Tips van een local - New York

Of je nu voor het eerst naar New York gaat of je bent een regelmatige bezoeker, iedereen wil op de hoogte zijn van de nieuwste highlights. Zo beleef je iets unieks tijdens je reis en kun je meepraten over die ontzettend gave nieuwe attractie. Goed nieuws, de afgelopen jaren zijn er een aantal mooie locaties bijgekomen! Van een paar heel bijzondere uitzichtpunten tot de nieuwste parken in de stad. Local Ingrid Schram, al sinds 2016 inwoner van New York, vertelt je er alles over in dit blog.

De nieuwste bezienswaardigheden in New York

Summit

Summit is nog maar een jaar geopend en nu al een daverend succes. Niet alleen heb je hier een prachtig uitzicht op de gehele stad, maar je wordt ook meegenomen in een show van ontelbaar veel spiegels onder en rondom je. Een ware prikkeling van je zintuigen. Voor sommigen kan het wat overweldigend aanvoelen. De attractie wordt dan ook afgeraden aan mensen die gevoelig zijn voor licht en flitsen. Neem zeker een zonnebril mee. Er zijn drie verdiepingen met elk weer hun eigen thema. Zo kun je staan of zitten op een stuk glas dat uitsteekt, met de stad onder je. Of spelen met zilveren helium ballen en insta waardige foto’s maken. Op zoek naar nog meer uitdaging? Neem dan de glazen lift die je nog eens een paar verdiepingen hoger brengt. Sluit af met een lekkere cocktail bij de bar. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de Empire State Building.

Summit, New York

Edge

Edge is het hoogste openlucht platform van het westelijk halfrond. Het gebouw kenmerkt zich door een driehoekig balkon op 345 meter hoogte. Hangend boven de grond heb je een 360 graden uitzicht over de stad. Ga zitten op de Skyline steps, een trap waardoor je vrij uitzicht hebt en mooie foto’s kunt maken. Of ga liggen op het glazen platform als je durft. Tip: wanneer je een tafeltje reserveert bij restaurant Peak dan krijg je gratis toegang tot Edge (kijk voor de voorwaarden op de website). Edge opende zijn deuren in 2020 in het moderne Hudson Yards. Samen met Summit is het het nieuwste en meest bijzondere uitzichtpunt van New York. Veel bezoekers hebben moeite om te kiezen tussen beide. Maar misschien, als je het je kunt veroorloven, moet je ze gewoon allebei proberen zodat je zelf kunt oordelen.

Edge, New York

Uitzicht over de stad, New York

Little Island

Little Island bevindt zich vlakbij Chelsea Market en the Highline. Ooit stonden hier wat verlaten houten palen in de grond zoals op veel plekken aan de Hudson. Maar modeontwerpster Diane von Furstenberg investeerde in de aanleg van dit bijzondere park op pilaren. Verwacht geen uren durende hike, want je bent er in een tiental minuten wel doorheen, maar je komt hier voor de beleving. Aan de waterkant is een openluchttheater gebouwd waar je tijdens een zonsondergang kunt genieten van een divers aanbod aan optredens. Ga ook eens kijken bij naastgelegen Pier 57. Dit ziet er wellicht niet zo bijzonder uit op het eerste gezicht, maar vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht op de stad en op Little Island. Ideaal dus om mooie foto’s te maken.

Little Island, New York

Little Island, New York

Governors Island

Je zult je afvragen hoe je een eeuwenoud eiland nu kunt aanprijzen als nieuwe bezienswaardigheid? Het eiland werd namelijk in 1611 al ontdekt door ontdekkingsreiziger Adriaen Block. Echter dit eiland heeft het grootste deel van zijn tijd dienst gedaan als militair terrein. In de jaren 90 was het eiland vergane glorie en pas een paar jaar geleden ging men serieus aan de slag om dit eiland aantrekkelijk te maken voor toerisme. Nu kun je je er de hele dag vermaken. Je neemt de ferry voor een paar dollar en kunt het eiland heel gemakkelijk te voet of per fiets ontdekken. Bewonder de oude gouverneurswoningen, de wisselende exposities en eet wat bij de vele foodtrucks. Je kunt er zelfs overnachten op de glamping in een luxe tent. Of wat dacht je van een dagje naar de spa, dobberend in het warme water met fenomenaal uitzicht? Want dat is wellicht het allermooiste aan dit eiland; het prachtige uitzicht op Manhattan en het Vrijheidsbeeld!

Governors Island, New York

Spa op Governors Island, New York

Empire Stores

Ben je van plan om een dagje Brooklyn in je planning op te nemen? Leuk! Ga dan zeker even kijken bij Empire Stores. Vroeger werd hier met name koffie opgeslagen door Arbuckle Bros. Vanaf 1945 tot aan 2012 stond dit gebouw er verlaten bij net als de rest van Dumbo. Maar sinds de renovatie vind je er een luxe woonwinkel, designer winkels en Time out Market, een grote foodhall. Neem de lift naar de bovenste verdieping voor het dakterras. Deze is vrij toegankelijk voor iedereen. Het uitzicht is hier fantastisch! Je kijkt er uit op Manhattan en de twee bruggen; Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge. Bestel een cocktailtje bij Time out en geniet!

Empire Stores, New York

Empire Stores, New York

Benieuwd naar onze routes vanaf New York?

Reis van New York naar het zuiden van Florida, verken het schitterende New England in felle herfstkleuren of steek de grens over naar het prachtige Oost-Canada. Bekijk onze gevarieerde rondreizen vanuit New York.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan