Dag 15 Quadra island - Tofino

Door L.M. den Braber - 16-06-2015 19:37

Ook al hebben we een aardig ritje voor de boeg vandaag, we doen het lekker rustig aan. Het is tenslotte vakantie, niet waar? We ontbijten lekker op het terras in de zon bij April Point, Law zijn vertrouwde toast met bacon en ei, en ik avontuurlijk banaan en chocolate chip pancakes met maple sirop (bijna geen calorieën...) We rijden nog kort langs de vuurtoren op het eiland en nemen dan weer de ferry naar Campell river. We shoppen nog even en beginnen dan om 12 uur aan de lange rit naar Tofino. We nemen de highway 19 naar het zuiden, die langs de oostkust loopt, en het verloopt zeer voorspoedig. We slaan na een tijd af richting de westkust. Daar begint het geslinger weer. We vorderen maar traag, terwijl jullie allen Lawrence' rijstijl kennen, daar ligt het niet aan. Eindelijk zijn we dan, na 4 uur rijden, bij Pacific Rim national park. We winnen wat informatie in bij de visitors centre en vervolgens dan onze weg nog een half uurtje naar het hotel. 

Op het eerste gezicht zijn we erg gecharmeerd van middle beach lodge. Het uitzicht naar de zee is prachtig en de lobby zeer huiselijk. Een vriendelijke jongen overhandigd ons de sleutel en we gaan naar de kamer. Waar de ervaring ineens met sprongen achteruit gaat. Het is zo klein dat je je koffer niet eens open kan klappen, we kijken uit op de bosjes aan de achterkant en het ruikt alsof ze hier lijken bewaren. Op hoge poten gaan uiteraard terug. Na een hoop gedoe, kamers bekijken en bellen met de manager veranderen we van kamer. Wat extra centjes ertegenaan en we zijn van de goedkoopste naar de duurste 'kamer' verandert. Met huiskamer, haard, keuken, kingsize ipv queensize bed en een jacuzzi met ocean view. Dat past beter bij deze parade paardjes. 

Nog moe van al het gezeik en gereis willen we even wat leuks. De visitors centre dame had ons aangeraden de Schooner Cove trail einde van de middag, bij laag tij te wandelen. Dus om half 7 duiken we het (ja, ja) regenwoud in. Van buiten lijkt het een vrij normaal bos, maar als je ermaal inloopt is het een beetje alsof je in Jungle Book stapt. De bomen en begroeiing is zo bizar anders dan we tot nu toe gezien hebben, indrukwekkend. Via een houten, aangelegd pad met trapjes en bruggetjes lopen we een tijd door het woud en komen uiteindelijk uit bij Schooner Cove. Een beeldschoon strand. En zonder parasols en zonaanbidders moge duidelijk zijn. Misschien doordat het oceaa water ijskoud is, want er zit niks meer tussen dit eiland en Japan. Wel ontdekken we allerlei soorten beestjes, zoals krabjes, zeesterren, kwallen en ander gekrioel. 
Op de terugweg horen we wat geritsel verderop in de struiken, maar aangezien we een van de trappen aan het beklimmen zijn besteden we er geen aandacht aan. Pas boven vragen we ons hardop af wat daar zit. Het 'ding' vraagt zich dat ineens ook af, schrikt zich de blubber van ons en stormt weg. Meneer beer dus. Onze eerste te voet wildlife encounter! 

Na de trail zijn we zo flauw als wat en in het plaatsje Tofino vinden we een leuke tent, the Shelter. We zitten buiten onder de heater te genieten van het eten en het uitzicht. Terug bij het stulpje duiken we nog even lekker in de jacuzzi en gaan voor de verandering eens pas om half 2 slapen. 

Nog even een side note: we vinden het super tof om al jullie reacties te lezen! Dank daarvoor, hetzij via hier of app, en iedereen die de moeite neemt om ons blog te lezen natuurlijk. En voor de samenloop voor hoop-ers, petje af! Trots op jullie, wat een geld hebben jullie ingezameld! 

Reacties

Dad/Mum 16-06-2015 20:19 {{button-29801}}

Weet zo langzamerhand niet meer welke reactie ik moet geven op al dat geweld en spektakel wat jullie meemaken. Woorden schieten tekort om een zinvol reactie te geven. Toch wil ik wel kwijt dat deze reis verteld gaat worden aan JULLIE KLEINKINDEREN. Zoveel indrukken op een tijdsbestek van 3 weken die zal lijken alsof jullie al 3 maanden rondreizen. Ik merk dat de vitamine-rijke maaltijden zal zorgen voor een snelle geboorte van onze kleine Hans. Hij zal ook veel in beweging zijn binnen dat buikje en als het mee zit, zal die vloeiend Engels kunnen spreken direkt na zijn geboorte.Toch zal die kleine Hans veel rust hebben gekregen vanwege de kano/kajak bewegingen wat slaapverwekkend is. Enfin, mogelijk zal kleine Hans een BACK TO THE ROOTS, op z'n 21ste jaar, gaan maken, om zelf te kijken waar hij toen (nu), is geweest. Hoop dit te kunnen meemaken. Zal 500 euro hiervoor opzij leggen. Tevens is dit het einde van mijn/ons reactie op deze dag.
Liefs van het Elstar Duo

Su 19-06-2015 20:20 {{button-29905}}

Wat maken jullie veel mee, ben echt onder de indruk! Wat een mooie reis moet dit zijn. Noem het dan ook een reis en geen vakantie.. Een reis is 'vermoeiend' maar super indrukwekkend, een vakantie alleen maar luieren. Dat laatste kan ik van jullie niet zeggen! Love u!!
X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan