Dag #4 van Anthony Chabot Campground naar Yosemite National Park

Door Teddy - 12-09-2019 04:32

Vannacht rond 3 uur wakker geweest om even naar de wc te gaan. Daarna gelukkig weer in slaap gevallen en om 6.00 uur wakker geworden. We hebben rustig aan ontbeten (boterham met Skippy pindakaas o.a.) en zijn tegen 8 uur gaan rijden. Eerste stop was tanken. We hebben de camper niet vol mee gekregen van Cruise America. Bonnetje bewaren dus.

Piet rijdt en Piet rijdt goed. Rond 11 uur stoppen we bij een supermarkt om even te rusten en koffie te drinken. We zien daar een winkeltje op de parkeerplaats die heet Dutch Bros. Auto’s staan in de rij voor deze Dutch Bros. Wij hebben geen idee wat Dutch Bros doet en als we een dame zien die bij de organisatie hoort, maken we even een praatje. Dutch Bros blijkt goed te zijn in koffie maken. Wij vertellen uiteraard dat wij Dutcg people zijn, maar ze lijkt het niet helemaal te begrijpen. Na wat uitleg van ons begrijpt ze het wel.

Na een bakje koffie op de parkeerplaats (gewoon onze zelf gemaakte koffie) gaan we nog even boodschappen doen (onze Walmart bestelling was niet helemaal compleet) en daarna weer verder cruisen.

In het begin rijden we snelweg en als we dichter bij Yosemite komen verandert de omgeving en ook de weg.

Piet heeft nog behoefte aan een pauze en dan zien we een parkeerplek langs de weg. We zien het Yosemite bord en gaan daarmee op de foto. Eten een broodje en drinken wat water. Later blijkt dat we vlak voor de ingang van Yosemite National Park staan. Er staat een korte rij en we kopen een annual pass voor $80 waar we een heel jaar alle Nationale Parken mee kunnen bezoeken. Eenmaal in Yosemite NP moeten we nog wel even rijden voor we op de plaats van bestemming zijn.

Op een gegeven moment rijden we door een tunnel en ik weet dat er direct na de tunnel een prachtig uitzicht over Yosemite is. Gelukkig vinden we een parkeerplek en kunnen we ons vergapen aan de view, die werkelijk stunning is. Later komt er nog veel meer prachtige viewpoints. We zien de eerste waterval, we zien El Capitan en later ook Half Dome. Het is allemaal heel indrukwekkend.

Rond 15.30 uur komen we op de camping Upper Pines  aan en het is nog mooier dan ik had verwacht. We staan midden in het bos. Een ruime plek voor de camper en wat ruikt het hier lekker.

We doen onze wandelschoenen aan en wandelen nog naar het Visitor Center waar we 5 minuten voor sluitingstijd aankomen. Gelukkig kunnen we nog net een paar vragen stellen over onze geplande wandeling (Mist Trail) voor morgen.

We gaan met de shuttle bus terug naar de camping, waar Teddy gaat koken. We eten kipfilet met rijst en groente en gele Curry saus. Wel toepasselijk als je in Curry village op de camping staat.

 

Reacties

Ellie Kalkman 12-09-2019 20:40 {{button-60256}}

Wat een mooie reis is het! Over Dutchbro heb ik pas een reportage gezien, zit een heel verhaal achter. Fijne reis verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan