Leuke en slimme voorbereidingen

Door - 22-05-2016 17:02

Scheveningen, mei/juni 2016

De papieren voorbereiding is gereed. Ruimte voor leuke of slimme dingen.

Parkenpas: Voor de grotere nationale parken moet toegang worden betaald voor de auto en voor elke persoon. Als je meerdere parken wilt bezoeken loont het om een nationale parkenpas voor een bedrag van 80 USD aan te schaffen. Deze is 1 jaar geldig voor een auto en voor max. 4 inzittenden. Op de pas moet de bestuurder een handtekening zetten en deze dient te corresponderen met de handtekening in het paspoort. Op de pas kunnen twee handtekeningen geplaatst worden.

Op marktplaats worden parkpassen aangeboden die nog geldig zijn en waarop nog ruimte voor een handtekening is. Het blijkt dat deze zeer gewild zijn. Steeds vis ik achter het net. Pas als ik een bieding doe op een pas die slechts tot september van dit jaar geldig is, lukt het. Voor 22,50 euro Incl. verzendkosten verkrijgen we een parkenpas met ruimte voor nog 1 handtekening en met een geldigheid die voor ons voldoende is.

TomTom:  We gaan veel kilometers rijden in een voor ons onbekend gebied. Dat kan prima aan de hand van wegenkaarten en bewegwijzering langs de weg. Maar nog beter (en vooral veel rustiger en gezelliger) lijkt het mij om een navigatiesysteem te gaan gebruiken. Bij de auto kan een navigatiesysteem gehuurd worden. De huurprijs is hoger dan de prijs om zelf een eenvoudig systeem aan te schaffen. Op martkplaats bieden diverse mensen die net terug zijn uit de VS hun daar aangeschafte TomToms aan.  Na regelmatig misgrijpen, ook anderen zijn hun reis aan het voorbereiden, is het gelukt. Op 4 juli wordt de tweedehands-TomTom met recente VS-kaarten door de postbode aan huis gebracht.  Kosten: €70,00. Na de vakantie gelijk maar weer doorverkopen!

Toegang/excursie Upper Antelope Canyon: Deze canyon is zeer populair en kan alleen bezocht worden tijdens een excursie begeleidt door een navajo-indiaan (het canyon-gebied is nog in beheer bij deze oorspronkelijke inwoners van de USA). Er is een beperkt aantal mensen dat dagelijks de canyon kan bezoeken, en het schijnt dat een bezoek een onvergetelijke ervaring is. Om te voorkomen dat we naast het net vissen, reserveer ik alvast via navajotours een excursie naar de upper-canyon. Het reserveringsbewijs ontvang ik direct per mail.

Fiery Furnace Hiking: In Arches lijkt deze begeleide wandeling het 'hoogtepunt' te zijn. 'This is an area that only a handful op visitors get to see. Te hike is somewhat strenous but with each of us helping each other, we will get you through'. En aangezien we wandelen leuk vinden en sommigen van ons een uitdaging niet schuwen, lijkt dat wat voor ons. Maaaaaar, deze wandeling kan tot 6 maanden voor de datum gereserveerd worden bij de parkrangers. Daarvoor zijn we dus helaas flink te laat. Een enkele commerciele partij biedt deze wandeling ook (echter helaas tegen commerciele prijzen) aan. Uiteindelijk beslissen we om desondanks in te gaan op het voorstel van Tag-a-long expeditions. Na wat mailwisselingen en een aanbetaling staat deze nu gereserveerd voor 20 juli a.s. We worden die ochtend om 7.15 uur bij ons hotel opgehaald. Hopi Garfield (our tourguide) zal dan Happy Birthday voor 'iemand van ons' zingen en cookies tracteren.

Toestemming school: We gaan op reis op het moment dat de scholen nog les geven. Omdat ik 'onmisbaar' (ehum) ben op het werk, was dit niet anders te plannen. Om gedoe op Schiphol (in geval van controles vanuit leerplicht) en boetes te voorkomen vraag ik de school van in elk geval Martijn om toestemming (kleine ontheffing van de leerplicht). Met een tranentrekkende brief van mijn werkgever en de belofte dat dit eenmalig is, zou dit toch moeten lukken.

Controleren en kopieren: Een paar dagen voor ons vertrek controleer ik heel grondig alle papieren. De e-tickets voor de vluchten, de esta-formulieren, de paspoorten en de nummers en verloopdata, de vouchers, de internationale rijbewijzen, papieren van de reisverzekering, en de uitdraaien van de geboekte excursies. Een precies klusje, op alle papieren moeten de goede namen en ID-gegevens staan. En met mijn kippige ogen vraagt dat een flinke focus. Gelukkig is het zomerweer op de controledag herfstachtig, dat maakt het achter het bureau zitten iets minder saai.

Na de geslaagde controle kopieer ik de belangrijkste documenten. Die kopieen gaan in de rugzak van Pieter, de originele documenten gaan in mijn handbagage.

Uiteindelijk ligt er een flinke stapel papier en documenten op tafel. Het lijkt wel alsof de digitale revolutie nog moet beginnen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan