Yellowstone-Townsend 25 juli (dag 10)

Door Familie Bosman - 26-07-2018 05:47

Om 6 uur staan we naast het bed. Schieten de kleren aan en maken snel een klein ontbijtje.  Om 7 uur zijn we onderweg! Het is nog rustig en sereen. Over het meer, de bossen en de Yellowstone River hangt mist. Dat is een heel indrukwekkend gezicht.  De geisers zijn door de morgenmist nog beter zichtbaar omdat ze grote witte wolken spuwen die van verre te zien zijn. Het is best een spooky landschap waar we doorheen rijden. Eigenlijk is het een grote kraterplaat die eigenlijk zomaar kan uitbarsten. Onder die grote plaat, misschien wel zo groot als de provincie Utrecht, borrelt en bubbelt het dat het een lieve lust is. Overal waar je kijkt zie je rook uit de grond komen. 

We rijden de loop langs het meer naar de Fishing Bridge en dan naar boven richting Canyon Village.  Ook nu zien we weer Bizons en wel van heel erg dichtbij. Ik moet de foto’s maken maar word er erg nerveus van, deze reusachtige jongen zo vlak naast de auto. Stel je voor dat hij het helemaal zat is….

Nu stoppen we bij de Upper Falls en wandelen naar de waterval. Zo’n enorme indrukwekkende watermassa die zich zo de Canyon in stort. We staan alweer met onze mond open van bewondering. De terugweg naar de auto is pittig. Een flinke klimpartij die uiteindelijk toch korter blijkt te zijn dan we vooraf dachten, goed te doen! We rijden door naar Tower Roosevelt en daarna naar Mammoth Hoth Springs. Onderweg zien we heel veel dode bomen, restanten van gigantische bosbranden uit 1988. Indertijd was het de verwachting dat de bosbranden heel veel schade aan de wildstand en vegetatie zouden toebrengen, maar in de praktijk is dat mee gevallen. De corridoren die ontstonden leverden juist meer ruimte op voor de dieren. Alleen de Moose hebben zich terug getrokken naar de zijkanten van het park.  Mammoth is weer een andere uitingsvorm van de geisers. Door een soort van kalkafzettingen ontstaan terrassen wit, grijs en oranje. 

We verlaten Mammoth en rijden richting de Noordwest uitgang van het park bij Gardiner. Daar hebben we  een winkel gevonden die ons kan helpen bij een kleinigheidje. Gardiner heeft ook een hoog cowboy gehalte en met een onvervalst “Howdy!” Worden we ontvangen, maar helaas kan de man ons niet helpen We overnachten in Townsend, zo’n 25 Miles voor Helena. Morgen door naar Glacier NP.

Reacties

Jan smit 26-07-2018 09:29 {{button-53509}}

Alweer een mooi bericht met een voortreffelijke weergave als in een boek met een duidelijk reisverslag. Wat ik me afvraag is, wat doen ze met al die energie die uit de natuur ontstaat en geisers die hele dagen staan te puffen?

Zit Eneco daar nog niet?

Lenie Exaltus 26-07-2018 10:03 {{button-53513}}

Hallo lieve mensen,
Wij genieten van je verhalen Lenny en alles wat jullie mee maken en de mooie foto's die er dan bij zijn zijn.het lijkt mij een prachtige belevenis die jullie mogen meemaken en op deze manier genieten wij ook!

Hier is alles goed ,de hitte ligt dit jaar in het noorde van Europa de hebben wij onze energie kunnen sparen tot volgende week maar nou ja, dat hoort erbij.Van Laika niets meer gehoord!
Veel liefs voor jullie

lenny bosman 29-07-2018 04:00 {{button-53627}}

Dank jullie wel voor de mooie reacties. Daar genieten wij ook weer van. Ja, het weer in Europa is uitzonderlijk warm he? Geniet er maar van want voor je het weet is het weer winter.
Ik leer de Amerikanen kennen als weinig milieubewust dus dat er zich nog geen energiebedrijf heeft gemeld verbaast me niets. Zolang er olie, gas en kolen zijn is het hier al goed denk ik.

Jammer dat Laika niet meer gevonden is maar het nieuwe hondje zal bij jullie ook een heel goed thuis vinden denk ik.

We zijn vandaag aangekomen in Calgary, mooie camping met uitzicht over de stad, maar dat verhaal dat komt nog....

Nu even via het hotspotje van Vincents telefoon en dat moeten we niet te lang doen. Vindt zijn baas niet leuk.

XXX van ons allemaal en tot snel

Christel 29-07-2018 06:58 {{button-53631}}

Goede reis weer verder... jullie hebben weer een hoop gezien zeg... leuk!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan