Van Kamloops naar Whistler

Door Patrick en Margreet - 05-06-2016 06:47

Kamloops was gelukkig een doorreisplekje. De mensen daar waren vreselijk gestrest in het verkeer en de omgeving was rumoerig. We hadden bij de reisorganisatie aangegeven dat een mix van drukte en rust wel ok was, maar na de totale rust van voorgaande dagen, was dit wel een shock! Als we het nog een keer zouden doen, zouden we een andere plaats kiezen om te overnachten.

 
De reis vanaf kamloops was wel de mooiste tot nu toe. We hebben gekozen voor highway 99, vanaf ten noorden van cache creek naar whistler. Wat een prachtrit. Je zou haast vergeten dat het een snelweg is. Het start in een soort woestijn-achtig gebergte, maar wordt steeds meer alpen-achtig. Je rijdt langs een rivier dat steeds in breedte en wildheid varieert. Zo nu en dan kom je een meer tegen en een aantal van de bergtoppen zijn weer wit besneeuwd. Heel gevarieerd. Soms heeft de snelweg haarspeldbochten en soms is het wat vlakker.
 
Alhoewel het maar 250 km is, doe je er wel vrij lang over en is het vrij vermoeiend, maar de omgeving is het waard.
 
Onze eerste stop was bij een filmset. Er worden daar wel eens westerns gefilmd. We hebben stiekum wat foto's genomen, maar nadat de eigenaar had verteld dat er ratelslangen zich in het gras verborgen hielden, zat Margreet al in de auto.
 
We wilden in de verlaten spookstad van Walhachin wat foto's maken, maar het museum was er dicht en de verlaten huizen hebben we nooit gevonden.
 
In de buurt van cache creek zijn we naar de hat creek ranch gegaan.
Het huis dat daar staat heeft een behoorlijke historie. Er werd goud gevonden in de buurt en dit huis was het onderkomen van de arbeiders. Ook is er een indianendorp. Daar leer je wat over de gewoonten en leef omstandigheden van de natives.
We kregen een rondrit op een ouderwetse koets.
 
Daarna weer de snikhete auto in, het is buiten 32 graden momenteel.
Aangekomen in whistler waren we zo goed als gaar.
We moeten 19 euro per nacht parkeergeld betalen voor de auto. Die staat dan in een bomvolle garage, waar de plekkies groot genoeg zijn voor renault twingo. Maar iedereen rijdt hier in een ram van of een hummer. Balen dus. 
De hotelkamer maakt alles goed!! Alles er op en er aan! Jacuzzi! Open haart! Full kitchen! Alles! Wij gaan ons 2 dagen terugtrekken en van het mooie weer genieten!
 
Ciao!
P+M

Reacties

o. van vo 06-06-2016 09:42 {{button-39314}}

Geniet ervan

Matilde 06-06-2016 11:11 {{button-39317}}

Klinkt alle maal leuk en mooie
Geniet er van
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan