Overprikkeld

Door - 30-07-2016 05:33

Denver (Co), 29 juli 2016

Over de snelweg is het gemakkelijk en snel rijden. Een aantal dagen geleden deden we 10 uur over 500 kilometer, nu zijn we in vier uur in Denver, ongeveer 450 kilometer rijden vanaf Casper.  Maar om downtown te komen is een heel ander verhaal. Onze TomTom is een week geleden stuk gevallen. Tot op heden geen probleem. Maar nu wel. Het is giga-druk op de weg. We begrijpen niet goed hoe de stad in elkaar zit, en links en rechts worden we ingehaald, en links en rechts zien we op- en afritten uit het niets opdoemen. 

Zonder kaart of navigatie-systeem hebben we alleen ons verstand,  ons gevoel en onze ogen om mee te navigeren.  Ons verstand zegt ons dat het centrum lage straatnummers moeten hebben, ons gevoel zegt dat we naar het zuiden moeten en onze ogen koersen op de hoge gebouwen waarvan we vermoeden dat die downtown staan.

Met ouderwetse pre-navigale echtelijke ruzies bereiken we na lang dwalen het centrum. De parkeergarage waar we op goed geluk inschieten blijkt exact in het midden van het centrum te liggen. En bij de uitgang van de parkeergarage is een Starbucks met echte koffie. Overprikkeld door alle verkeer, geluiden, mensen en het navigatiegedoe storten we neer op het terras van Starbucks en landen we na enige tijd in deze andere realiteit van de VS: het leven in een grote stad.

Denver ligt op ongeveer 1700 meter, en noemt zichzelf daarom de 1-mille-city. Om die naam kracht bij te zetten is downtown een 1-mille winkelstraat gecreëerd. Een shuttle rijdt constant heen en weer door deze straat, voor degenen voor wie de afstand te lang is kan dit een uitkomst zijn.

Nadat we bij Starbucks geland zijn in deze nieuwe realiteit, lopen we de straat aan beide zijden door. En het is een leuke straat. Overal staan piano's die bespeeld kunnen worden, er zijn straatoptredens, terrasjes en leuke winkels. Over het algemeen zien we veel nieuwe hoge kantoortorens, maar er staan ook een aantal gebouwen uit het begin van de vorige eeuw. De straat is autovrij, een genoegen in deze drukke stad.

Ontspannen gaan we na een paar uur naar de auto terug en gaan we, met aanwijzingen en een kaart van de Bell-boy van het Shereton op zoek naar het Hilton. Deze laatste nacht van deze geweldige reis  slapen we op stand. En om het feest deze dag helemaal compleet te maken eten we vandaag ons lekkerste maal van de vakantie , bizon- of koeievlees met komkommer en friet.

Reacties

Joke Tjeerds 30-07-2016 09:08 {{button-41058}}

en ja hoor DE PIANO'S! Jullie eindigen inderdaad op chic, ik heb genoten van je verslagen en wens jullie een voorspoedige terugvlucht toe.

Miranda Breman 30-07-2016 12:57 {{button-41074}}

Wat hebben jullie een fantastische reis gemaakt!

Birgit Voorn 31-07-2016 04:39 {{button-41098}}

Goede terugreis, her was leuk jullie te volgen. Pre-navigale echtelijke ruzies....vind ik een briljante woordvondst 😄😂😂
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan