Dag 16 Tofino

Door L.M. den Braber - 17-06-2015 08:55

Dit blijkt het lekkerste bedje van de hele reis en we willen er eigenlijk ook niet uit. Maar het ontbijt kan tot 10 uur genuttigd worden en aangezien deze bij de prijs in zit willen we het niet missen. We lummelen erna wat in en rond het stulpje. De bewolking van de ochtend trekt weg en met volle zon trekken we er zomers gekleed op uit. 

Hebberig als we zijn doen we vandaag weer een tour op het water, een whale watching tour. We hebben dan ook besloten om thuis de rest van het jaar alleen nog kale rijst te eten, maar goed. De meeste mensen die zich naar Jamie's Whaling Station begeven zien er eerder uit alsof ze op pool expeditie gaan. Dik ingepakt in lange broeken, jassen, sjaals, en soms zelfs een muts. We lachen ze smakelijk uit en gaan aan boord van een dit keer flink schip. Er past zo'n 50 man op, gelukkig zijn het er beduidend minder. We varen de haven uit en ... er steekt een ijs- maar dan ook ijskoude zeewind op. Gelukkig hebben we nog vestjes bij ons en worden er dekentjes uitgedeeld. Who's laughing now... 

We zien zeeleeuwen, allerlei vogels en schattige zeeotters met gevouwen pootjes op hun buikjes. Maar we doen natuurlijk niet voor niets weer zo'n tour, we willen het echte werk. Na anderhalf uur worden we toch wel zenuwachtig. Maar gelukkig, er spuit water omhoog. We hebben ze te pakken, de walvissen. Jongens van zo'n 14 meter. Eerst lijkt het alleen een moeder met een jong, maar later zwemmen er verderop ook nog twee anderen. Ze laten helaas vooral hun rug zien, spuiten water ophoog en we krijgen een klein stuk zwaaiende staart. 

Na de tour rijden we terug naar Pacific Rim National park, voor nog een korte hike. We nemen de rainforest trail, die uit twee delen bestaat en weer voorzien is van een houten, aangelegd pad. Na de junglebook pret strijken we weer neer bij de Shelter voor de avond dis. Dan genieten we voor de laatste keer vanuit de bubbelende jacuzzi van onze ocean view, voordat we weer dat heerlijke nest in duiken. 

Reacties

Alexander 17-06-2015 12:14 {{button-29824}}

Weer een leuke dag geweest waar jullie weer van alles gezien hebben
En dan van de spuitende walvis in de bubbelende jacuzzi !
What a life enjoy!
A & A Xxx

Cookie snookie 17-06-2015 20:50 {{button-29843}}

Goh wat hebben jullie het rot en vervelend daar zeg....! 😜. Leuk om alles te lezen en jullie verhalen mee te krijgen. Lees heel veel gelijkenissen maar ook dingen die weer typisch bij jullie passen, heerlijk!! Hahaha. Geniet er nog lekker van daar!

Dad/Mum 17-06-2015 21:45 {{button-29846}}

Orca's, whales, zee otters Killer Whales.....kan me nog de tijd heugen dat je met een BAD-EENDJE speelde in de badkuip,Lawrence.
Enfin, dat is lang geleden en het speelgoed verandert met de jaren....Nee Roos..hihi...jou bedoel ik niet hoor....
Alle gekheid op een stokje (waarom eigenlijk). Lekker gek doen op iedere leeftijd, daar blijf je jong van. Terugkomend op jullie...helaas aflopende vakantie....nog 3 volle dagen. Extra vroeg uit de koets om de dagen zo rendabel mogelijk te maken en zoveel mogelijk te zien van dat reusachtig CANADA. De oostkant van Canada is ook prachtig en mogelijk dat dit jullie volgende bestemming wordt. Nova Scotia, Niagara Falls, Quebec, Montreal etc. Eerst zal er weer een paar centen verdiend moeten worden....maar wat komt er met RASSE schreden op jullie af?? Juist ja, die kleine HANS vraagt/eist eerst jullie a
Andacht op.
Zal niet verder doordraven...maar nog veel plezier en tot de volgende..TETE-A-TETE

Su 19-06-2015 20:24 {{button-29906}}

Wat geweldig dat jullie ze gespot hebben! Lijkt me enorm om mee te maken. Heerlijk om te lezen, ben er steeds een klein beetje bij. Enjoy!!!
Kus
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan