Little Hollywood

Door - 14-07-2016 01:01

Page, 13 juli 2016

Vandaag rijden we door Kanab. In deze plaats zijn honderden Amerikaanse films opgenomen, waaronder 'Planet of THE apes'. Om die reden wordt deze stad ook wel 'little Hollywood' genoemd. 

Deze bijnaam leidt me terug naar een ervaring in 2000. Na een dagenlange reis met de Greyhound vanaf Miami naar LA worden we midden in de nacht op het eindstation uitgeladen. Dit station staat niet in de beste buurt van LA. In en rond het gebouw hangt  een 'wat onvriendelijke' sfeer. Het personeel zit achter kogelvrij glas en in de wachtruimte alleen pastice in de grond ge-ankerde stoelen die allemaal bezet worden door gekleurde mensen met veel bagage in plastic tassen. We werden door iedereen die niet slaapt veel te aandachtig geobserveerd/aangestaard. Het plan om op dit station te wachten/slapen tot de volgende dag werpen we snel overboord. 

Bij het station is echter geen taxi of ander vervoersmiddel te zien. Aan de muur hangen wervende folders van hotels en  hostels. We kiezen voor het hostel met de naam 'Banana bungalows'. Belangrijkste reden is dat deze een gratis taxi-transfer aanbiedt waarvoor we ze ook nog eens gratis kunnen bellen.

Na ongeveer een half uur komt de taxi aangereden die ons naar Hollywood rijdt. Rond drie uur in de nacht checken we in en krijgen we de sleutel van de bungalow die we met zes anderen delen (stapelbedden). In het donker vinden we de twee laatste lege bedden en nadat we de waardevolle spullen in onze slaapzakken hebben gestopt, kunnen we slapen.

Als het licht is blijkt dat we met een groep Australische meisjes de slaapzaal delen. Leuke meiden die met elkaar op wereldreis zijn en nu gekozen hebben voor een hostel met een eigen tv op zaal, zodat ze niets hoeven te missen van de olympische spelen die op dat moment in Sydney plaats vinden.

Het hostel herbergt ook hele andere types. Tijdens het roken van sigaretjes ontmoet ik geregeld een leuke vent, laat ik hem George noemen. George is zeer geïnteresseerd in mijn verhalen en verteld zelf ook geregeld iets over zijn leven. Ongeveer op de derde dag van onze aanwezigheid in Banana Bungalows verteld hij dat hij acteur is en nog een tegenspeelster zoekt. En naar zijn mening zou ik daar, zo heeft hij na onze eerdere rookmomenten geconcludeerd,  geschikt voor kunnen zijn. Als ik war verrast reageer, vertelt hij verder. Het gaat om 1 of meer films waarmee ik enorm goed zou kunnen verdienen en waarbij kleren geen rol spelen. 

In 'Little Hollywood' worden voor zover we weten geen porno-films gemaakt. Maar om te voorkomen dat ik als Cowgirl gecast wordt, rijden we deze plaats snel voorbij op weg naar Page.

 

Reacties

Joke Tjeerds 14-07-2016 10:01 {{button-40213}}

Leuk!!~!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan