Tunnel Mountain Trailer Court Banff, Alberta

Algemeen

Camping bewerken

Adres:
Tunnel Mountain Trailer Court
Tunnel Mountain Road
T0L Banff
Canada

GPS-locatie:
51.1891344, -115.5339224

Telefoonnummer:
+1-877-737-3783

Website:
http://www.pccamping.ca

Aanvullende informatie:

5 km vanaf Banff downtown


Tunnel Mountain Trailer Court ligt bij het plaatsje Banff, in het zuiden van het gelijknamige National Park. De camping is doorgaans geopend van half mei tot begin oktober. Er zijn douches en toiletten aanwezig.


Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Omschrijving

  • Alleen voor campers/trailers, tenten niet toegestaan.
  • Open van half mei tot begin oktober, reserveren mogelijk.
  • Alleen Tunnel Mountain Village 2 en Lake Louise Trailer Campground zijn het hele jaar open.

Faciliteiten

Camping bewerken
  • Hookup-plaatsen
  • Vuilwater dumpen
  • Water bijvullen

Informatie over campings is door en voor reizigers. We raden je daarom aan om altijd de website van de camping te raadplegen. Dan weet je zeker dat je de gewenste faciliteiten hebt, op het goede adres aankomt en niet voor een dichte deur staat.

Reviews (108)

Schrijf een review
Gemiddelde waardering:
/ 108
Kosten per nacht: $ 44 (6)
Gemiddelde kosten per nacht, tot 1 jaar geleden
Bezocht op 25-09-2022 door

Een zeer grote camping met een prima ligging zo tussen de bomen. Het sanitair was eenvoudig maar wel schoon. Er rijdt een bus langs de camping waarmee je naar Banff downtown kunt voor een bedrag van 2 CAD pp.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 24-09-2022 door

Prima camping, mooi in de bossen gelegen. Sanitair was eenvoudig maar netjes. Er was elektriciteit en water op de plek en er stond een picknicktafel. Een echte natuurcamping.

Bezocht op 13-09-2022 door

Prima uitvalsbasis voor Banff. Vanaf de campground rijd een shuttlebus naar het centrum (heenweg gratis). Sobere campground verder. Wel stroom, water en riool op de plek. Sanitairgebouw was basic maar goed. Wel wat weinig douchegelegenheid voor de grootte van de campground. Vanaf de campground zijn meerdere trails te lopen waarbij ook de kans op wildlife groot is.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 09-09-2022 door

Onze 1e camping; eerste 2 dagen vooraf gereserveerd; terplekke nog dag kunnen bijboeken. Tafel, water, elektra, dump op plek. Toiletgebouw in de buurt; eenvoudig, maar schoon. 1 douche, warm water. Hiervan werd tijdens ons verblijf weinig gebruik van gemaakt. Dus geen wachtrij. Grote camping, maar daar merk je niet veel van. Goede uitvalsbasis om omgeving Banff te verkennen. Enige min-punt: de luidruchtige goederentrein die ook 's nachts van zich laat horen. (is op meerdere campings in de wijde omtrek te horen hebben we later gemerkt)

Bezocht op 28-07-2022 door

We stonden direct aan de rand van de camping (nr 143 C) met uitzicht op de bergen en recht tegenover toilethuisje. Goede plek! De camping was enorm groot maar daar merk je niks van. Het sanitair was eenvoudig maar zeer schoon. De douche had een gordijn maar ook dat was geen probleem. Op de plek een picknicktafel. Royale plaats. Wij vonden dit een aanrader.

Kosten per nacht: $46.5

Bezocht op 19-07-2022 door

Niettegenstaande het een mastodont van een camping is, toch behoorlijk ruime sites. Het is hier Full HU, maar geen firepit. Het sanitair, douches en toilet, zijn vrij goed. Ideaal hier is de shuttle bus naar Banff voor amper 2CAD.

Kosten per nacht: $52.25

Bezocht op 18-07-2022 door

Voor een eerste camper ervaring in Canada was dit een prima camping. Er waren meerder wat verouderde toilet gebouwen. Een douche achter een douche gordijn. Even wennen. Wandelend via Bow River naar Banff geweest.

Bezocht op 16-07-2022 door

Groot maar goed verzorgd. Niet bijzonder maar een prima vertrekpunt om met de shuttle naar down town en omgeving te gaan. Plekken zijn prima maar geven geen natuurbeleving het is echt een stopplaats.

Bezocht op 13-06-2022 door

Grote campground in de buurt van Banff. Toilet gebouw is netjes en schoon. Full hookup + Riool. Plaatsen zijn "drive through" maar niet heel groot. Bijna geen plaats voor de picknick tafel. Geen fire pits. Vanaf de camping rijdt een gratis bus naar Banff. (terug moet wel betaald worden)

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 05-06-2022 door

Grote camping met drive through plekken. Wij stonden op nummer 818, full service, helemaal aan de buitenrand van de camping. Daar kan je nog een stukje het bos inlopen. In het midden van ieder vak, staat tussen twee rijen een douche-toiletgebouw. Daar zijn drie wc's en slechts 1 douche. Deze geeft wel voldoende warm water. Op de camping staan vaak heel erg grote RV's of fifth wheels. Kennelijk douchen deze mensen in hun eigen kampeermiddel. In het bos kwam we nog meerdere vrouwtjes Elks tegen die allen niet het gedrag vertoonden alsof ze een kalf hadden. Deze waren zeer relaxed, dit in tegenstelling tot later in onze vakantie. Elks veroorzaken de meeste gewonden onder mensen van al het wildlife, vooral in kalfseizoen. Vanaf de camping gaat er een gratis shuttlebus naar het centrum. Als je verder wilt, bijzoorbeeld naar Sulphur mountain, dan betaal je 3 dollar per persoon.

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 04-06-2022 door

Zeer grote camping. De buitenste rij plaatsen is gedeeltelijk open en kleine campers moeten back-to-back (vanwege de hook-up) op een dubbele plaats neergezet worden. Grote pluspunt is de gratis bus naar het centrum van Banff. NB De terugreis moet wel betaald worden (CA$ 1 voor 65+)

Kosten per nacht: $41

Bezocht op 23-09-2019 door

Grote camping die niet echt gezellig is. Full hookups. Het is wel erg handig dat je met de bus naar het centrum van Banff (waar wij overigens niet zo veel aan vonden) kunt. Kost 2 CAD. Je kunt vanuit de camping nog een leuke wandeling langs de Fraser River naar Banff maken. Wij hadden van te voren gereserveerd.

Kosten per nacht: $38.2

Bezocht op 17-09-2019 door

Zeer praktische camping. Rustig. Bij plek electr, water en dump. Goede douches (wel wat oud).

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 15-09-2019 door

Net een vrachtwagenparkeerplaats

Kosten per nacht: $37.8

Bezocht op 08-09-2019 door

Geen firepit. Dit is wel handig in september want t is soms echt koud. Niet zo bijzondere campground. Stond niet zo goed aangegeven

Bezocht op 26-08-2019 door

Rustige campground net buiten centrum Banff, propere sanitair, bus naar Banff elk half uur, verloopt heel vlot.

Kosten per nacht: $49

Bezocht op 26-08-2019 door

mooie wandeling vanuit campground naar Lake Louise (1u)

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 11-08-2019 door

Ideale camping om Banff te bezoeken. Shuttle gaat 4x per uur en vanuit Banff kan je alle kanten op. Camping heeft makkelijke plakken. Toiletgebouw is minimaal (1 douche) maar wel schoon en met goed warm water.

Bezocht op 03-08-2019 door

Mooie camping met ruimte plekken en prachtig uitzicht op de bergen van Banff. Sanitairgebouw is verouderd, maar wel netjes en schoon. Prima uitvalsbasis om het plaatsje Banff te bezoeken. Vriendelijk personeel! Tip: een scooter huren in Banff en de Golf Course route rijden. Heel leuk en minder stressvol dan om in je RV rond te rijden in Banff.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 01-08-2019 door

Gigantisch grote camping met goede voorzieningen .

Bezocht op 31-07-2019 door

Fijne, grote, nette camping in Banff NP. Prima voor de eerste nacht vanuit Calgary. Plekken aan de asfaltweg maar met voldoende ruimte tussen de plekken en in het bos. Sanitair niet je van het: maar 1 douche die er vies uit zag. Echter vanwege de full hook up kun je prima in je camper douchen. In het hoogseizoen vol en in de rij om in te checken. Overigens echt te verkiezen boven de Tunnel Mountain Village 2 camping ernaast: daar stonden ze echt bovenop elkaar op het asfalt!

Kosten per nacht: $49

Bezocht op 31-07-2019 door

Provincigl Park, ruime plek met full hook up. Toiletgebouw is schoon, met voldoende toiletten en met maar 1 douche. Dat is wat weinig. Geen wifi. Vanuit hier is Banff goed te bezoeken per bus of gewoon met de RV (hebben wij gedaan).

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 30-07-2019 door

Grote camping waar je in 'straten' staat. Meerdere sanitairgebouwen, maar met maar 1 douche zonder deur. Prima om een nachtje door te brengen wanneer je Banff wilt bezoeken, maar niet heel sfeervol. Hoodoo trail loopt vlak langs de camping.

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 20-07-2019 door

Zeer grote camping met hele ruime full hook up plaatsen. Pendel bus die je gratis vanaf de camping naar centrum van Banff brengt. Let op terug moet je wel CAD 2,00 betalen p.p. De camping zelf is schoon. Toilettten zeer schoon, maar er zijn in verhouding met het aantal plaatsen weinig douches. Als je op deze camping staat, zal je regelmatig elanden tegenkomen. Deze lopen gewoon over de campground. Indien je deze camping boekt, probeer dan een singel plaats te boeken, want er zijn ook gedeelde plekken. Of het een single plek betreft of een gedeelde staat in de omschrijving van de plek.

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 18-07-2019 door

Grote camping in natuurpark met veel mogelijkheden tot wandeltochten. Er gaat een bus naar het centrum van Banff vanaf de camping.

Bezocht op 17-07-2019 door

Hoewel het een grote camping is, zijn de plaatsen toch rustig en afgescheiden van elkaar. Full hookup. Er is een bushalte aan de camping, dus je kan je camper de hele tijd laten staan en gebruik maken van het openbaar vervoer.

Bezocht op 14-07-2019 door

Strak aangelegde camping met veel schaduwrijke plaatsen, sanitair simpel maar netjes inclusief gratis douch. Het toeristische Banff is te belopen maar er is ook een busstop voor de camping (gratis naar beneden, 2 dollar naar boven). wij hebben ook een rechtstreekse bus naar Lake Louise genomen vanuit het centrum, Lake Louise is zeer druk bezocht met de nodige parkeer elende van dien (je moet zeker een kano huren).

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 06-07-2019 door

Grote camping met full hook up plaatsen. Nette sanitaire voorzieningen, met inderdaad enkel een gordijntje voor de doucheruimte. Vroeg boeken, want er was weinig keuze meer, waardoor we in het midden op een schaduwplek stonden, en inderdaad pikke donker, dus een zaklamp bied uitkomst. Aan de rand van de camping ligt een prachtig uitzicht op de bergen en de hoodoos. Banff is makkelijk aan te rijden, een leuke gezellige drukke plaats, met veel eetgelegenheden. Parkeren is geen probleem, ook niet met een RV, even voorbij de supermarkt, plek genoeg ( gratis) en op loopafstand van het centrum. De ontvangst bij de ingang is onpersoonlijk, in een hokje geef je de reservering af, je krijgt een plattegrond en dat is het. Maar prima camping om als uitvalsbasis te gebruiken voor Banff en omgeving.

Kosten per nacht: $46

Bezocht op 14-06-2019 door

Grote camping met uitstekende RV-plekken. Full hook-up. Sanitair schoon, maar geen douchedeur (slechts een gordijntje). De shuttle naar Banff vertrekt vanaf de camping, deze rijdt tot 's avonds laat. Maak hier zeker gebruik van, want parkeren in Banff is een ramp.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 08-06-2019 door

Hele grote camping met mooi uitzicht over het dal van de Bow. Wij stonden helemaal bovenaan aan de buitenkant. Daar kwamen bij de schemering de herten uit het bos. Schitterend. Je kan vanaf de camping gratis naar Banff. Terug moet je wel (2 dollar) betalen. Op loop afstand van de camping zit Douglash Fir. Daar zit een zwembad bij waar je voor 5 dollar kan zwemmen, er zitten twee grote glijbanen bij en een binnen en buiten hottub. Heerlijk om de kids even hun energie kwijt te laten raken.

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 04-06-2019 door

Goed

Kosten per nacht: $65

Bezocht op 01-06-2019 door

Enorme camping. Voldoende ruimte en privacy. Geen wifi, dus mobiel internet gebruiken. De hoodoos (aardpiramides) om te bezichtigen, zijn in de buurt van de camping. Mooi gerenoveerd terrein om daarheen te wandelen. We bezochten op zondag Two Jack Lake niet ver van de campground. Prachtig meer waar veel Canadezen picknickten. En gebruik de shuttlebus vanaf de camping naar Banff!

Kees Hoogendoorn

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 31-05-2019 door

Enorme camping die ons beter beviel dan verwacht. Je hebt enkele en dubbele plekken, beide zijn goed te doen qua privacy. De locatie is goed en er is een gratis shuttle naar Banff en andere omliggende locaties wat erg handig was om de RV eens gewoon te kunnen laten staan. Als je geluk hebt met je plaats heb je elke ochtend grondeekhoorntjes die voor eindeloze entertainment zorgen :-)

Bezocht op 29-05-2019 door

Prachtige camping in het bos: heel groot, maar ruim opgezet en de grootte niet storend. Veel wandelmogelijkheden in de omgeving, mooi uitzicht over de vallei en 's avonds Elks gezien. Prima verbinding vanaf de camping naar het centrum van Banff door Shuttlebus. Vandaar een prachtige verbinding met touringcar naar de meren: Lake Louise en Lake Moraine voor weinig geld. Dus ideale uitvalsbasis. Goede, schone wc's en douches wat minder (met gordijntje ervoor).

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 24-05-2019 door

Mooie plekken leuk dorp Banff

Kosten per nacht: $49

Bezocht op 20-05-2019 door

Heel grote en ruime camping voor campers. Plekje van tevoren gereserveerd met mooi uitzicht over het dal en bergen. Op dag 1 liepen er overal herten rond. Onpersoonlijk ontvangst aan een hokje. Geen wifi aanwezig. Sanitair ruimte met 1 douche en 3 wc's. Geen gebruik van gemaakt. Met bus (2x pu) kan je gratis naar het centrum, terug moet je $2 betalen. We stonden met twee campers tegen elkaar omdat je samen de elektriciteitspaal en water moet delen, was nogal wat manoeuvreren terwijl plek groot genoeg was.

Kosten per nacht: $45

Bezocht op 20-09-2018 door

Gedeelde plaats met andere camper, full hook up. Ontvangst via aankomstloket, verder weinig informatie over omgeving doet wat onpersoonlijk aan. Toilet en douches zijn aanwezig, hoewel er maar een heren en damesdouche per gebouwtje was, op zich geen probleem want het liep niet storm. Wat ver van Banff, maar er is een kleine supermarkt een paar honderd meter buiten de camping richting Banff bij het indoorsportcentrum. Banff is een drukke touristische plaats. Er is een shuttlebusservice vanaf de camping naar Banff omdat parkeren wel eens problematisch is.

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 17-09-2018 door

Enorme grote camping die ruim opgezet is. Ontvangst was niet vriendelijk en was in een hokje bij de ingang van de camping. Sanitair was goed. Op de camping was een bushalte om naar het centrum van Banff te reizen.

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 11-08-2018 door

Enorm grote camping waarbij je een plek deelt met een andere camper. Dit is niet storend. Wij hadden plek 849, dus ga maar na. De ontvangst is niet heel persoonlijk: je staat in de rij voor een hokje, krijgt een plattegrond en doooor. Douche en wc's prima in orde en voldoende aanwezig. De camping is 's avonds echt stikdonker en wij zaten aan de rand, dus verder gebruik gemaakt van de wc in de camper. Wij troffen het niet met het weer, want het was miezerig, koud en vroeg donker. Je hebt privacy genoeg en niet het idee dat je op zo'n grote camping staat. Je merkt weinig van de drukte.

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 01-08-2018 door

Prima camping met veel douche/ toilet gebouwen. Alles goed onderhouden. Prima eigen plek op nummer 812. Snel in het gezellige Banff. Ook voor de omgeving is dit een goede uitvalsbasis.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 01-08-2018 door

Prima camping met veel douche/ toilet gebouwen. Alles goed onderhouden. Prima eigen plek op nummer 812. Snel in het gezellige Banff. Ook voor de omgeving is dit een goede uitvalsbasis.

Kosten per nacht: $35

Bezocht op 31-07-2018 door

Geen gezellige plekken, wel erg mooi gelegen. Pull through en full hook-up plaatsen met Elks die over de camping liepen. Gratis bussen naar Banff en het National Park

Bezocht op 27-07-2018 door

Prima camping om te verblijven. Het is een zeer grote camping, maar het is er behoorlijk rustig. De plaatsen zijn ruim, midden in het groen. Ook de ruimte tussen de plekken is zeer ruim. Het sanitair is schoon, er is echter geen gelegenheid voor het wassen van kleding. De shuttle van de camping naar Banff is ideaal. Vandaar uit kun je ook prima het openbaar vervoer gebruiken voor het bezoeken van sommige highlights rondom Banff. Zeker een aanrader!

Kosten per nacht: $42

Bezocht op 26-07-2018 door

hele grote camping in het drukke Banff. prima plaatsen, wij zaten aan de rand en wandelden zo naar een prachtig uitzichtpunt. verder geen bijzondere camping, vooral groot, maar dat gevoel heb je niet aangezien je middenin de bossen staat.

Kosten per nacht: $20

Bezocht op 20-07-2018 door

Onze eerste camping, konden makkelijk parkeren met onze rv. 1 douche en 3 toiletten per gebouw, niet super schoon maar prima

Bezocht op 20-07-2018 door

Een mooie camping, echter je moet deze tijdig boeken. Het was namelijk in januari 2018 niet meer mogelijk om twee nachten in juli te boeken, full-service. Een ruim opgezette camping, netjes sanitair. Er gaat een bus vanaf de camping naar Banff 15 min, terugweg kost pp $ 2,00. Handige dienst die bijna door iedereen werd gebruikt.

Kosten per nacht: $49.2

Bezocht op 20-07-2018 door

Rustige nette Camping buiten centrum Banff. Plek 610 voor onszelf. Andere sites moet je moet 2 campers delen, dus goed opletten bij boeken. Shuttlebus rijd elke 30 min gratis naar naar centrum. Terug betaal je 2 can.dollars. Centrum Banff erg druk. Parkeren met camper kan nabij Banff station waar ook het visitor centre zit. Vandaar is het is 10 a 15 min lopen naar centrum dus ook prima te doen. 1,5 km voor de camping ligt kleine supermarktje Chalet grocery die duidelijk zijn ingesteld op de (Europese) toeristen en veel produkten van thuis verkopen. Ideaal voor wat kleine boodschappen. Vanaf de camping een kleine 15 min lopen.

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 19-07-2018 door

Mooie campground in de natuur buiten Banff. Gratis hout voor de firepit. Leuk stadje. De natuur in de omgeving is prachtig.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 06-07-2018 door

campingterrein groot en niet gezellig. Er zijn straten met hieraan inhammen waar je kunt staan. Let goed op met boeken soms heb je de inham voor jezelf, andere plekken moet je met 2 voertuigen delen. Dan heb je haast geen privacy.

Voordeel vanaf de camping vertrekt ieder half uur een bus naar Banff (parkeren met camper in hoogseizoen haast onmogelijk) Bus heen gratis en terug CAD 2,00. Je staat midden in Banff

Bezocht op 03-07-2018 door

Niet de mooiste staanplaatsen, achter mekaar weerszijden van de weg, full hook up. Wel ruim genoeg en toch wat groen, veel elanden (Elk) gezien. Voldoende sanitaire blokken die netjes onderhouden waren. Douches wel enkel met gordijn, geen af te sluiten deur. Mooie wandelingen vanuit de camping. Shuttle naar Banff centrum van waar uit meerdere shuttles vertrekken naar andere locaties zoals lake minnewanka.

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 22-06-2018 door

Doordat we een hookup plaats rond Banff wilden hebben toch maar deze camping gekozen. Ondanks dat we eerste het idee hadden dat het allemaal heel dicht op elkaar zou zijn toch plekken met veel ruimte. De plekken liggen langs geasfalteerde wegen links en recht van de “straten”. Doordat je met de camper deur van de weg af staat heb je ook doordat de plakken lang zijn genoeg privacy.

Kosten per nacht: $49

Bezocht op 20-06-2018 door

Grote camping, maar ideaal voor een bezoek aan Banff en omgeving. Ook hier een full hookup plaats gereserveerd. Reserveren is aan te raden. Net sanitair. Geen WIFI (ook wel eens lekker!). De dieren (elanden, herten) lopen hier over de camping! Goede busverbinding met Banff, een kleine 3 km van het centrum af.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 20-06-2018 door

heel groot, maar wel schoon en vriendelijk. mooi uitzicht. reserveren is nodig, geen wifi en bijna geen bereik

Bezocht op 12-06-2018 door

Groot RV Park, ruime Full Hookup plekken. eenvoudig sanitair. Perfecte busverbinding naar Banff, heen gratis terug $ 2. Voor $ 5 kon je de gehele dag onbeperkt gebruik maken van 6 buslijndiensten naar diverse mooie plekken in de omgeving. Zoals bijvoorbeeld Lake Maligne.

Kosten per nacht: $45.5

Bezocht op 11-06-2018 door

Ruim gelegen terrein met ruime plaatsen. Sanitair was goed met weinig douches en niet altijd warm. Geen last van grootschaligheid. Full Hook Up. Op terrein stopt bus naar centrum. Heen gratis en terug CAD 5. Wij namen dagkaart voor CAD 10, waardoor met bus vanuit centrum Banff naar Lake Minnewanka en de Gondola.

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 09-06-2018 door

Hele grote camping met 750 staanplaatsen. Goeie was voorzieningen, schoon en modern. $43,70 kwijt voor één nacht met een C19 camper.

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 05-06-2018 door

Maakt deel uit van Tunnel Mountain campgrounds (dit zijn er 4 op een rij geloof ik). Deze camping is voor grote campers/trailers. Full hookups, weinig sanitair. Plekken zonder enige privacy. Voor een bezoekje aan Banff prima. Geen fire pits.

Bezocht op 26-05-2018 door

Mooie campingplaats dicht bij toiletgebouw met douche. 's middags liep er een elk 2 meter achter me bij de camper, ze was er rustig aan het grazen. heel handig was de shuttlebus die vanaf de camping vertrok richting het dorp en waar vandaan je weer andere bussen kon nemen voor 5 dollar naar o.a. lake Minnewanka. 2 nachten gebleven, was nog iets te kort.

Kosten per nacht: $34

Bezocht op 22-05-2018 door

Prima camping. Full hook-up (water en elektrisch) en picknick tafel. Geen firepit, in dit geval niet erg want er was een fireban door de droogte. Toilet/douche gebouw ok. Heel prive zijn de plekken niet, maar heel veel meer dan we later op commerciële campings hadden. Het uitzicht is prachtig en de elks op de camping leuk. Zou zo terug gaan. Tunnel Mountain I is het meest geschikt voor tenten, Tunnel Mountain II voor campers die alleen elektrisch willen en een picknick tafel + firepit. Je staat daar alleen wel heel dicht achter elkaar aan de kant van een asfaltweg. Zou ik niet heen gaan.

Kosten per nacht: $34

Bezocht op 20-05-2018 door

Prima RV camping, bebost, ruime plaatsen, total hookup, goed sanitair, niet te ver van BAnnf, indien gewenst maar niet noodzakelijk per shuttle bus. Grote kans dat de Elks je een bezoek brengen. In het P{inkster weekend vol, daarna veel keuze. We hadden plaats 308, in het blok dicht bij de receptie (en bus stops), beter is rij die begint met 101. Bannf is een mondain touristisch stadje, veel mooie winkels en dure hotels, wij vonden later Jasper leuker, minder touristisch en meer gericht op outdoor tourisme. We zijn 3 dagen gebleven ook omdat er in de omgeving veel te zien is en je er veel voettochten kunt maken. op onze 2e dag werden we bij de camping opgehaald door Discover Bannf Tours voor een halve dag excursie naar Lake Louis, zeer goed verzorgd, hoogtepunt was het nog mooiere Lake Moraine. Geen probleem met parkeren en lekker gerelaxt. Aarzel niet om bij gemis aan openbare toiletten gewoon nonchalant het Fairmond hotel te bezoeken. De andere dag gebruikten we voor een bezoek aan de surprise corner (kwartiertje lopen vanaf Bannf) en met de bus naar Sulpher Mountain (viel tegen, in de Alpen heb je veel mooiere bergen met kabelbanen....en deze is ook nog belachelijk duur).

Kosten per nacht: $38

Bezocht op 03-05-2018 door

Een klein deel van de camping was open...alleen de ‘parkeerplaats’ Maar evengoed prima, je hebt alleen elektriciteit voor dumpen moet je even naar de uitgang rijden. Later ging nog een deel van de camping open omdat het wel erg druk was. Veel yellow pine chipmuncks in en op de heuveltjes. En elke avond kwam er een groepje hert/ree-achtingen grazen voor de camping. Mooie avond wandeling naar de hoodoos kunnen maken. Weinig douche gelegenheid. Geen WiFi Wij stonden trouwens op Tunnel mountain village II...

Kosten per nacht: $32

Bezocht op 15-09-2017 door

Prima camping met een mooi uitzicht op Tunnel Mountain vanaf onze plek. Douches waren dichtbij. Shuttle bus gaat vanaf de camping naar de stad. Heenweg is gratis. terugweg 2 dollar pp. Dit was dus prima. Lopend schijnt ook te kunnen, maar dat hebben wij niet geprobeerd.

Bezocht op 10-09-2017 door

Een enorm grote camping en we hadden, gezien de naam, verwacht dat we op een betonnen plaat zouden staan maar dat was niet het geval. Het viel ons dus alleszins mee. Ook stonden we hier niet op een rijtje maar best aardig gescheiden van elkaar.

Bezocht op 30-08-2017 door

Mega groot , ook de plaatsen. Wij hadden een plaats aan de rand, tegenover toilet gebouw (kon jezelf uitzoeken als je van te voren reserveert) en schitterend uitzicht. Heel handig: shuttle bus naar dorp voor 2 dollar, kun je de RV even laten staan.

Kosten per nacht: $43.7

Bezocht op 15-08-2017 door

Grote camping met lange rijen campers. Wel schone voorzieningen, maar weinig douches. De mogelijkheid om voor 2 dollar vanaf de camping een pendelbus naar Banff te nemen is ideaal! Vooral als je even geen zin hebt om te rijden.

Kosten per nacht: $41.85

Bezocht op 08-08-2017 door

Leuke plek dichtbij Banff. Via gratis shuttlebus zo naar het centrum van Banff. (Terug kost je 2 Canadese dollar) Maar ook gratis een shuttle bus vanaf station. Banff naar Lake Louise, ideaal want daar kan het erg druk zijn, waardoor je weggestuurd wordt maar een parkeerplaats langs de snelweg waarna je nog de bus in moet. Wij hebben dus gebruik gemaakt van de Shuttle bus, naar het 56 km verderop gelegen Lake Louis. Toiletgebouw was zuiver en werd netjes bij gehouden. Er was maar 1 douche, en dat afgesloten middels een gordijntje, dat was niet echt super geregeld. Je mocht er geen vuurtje maken!

Bezocht op 28-07-2017 door

Prima camping. We hebben de tip opgevolgd om site 136 te boeken. Hoewel het aanvankelijk leek alsof je dicht bij de openbare weg ligt, blijkt die weg nauwelijks gebruikt te worden. Daar staat tegenover, dat je een ongestoord uitzicht op Tunnel Mountain hebt en zodra je de weg hebt overgestoken kun je meteen aan een wandeling in de natuur beginnen zoals bijvoorbeeld de Hoodoo Loop.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 24-07-2017 door

Grote RV camping met 321 plaatsen, alle voorzieningen bij de hand. Je kunt met een shuttle bus (gratis) naar de stad, bij terugkomst betaal je een kleine vergoeding. vandaaruit kun je de Johnston Canyon bezoeken en nog veel meer atracties in Banff. "s avonds kun je achter de camping aflopen waar zich zeker een aantal caribo's bevinden en naar het Hoodoo vieuwpoint. Door de avond zon worden die dan mooi belicht. Vandaar kijk je ook op het Fairmont Springs Hotel in Banff

Kosten per nacht: $41

Bezocht op 22-07-2017 door

Grote camping aan de rand van Banff. Wij stonden aan de rand, waardoor je een mooi uitzicht hebt. Je parkeert de camper op een plek langs de straat, geen privacy. Sanitair is netjes. Prima camping, twee nachten gestaan.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 22-07-2017 door

Grote camping aan de rand van Banff. Wij stonden aan de rand, waardoor je een mooi uitzicht hebt. Je parkeert de camper op een plek langs de straat, geen privacy. Sanitair is netjes. Prima camping, twee nachten gestaan.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 07-07-2017 door

Een eenvoudige camping met een mooi uitzicht op mount Rundle. Alle plekken hebben hook-up. Per toiletgebouw is maar 1 douche aanwezig met alleen een gordijntje en geen deur ervoor. Op deze camping mag je geen kampvuur stoken. Daarvoor moet je naar camping Tunnel Mountain 1 en 2, maar daar is geen hook-up beschikbaar.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 24-06-2017 door

Ondanks dat we niet hadden kunnen reserveren, bleek er op deze camping toch een plekje te zijn voor ons. Na Tunnel Mountain 2 vonden we deze camping een verademing. Onder de bomen, grotere afstand tot de buren. En prima sanitair. Als je keuze hebt zou ik voor deze gaan boven Village 1 of 2

Kosten per nacht: $50

Bezocht op 12-06-2017 door

een grote campground volledig gericht op RV's wij hadden een schitterend plek langs de buitenkant met uitzicht op de geweldige bergen. de wasgelegenheden waren schoon, er was maar 1 douche waar 2 gordijnen voorhingen. ( dit zouden we vaker tegenkomen) bij de poort kon je opstappen om met een busje naar Banff te gaan. ( ong. 5/10 min. rijden) geen wifi

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 09-06-2017 door

Grote camping, full-hookup, pull through plekken. Douches en toiletten zijn schoon. Ideaal voor dagje Banff met de pendelbus (gratis vanaf de campground, CAD 2 vanaf de stad terug).

Kan erg druk worden, reserveren wordt aangeraden.

Bezocht op 07-06-2017 door

Mooie camping midden in het park, vanaf de RV konden we zo het park inlopen en hebben we een prachtige wandeling gemaakt 's avonds. Wel een grote camping, maar hebben we geen 'last' van gehad. Prima te doen voor de eerste dag vanaf verhuurder Canadream, wij konden de RV wel vroeg ophalen maar hebben tussendoor ook nog eea gedaan (boodschappen, shopping mall daar in de buurt).

Kosten per nacht: $43

Bezocht op 06-06-2017 door

Prachtige ruime campground met mooie plekken. BBQ rek aan je picnic tafel. Goede toiletten en gratis douchen te een goede straal. Toiletgebouwen verwarmd en redelijk schoon. Vlak bij enkele korte wandelingen door het bos en naar de Hoodoos. Momenteel wordt er bij de ingang gebouwd en lijkt het wat rommelig. Geen last van gehad. Met de shuttle bus kun je gratis naar Banff en voor $ 2,- pp weer terug tot zeker na middernacht. Reserveringen in het hoog seizoen aan te bevelen.

Kosten per nacht: $47.5

Bezocht op 29-05-2017 door

Hele grote, ruime camping buiten het centrum van Banff. Full hooke-up plaatsen. Geen wifi. Elk gespot, liep op de camping! Toiletgebouwen ruim voldoende aanwezig, netjes verzorgd. Je kunt met de shuttle naar Banff downtown.

Bezocht op 27-05-2017 door

Bij aankomst werden we ontvangen door een kleine kudde 'Cowelks" wildlife maar als je toch niet beter weet denk je dat het in scene gezet is. Ruime camping met full hook-up, heerlijk rustig en groen. Het sanitair is prima alleen jammer dat er geen afsluitbare deur voor de douche zit maar een douchegordijn, onze kids van 18 vonden dit een reden om niet te gaan douchen. Wel gebruik gemaakt van de bus naar de stad en de volgende dag een dagkaart gekocht zodat we alle uithoeken van de stad konden bezoeken, zoals de Gondola, het Fairmont etc. Dan kon de camper mooi blijven staan.

Kosten per nacht: $38.2

Bezocht op 20-05-2017 door

We zijn via de Bow Valley Parkway naar Banff gereden. Wij waren in het drukke weekend (Victoria Day) op deze camping, maar we hadden van te voren gereserveerd en daardoor een mooi plekje aan de rand van de camping met uitzicht op Tunnel Mountain (prachtige roze zonsondergang). Vlakbij was een sanitair gebouw. Prima douches (wel weinig), maar schoon. Ondanks de drukte een prima camping om te verblijven met zoveel natuurschoon om je heen.

Kosten per nacht: $49.2

Bezocht op 19-05-2017 door

Prima camping. Een deel van Tunnel Mountain zijn ze overigens op het moment (mei 2017) aan het renoveren. Bij het trailer court gedeelte zijn douches en toiletgebouwen altijd wel dichtbij. Niet bijzonder, maar ze werken wel. Ideaal is de gratis bus die je kunt nemen naar het centrum van Banff. Terug zijn de kosten slechts 2 dollar. Indien Two Jack Lakeside vol zit is dit een prima alternatief.

Bezocht op 24-09-2016 door

Het was nog gigantisch druk in Banff en we konden net het laatste plekje ( weliswaar gedeeld) met elektra bemachtigen. echt een camping om alleen te overnachten want je staat er in lange rijen, naast en tegenover elkaar! Maar wel met alle voorzieningen, dus full hook up! Het aantal douches en toiletten zijn bij verre na, niet toereikend voor het aantal gasten op de camping! Maar ja: het is wel Banff he!!!!

Kosten per nacht: $38.2

Bezocht op 04-09-2016 door

Prima camping voor een bezoek aan Banff. Je kan naar Banff lopen (heuvel af) en terug met de bus. Sanitair is prima en je RV kan je ook gewoon helemaal compleet aansluiten. Ideaal begin van de vakantie.

Bezocht op 08-08-2016 door

Camping lag tegen een berg aan . de camping bestaat uit paden waar je aan weerskanten naast staat. Plaatsen zijn ruim en toilet /douche dicht bij en netjes. Vlak bij de camping mooi uitzicht. Je kunt met de shuttle naar Banff

Bezocht op 29-07-2016 door

Grote en goed georganiseerde camping. Mooie plekken midden in de natuur. reserveren noodzakelijk in hoogseizoen.

Bezocht op 25-07-2016 door

Groot opgezette camping gelegen in het Banff National Park. Pull through-plekken. Prima toilet en doucheruimte. Veel eekhoorns en chipmunks gezien. We hebben hier 2 nachten gestaan met een motorhome en 4 personen.

Kosten per nacht: $38.2

Bezocht op 23-07-2016 door

We hebben twee nachten op deze camping gestaan. We hadden plaats 28 met een prachtig uitzicht naar de bergen. Wel aan een rustige weg, dus daar geen last van gehad. Er vertrekt een shuttle naar het centrum van Banff, die heen gratis is en terug $2 per persoon kost. Banff is geweldig. We hebben niet veel van de camping gezien maar sanitair was goed en het is een uitstekende camping om naar Banff te gaan met de shuttle of camper.

door op 18-07-2016

Boek voorall nr 136 top plaats. Open en mooi uitzicht op de bergen en heel ruim. Een geweldig uitzicht bij zonsopkomst en ondergang. We hebben elks gezien en 30 min lopen naar diwntown. Echt de moeite waarde. Een mooi wandelweg en een klein stuk steil voor de rest goed te doen om lekker downtown te bezoeken. We hebben via brewster en bustour naar de lakes geboekt en wordt 10 min van de camping af opgehaald en achteraf voor de camping teruggezet. Ideaal. Overige plekken ook ruim maar geen open uitzicht. Full hookup genomen.

Bezocht op 18-05-2016 door

Zeer grote RV camping met alle hookups. Wel bij reservering vragen om 30 Amp, want een aantal plaatsen zijn slechts 15 amp, en dan doet je microwave het niet. Kies bij reserveren een plaats in rij 100-200, of in rij 200-250 - die liggen het verst weg van de treinbaan, dus minste herrie en dan kun je ook gemakkelijk naar het Tunnel Mountain viewpoint lopen wat vlak naast de camping ligt. Goede doch simpele washrooms. Geen wifi, dus je moet naar Banff centrum om daar bij een cafe verbinding te zoeken (Starbucks en Subway hebben goed signaal). Rondom de hele grote camping (meer dan 600 plaatsen in totaal, ook voor RV's zonder hookups en voor tenten) is een gravel pad dat goed met een fiets te doen is. Dit gaat dwars door de bossen, duurt ongeveer 40 min totaal. Ook goede kans om wildlife tijdens deze fietstocht te zien, of gewoon in het park. Tijdens ons avondeten stond opeens een familie Elk rustig vlakbij te grazen - ook zijn er regelmatig zwarte beren, coyotes en zelfs wolven gesignaleerd. Zie ook: http://www.rvparkreviews.com/regions/alberta/banff-national-park/tunnel-mountain-trailer-court-campground-full-hookups-park en hun eigen website: http://www.pc.gc.ca/eng/pn-np/ab/banff/activ/camping/trailercourt.aspx

Kosten per nacht: $49.2

Bezocht op 21-09-2015 door

Grote camping met lange rijen staanplaatsen. Wij stonden op plaats 132 in de buitenste rij en hadden prachtig zicht op de Tunnel Mountain met ochtend- en avondzon (geldt ook voor plaatsen t/m 138). Reserveren is aanbevolen. Sanitair was verwarmd, maar matig onderhouden. Geen overige voorzieningen. Vanwege mooie uitzicht ****.

Kosten per nacht: $44

Bezocht op 01-08-2015 door

Mooie ligging met uitzicht op bergen Plaatsen verhard, gedeeld met twee sanitair basic maar schoon en voldoende

door op 30-07-2015

Als alle officiële campings in de nationale parken. Ruime plaatsen, heel groen. Simpel maar verzorgd sanitair. Voor winkeltjes en ander vertier moet je wel opnieuw de weg op.

Bezocht op 25-07-2015 door

Mooie strakke camping , wel in de natuur, maar aan beide kanten van de weg campers. Niet storend. Goed sanitair. Met pendelbus naar het hele mooie plaatsje Banff.

Kosten per nacht: $40

Bezocht op 20-07-2015 door

Enorme camping buiten het centrum. Full-hookup plekken voor 38$ (49 inc. taxes en reserveringskosten) We hadden plek 143 welke een van de mooiste uitzichten heeft. Plekken in deze rij moet je op tijd reserveren.

Kosten per nacht: $49
door op 24-06-2015

Prima camping. Elks lopen over de camping.Ruime plaatsen in mooie omgeving.

Bezocht op 05-06-2015 door

Een goede camping, met full hook-up mogelijkheden. Douches waren behoorlijk schoon, maar niet altijd even warm. 's nachts kun je worden wakker gemaakt door een toeterende trein, maar dat zal in heel Banff zo zijn. Op het trailer court zijn wat bomen en mooie plekken. De tent mag naast de camper staan. Begin juni was er meer dan voldoende ruimte.

door op 28-08-2014

Nette camping vlakbij het centrum van Banff. Je kunt het lopen, maar er gaat ook een bus. Op de campground, sta je in een soort schuin parkeervak, met wat groen er omheen. Er zijn stroken groen tussen de wegen van asfalt. De douches zijn redelijk, maar waar je ook komt, er ligt altijd haar in het putje. Ook moet je opletten, dat het warm water niet op is. Maar dat is ook vrij veel andere campgrounds het geval. Er is geen winkeltje aanwezig.

door op 29-06-2014

Een mooie camping en een goede startplaats na het ophalen van de camper in Calgary.

door op 02-06-2014

Trailer Court klinkt misschien als een parkeerplaats voor RV's, maar het is hier erg groen. Vanaf onze plek op rij 2 prachtig uitzicht op de bergen om Banff heen, en over de Bow Valley. Rondom de camping veel bos. De laatste avond werden we vergezeld door een kudde Elks, die rustig grazend de camping overkwamen. Sanitair is schoon, en verwarmd (in mei erg lekker). Vanaf de camping gaat voor 2 dollar een bus naar Banff. Lopen kan in 20 min maar terugweg is klimmen!

Bezocht op 29-05-2014 door

Een rustige camping met zeer ruime plaatsen. Sanitair is sober en schoon. Eind mei 2014 was het er wel koud.

Kosten per nacht: $38

door op 29-09-2013

Wij waren onderweg op de 1 september dus labourday. Niet in de gate dat het zo druk was alle campings in Banff en omgeving volgeboekt Doorverwezen nar de z.g overflow plaatsen.

door op 11-09-2013

Aardige camping, ruime plek, beetje anoniem. Geen schoo sanitair en koude douches.

door op 01-08-2013

Mooie ligging buiten dorp, busverbinding op campground naar Banff. Goede voorzieningen, rustig, reserveren in weekend aanbevolen.

door op 26-06-2013

Fantastisch mooie camping met alle faciliteiten en goede gratis douches. Fijn om vanuit Calgary als eerste stop te nemen. In de verte hoorde je regelmatig een trein toeteren, maar wij hadden er geen last van. Het uitzicht op de besneeuwde Rockies was fenomenaal. Overal kwam je grondeekhoorns tegen en de herten liepen op de camping. Wij waren er begin juni en het was er nog erg rustig. Reserveren is dan niet nodig. Kan me voorstellen dat het in het hoogseizoen wel druk is.

door op 10-07-2012

Voor ons de mooiste camping, ruime plaatsen met full hook up tussen de hoge bergen. Enorm groot met aparte 'villages' voor tenten. De herten wandelen over de camping. Wel een paar kilometer buiten Banff. Voor zo'n mooie camping niet duur: 38 dollar p.n. (geen wifi). Reserveren aanbevolen, want het is er druk.

door op 20-10-2009

Grote camping waarbij je inderdaad achter elkaar als in een file staat, wel dicht bij het centrum, voor wandelaars makkelijk te lopen maar er is een een goede shuttlebus (2 dollar)verbinding tussen de camping en het centrum.

door op 25-08-2009

Soort terrassencamping maar dan van asfalt. Door de indeling kampeert iedereen in een kop-staart-rijtje.

door op 10-08-2009

Hele grote camping maar je merkt de drukte niet. Wat weinig douches. Camping in het bos

door op 12-07-2009

Je heb er alle voorzieningen, er zijn wc en warm water douches aanwezig. Wel sta je echt in een rijtje achter elkaar in een bosrijk gebied.

Schrijf een review
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan