Dag #2 San Fransisco

Door Teddy - 12-09-2019 04:24

We hebben goed geslapen en tot 7 uur in bed gelegen. Het ontbij in het hotel was karig, maar wel lekker.

We twijfelden vandaag over hoe we de satd wilden bekijken. De optie fietsen was onz eerste idee, maar uiteindelijk hebben we een Muni card (OV kaart) gekocht op de mobiel om de hele dag met het OV te kunnen (muv de BART).

Eerst gingen we met de bus naar Alamo square om de painted ladies (huizen uit de serie Full House) te bekijken. Het was een mooie plekje in het park en het was er ook al druk met toeristen. We hebben wat mooie foto's kunnen schieten. 

Vandaar gingen we naar het naar Golden Gate Park. Hier zagen we onze eerste eekhoorns. 

Daarna met de bus naar de  Golden Gate Bridge. Hij is echt impressive. We maken vanaf de bridge een wandeling langs de kust, richting de stad. WE maken eht vanauit honderd verschillende plekken foto's van de brug. En we krijgen er geen genoeg van. 

Dan gaan we met de bus naar Coit tower. Deze toren ligt hoger op de heuvel en vanaf deze brug heb je uitzicht over de gehele stad. WE maken er uiteraard weer foto's. 

We doen een late lunch bij Cheescakefactory op de Union Square waar we allebei een burger eten. Ik neem een Sprite erbij en Piet neemt een rootbeer. Dat is een goede keuze. Helaas hebben we geen plek (in de buik) en geen tijd meer voor chessecake meer helaas. WE hopen dat we nog een keer een kans krijgen een cheescake van hun te eten. 

Dan moeten we ons haasten naar het Ferrygebouw voor de afvaart naar Alcatraz. We staan blijkbaar bij de verkeerde pier. We moeten bijna  2 mile lopen naar de juiste pier en we gaan het misschien niet redden.

Uiteindelijk zijn we wel op tijd, maar dan wordt het ticket in mijn Iphone wallet niet geaccpeteerd. Ik heb destijds bij het boeken per ongeluk 3  x tickets geboekt en er later 2 genannuleerd. We worden terug verwezen naar de kassa. Er is iets mis gegaan met de boeking en nu hebben we geen ticket. Het laatste ticket is ook geannuleerd.  Mw achter de kassa zegt da er pas over 3 dagen weer een plekje beschikbaar is. Als Piet vertelt dat we morgen al weer weg gaan,  strijkt ze over haar hart en kunnen we toch nog 2 tickets bemachtigen. En zo zijn we toch op tijd voor onze cruise naar Alcatraz. 

Over Alcatraz zal ik later nog iets meer verslag doen. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan