First time in BC

Door Patrick en Margreet - 02-06-2016 05:14

Het is gelukt! We zijn vandaag vroeg vertrokken. 

Om 8 uur zaten we in de auto, klaar voor beren op de weg.
Na 45 km zijn we het plaatsje Jasper voorbij gereden. Sindsdien is ook alles nieuw voor mij. Ik kan Margreet niet meer vertellen: "hier ben ik al eens geweest en dat heb ik al eens gezien."
We kwamen wéér een eland tegen. Het lijkt hier wel ongedierte haha.
 
De omgeving werd zo mogelijk nog idyllischer en mooier. In ieder geval steeds groener. De riviertjes worden breder en wilder en er zijn hier geen bosbranden geweest.
 
Na een klein stukje nog in jasper national park kwamen we het bordje tegen: welcome in British Columbia. Zo ver west zijn we nog nooit geweest, en wat denk je: binnen 20 minuten stonden er een paar auto's op de vluchtstrook en Margreet riep STOPPEN!! BEER BEER!!
Ja hoor, op zijn gemakkie liep hij door het gras langs de snelweg. Een beer. Een Black bear. Het was er 1 en we hebben hem op de foto!!
 
Dat was een high five waard. Met een slakkengangetje zijn we verder gereden richting clearwater bc.
 
Onderweg zijn we gestopt bij een truckstop in de buurt van mt. Robson. Een lunchschuur van hout, zoals je die hier vaak ziet in smal town Canada (zie fotoos). Die plaatsen zijn zo gers! Ik voel me er altijd gelijk thuis. Ze verkochten er ook nanaimo bars. Dat had ik gemist. Ook daar ga ik een foto van uploaden.
 
80km van clearwater stonden bordjes: blue river boat safari. Wij hadden die tip van tioga tours gehad, maar we waren het in onze planning vergeten. Een onverwachte trip!! Top!
En wát een verrassing! Kijk naar de foto's! Wat vet! Dit is Canada, zoals je het niet vanuit de auto ziet.
Ze geven geen garantie dat je beren ziet, maar wat een geluk. Wij zagen 2 black bears!! Waarschijnlijk een broertje en een zusje, want ze speelden met elkaar. Dat is heel zeldzaam!
Nog wat geleerd: Grizzlies en rendieren zie je hier niet vaak als het niet koud is, ze zijn ook nogal schuw..
 
Goed. Na die fijne verrassing verder naar  de helckem falls lodge. Het dorpje was niet ver meer, maar de lodge was nog 45 km rijden door het provincial park "wells gray".
Het stikt hier van de watervallen enzo. Gaan we eens bekijken de komende dagen. Je kunt hier ook paardrijden. Dat gaan we morgen doen. Ik voor het eerst! Haha ik ben benieuwd!
 
Bij het inchecken bleek alleen dat de creditcard was "gereserveerd" tot de max. Wat blijkt nou: als je incheckt, halen ze een x bedrag van je rekening, die ze dan, wanneer ze je kamer na uitchecken weer goed hebben gekeurd, intrekken.
Het duurt alleen een paar dagen voordat je credit card organisatie dat weer doorvoert. Sommige rekenen 40€, anderen 120€, maar hier rekenen ze 250$!!
Mijn cc kan maar €1000 hebben, dus vandaag moest ik de borg deels in cash gaan halen in dat dorpje 45 km verderop.
No problem, maar wat denk je: gek geluid in het achterwiel van de auto.
Eeeeeuh! Ik denk dat de handrem een beetje blokkeert.
Wat nu?
Nou ja, maar langzaam naar het dorp rijden. Blijkt het eerste gebouw dat je tegenkomt een garage en de monteur staat toevallig buiten:
"Hi, it sounds like you have a rock stuck between your wheel and your break.."
Klap met een breekijzer, high five en rijden, niks meer aan de hand!
 
We hebben gepind en we praten nergens meer over.
 
Wanneer de fotoos komen weet ik
Nog niet, want de wifi wordt nu echt 1999..
 
We'll keep you posted!
M+P

Reacties

Ko 02-06-2016 07:17 {{button-39156}}

Hey vakantiegangers!
Klinkt allemaal erg leuk daar met die schitterende omgeving en de wilde dieren. Leuke verslagen ook om jullie te volgen. Fijne vakantie verder!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan