Wells gray provincial park

Door Patrick en Margreet - 04-06-2016 00:02

Gisteren hebben we Wells gray verkend. In 1 dag is dat echt niet te doen, dus hebben we keuzes moeten maken. Achteraf heel jammer. Ik denk nu dat je jezelf hier wel een hele zomervakantie kunt vermaken met alles dat hier te doen is. Wintervakantie trouwens ook, we hebben plaatjes gezien! Je kunt dan ook skieën, sleeën met huskies, snowmobielen. En je zit hier een beetje op dezelfde afstand van de noordpool als edmonton en daar heb ik heel wat keren het noorderlicht gezien in de winter.

 
Anyway. Alleen al rijden met de auto hier is mooi! We zijn naar clearwater lake gereden. Eerst 10km over asfalt en daarna nog 30km over onverharde weg. Wat een avontuur al. Her en der kwamen we nog wat inritten voor camperplaatsen tegen, maar verder was het stil.
Daar aangekomen stonden er heel wat rekken met kanoos, die kun je huren. We konden het verlaten steiger om de kano te water laten oplopen. Wát een meer! Vierkante Megameters stil water. Vanaf het steiger kon je zo de bodem zien! Ik denk dat het daar 5 of 6 meter diep was!
Wat voel je je dan 1 met de natuur. En klein. Tussen de bergen, het enige dat je hoort is vogeltjes die fluiten en meer niet. Adembenemend.
 
We hadden een afspraak, dus moesten al snel weer terug.
Onderweg had ik een bordje "helmcken falls" gezien en ik kon me herinneren te hebben gelezen dat die vlak bij de parkeerplaats was. We hebben de afslag genomen, maar het begon ontzettend te gieten. 
Ik besloot snel even mijn capuchon op te zetten, erheen te rennen, "fotootje te schieten van het watervalletje" en weer terug de auto in en verder.
Ik ben toch maar even de auto fatsoenlijk wezen parkeren, heb Margreet vertelt dat ze de paraplu op moest zoeken en mee MOEST komen!! Als je hier in de buurt bent, moet je bij die waterval gaan kijken. Wat een geweld! Wat een plaatje!! Ik zal er weer foto's van uploaden.
 
Daarna naar onze afspraak: trailriding te paard. Ik heb nog nooit op een paard gezeten, ik weet maar net hoe zo'n ding er uit ziet. Eerst kregen we een korte les op de "manege" en toen moesten we gelijk de berg op. De trail was een modderpaadje van 30 tot 60 cm breed en zo nu en dan keek je stijl naar beneden. Voor een durfal als ik een koud kunstje, maar ik kan me voorstellen dat sommigen het op zijn minst wat spannend zouden vinden.
De rit duurde 2 en een half uur en we kwamen op plaatsen waar je normaal nooit zou komen. De beren hadden aan de bomen gekrast, daaraan konden andere beren weer zien wiens territorium het was. Op de trail komen ze ook wel eens beren tegen. De beren én de paarden worden dan wat nerveus, ze vinden elkaar niet leuk, maar ook niet lekker. Er is nog nooit iets gebeurd, maar gelukkig zijn wij geen beren tegengekomen. Wél megamuggen!! Ik zou nu graag willen dat ik mezelf had ingesmeerd!
 
Na afloop hebben we lekker in de lounge een lokaal koud pilsje gedronken. De lounge doet echt aan als een houten canadese "cabin" en het personeel is er lokaal en supervriendelijk.
 
Wij hebben ons meer dan prima vermaakt in helmcken falls.
 
Morgen moeten we helaas weer verder.
 
We'll keep you posted!
 
M+P
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan