elke pier in New York heeft weer zijn eigen vermaak, zo kun je bij Pier 25 bijvoorbeeld minigolf spelen met prachtig uitzicht over de stad. Na afloop kun je heerlijk een wijntje drinken bij City Vineyard op Pier 26. Vanuit de bar heb je een prachtig uitzicht over het water, de perfecte plek om de zon onder te zien gaan.

Lower East Side

Lower East Side is van origine een immigranten- en arbeiderswijk. In de negentiende en twintigste eeuw kwamen immigranten per boot naar Amerika om hun droom waar te maken. Om iedereen te kunnen huisvesten werden er “tenements” gecreëerd, kleine kamertjes in gebouwen. In het Tenement Museum leer je meer over deze huisvesting en kun je zelfs een kijkje nemen in wat historische panden. Tegenwoordig is Lower East Side een wijk voor de creatievelingen, met veel kunstexposities. Daarnaast is het foodie paradise! Misschien komt het wel door de vele culturen die zich hier ooit hebben gevestigd, in deze wijk kun je alles krijgen, van Indiaas tot Oekraïens.

Lower East Side, New York Lower East Side, New York

Rays Candy Store
Bezoek Rays Candy Store vlak bij Tompkins Square Park. Het ietwat smoezelige maar kleurrijke tentje heeft een bijzonder verhaal. Ray, de eigenaar kwam als vluchteling naar New York zonder een cent op zak. In de jaren zeventig kon hij na flink sparen een klein snoepwinkeltje openen. Ray is inmiddels bijna 90 en de locals hebben hem in hun hart gesloten. Hij staat nog regelmatig achter de balie waar hij softijs, friet en fried oreos verkoopt.

Cacio Pepe
Je hebt het vast wel eens op social media gezien, pasta die rond geschept wordt in een grote ronde pecorino-kaas. Bij Cacio Pepe is dit hun specialiteit! Je moet het zeker een keer geproefd hebben als je kaasliefhebber bent. Daarbij hebben ze een flinke kaart aan heerlijke appetizers en lekkere wijntjes.

Little Ukraine
Niet alleen kennen we Little Italy in New York, maar Little Ukraine is ook een bekende wijk voor de locals. In het Ukrainian National Home kun je traditioneel Oekraïens eten bij Ukrainian National restaurant. Waar er rijen dik voor naastgelegen restaurant Veselka staan, kun je hier gewoon naar binnen lopen. Hier komen de locals en het eten is er heerlijk. Probeer bijvoorbeeld de Ukrainian platter, of de East Village combo, waarbij je verschillende gerechtjes kunt proberen.

New York

Benieuwd naar onze routes vanaf New York?

New York, The Big Apple, een goed start- of eindpunt van jouw rondreis. Reis van New York naar het warme Florida, verken het schitterende New England of steek de grens over naar het prachtige Oost-Canada. Bekijk onze gevarieerde rondreizen vanuit New York.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan