Jasper

Door Patrick en Margreet - 01-06-2016 00:20

Wat een superdag!!!

Gisteren zijn we op het gemakkie naar Jasper national park gereden.
 
Wij wisten niet dat voor Banff national park en Jasper dezelfde park admission fee geldt. Ik mocht van de mevrouw doorrijden, maar nadat ik vertelde dat we 2 nachten in Jasper zouden verblijven, moesten we nog 40$ betalen. Volgende keer kunnen we dat dus in 1 keer doen, en dan hoeven we niet voor Jasper national park in de rij te gaan staan. Welsh gray park doet niet mee, dat heb ik ook gelijk gevraagd.
 
Anyway, wij zijn over snelweg 1 naar lake louise gereden. Daar hebben we wat koffie gedronken, een landkaart gekocht en een stukje gewandeld. Wat een mooie omgeving!
Van de mevrouw achter de kassa kregen we een goede tip voor volgende keer: als je van banff naar lake louise rijdt, ga dan niet over de snelweg 1, maar over de oude weg 1A. Daar komen beren en wolven vaak voor. Vooral tijdens de schemer smorgens en savonds.
In lake louise hebben we onze eerste wildlife van de trip gezien: een pika. Een soort kruising tussen een eekhoorn, een wolrat en een stokstaartje.. Haha grappig beest!!
Daarna zijn we snel Jasper in gereden om richting de colombian icefields te gaan. We zijn vaak gestopt om te genieten en wat plaatjes te schieten. Ik zal er nog heel wat proberen te uploaden hier. We kwamen al snel de bighorn sheep tegen. Fotomomentje!
We hebben ook gewoon in de sneeuw gestaan langs de weg!! Brrrr! Het is mei!!!!
Oh en ineens stopte de telefoonservice in heel alberta ermee. Blij met die landkaart! We konden ook gelijk niet meer pinnen. Dan is een creditcard best handig..
 
Daarna zijn we met de grote bus met de grote wielen de ijstong opgegaan. Lekker smeltwater gedronken, fotootje hier fotootje daar. Het blijft echt een avontuur en het is zeer overweldigend, die ijsmassa onder je voeten! Het is dikker dan de eiffeltoren hoog is.
Part of the deal (ca 80$ pp) is tegenwoordig de skywalk. Een stuk glas dat boven een rivierbedding hangt. Je kijkt dus héél diep een gat in door het glas. Gelukkig kan het glas het gewicht van een boeiing 747 dragen.
 
Onderweg naar de lodge hebben we nog wat elanden en een lone wolf langs de kant van de weg gespot.
 
De lodge is echt een prima houten hutje in the middle of nowhere. Het heeft een douche, een slaapkamer, een huiskamertje, een keukentje met 2 pitjes en verwarming.
Vandaag hebben we lekker een relax dag. Even wat boodschapjes doen en misschien wat was. Verder lekker aan het chillen. We kwamen nog wat klimmende bighorn sheep tegen, volgens mij met wat mountain goats, maar ik ben geen expert. Morgen gaan we vroeg op, om met de schemer door Jasper te rijden. Wij hopen nog om een beer of rendier te zien! 
 
Als de wifi het toelaat, zal ik nog wat fotootjes uploaden.
We'll keep you posted!
 
M+P

Reacties

Ramon 01-06-2016 06:33 {{button-39112}}

Leuke verhalen en leuke foto's!
Die pika is idd n leuk beest. Volgensmij is dat gewoon een reallife Pikachu!!! (Je weet wel...van pokemon. ..ahum...)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan